ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. február 21. péntek, Eleonóra napja van. - Holnap Gerzson napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Öngyilkos túra

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Sonic, a sündisznó

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Seveled

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Ragadozó madarak (És egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Wasp Network - az ellenállók

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
A vágyak szigete

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Elfogadták a város idei évi költségvetését

2020.02.14. 09:09 Rovat: Közélet
Képviselő-testületi ülés (2020.02.13.)

Február 13-án tartotta soron következő ülését Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, melyen a legfőbb napirendi pont az idei év költségvetése volt.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A Ceglédi Hajléktalanszálló és az IRMÁK Közhasznú Nonprofit Kft. tavalyi évi beszámolójának elfogadásával vette kezdetét a testületi ülés. A képviselők arról is döntöttek, hogy további forrásokkal ezután is támogatják a két szervezet működését. Ugyancsak elfogadásra került a Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 2019. évi működéséről szóló beszámolója is.

 

A testület elfogadta az óvodák nyári zárva tartási és ügyeleti rendjét.

 

Döntés született az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjának emeléséről is. Az önkormányzat a 2020. évi költségvetésében - a bérjellegű kiadásokhoz arányosan - a tiszteletdíjak 8%-os emelését tervezte, melyet a grémium el is fogadott.

 

Elfogadta a város az idei évi költségvetést, melynek főösszege mintegy 11 milliárd forint. A költségvetéshez a Fidesz-KDNP frakciója nyújtott be módosító indítványt: 160 millió forinttal emelték a tervezet bevételi oldalát, melyet azzal indokoltak, hogy az eredetileg meghatározott iparűzési adó bevételek alul lettek tervezve. Mint elhangzott: gazdasági növekedés tapasztalható, folytatódik az M4-es út építése valamint több nagy beruházással is tervezhet a város a megnövekedett iparűzési adó bevétele vonatkozásában. A Czigle Egyesület részéről elhangzott: kockázatosnak tartják, hogy az eredeti tervezethez képest ekkora összegű emelés történt, ami az egész további éves testületi munkára is kihatással lehet. A módosítás végül bekerült a tervezetbe, melyet a testület el is fogadott. A beruházási tervek között olyan tételek szerepelnek, mint utak, járdák felújítása, közvilágítás bővítése, kerékpárutak létesítése, vagy akár a sportcsarnok felújítása.

 

Döntés született arról is, hogy az Országgyűlési Hivatal kérelme alapján, bérbe adja az önkormányzat az Eötvös tér 6. szám alatti irodahelyiséget Demeter Márta (LMP) országgyűlési képviselőnek.

 

Módosították a lakások és helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendeletet. A lakbér így 20/%-al emelkedik. A döntés hátterében az áll, hogy az elmúlt években jelentősen megemelkedtek a lakások fenntartási, üzemeltetési költségei, valamint a karbantartások anyagköltsége és munkadíja is. Ugyanakkor az önkormányzat által bérbe adott lakások bérleti díja még mindig lényegesen alacsonyabb szinten van, mint a valós piaci árak. A teljes bérlakás állomány száma jelenleg 218 db.

 

Az önkormányzat egy korábbi határozatával, László Ágnes képviselő önálló indítványa alapján döntött arról, hogy a lakossági önerőből történő járdaépítés és járda-felújítási programot dolgoz ki. Az önkormányzat főleg kiselemes térkő burkolattal ellátott járdaépítésekhez vagy felújításhoz kíván segítséget nyújtani a lakosság részére. A támogatás mértéke mind a járdaépítés mind pedig a felújítás esetében bruttó 5.000,- Ft/m2, de legfeljebb bruttó 300.000. ft összegben kerülne meghatározásra, amely támogatási mérték hozzávetőleg a lakossági beruházások anyagköltségeinek a felét fedezi. A rendelet alapján a beruházás indokoltságának, valamint a járda elkészültének és a műszaki és esztétikai feltételek teljesülésének az ellenőrzése a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal Beruházási és Közbiztonsági Irodája útján történne, oly módon, hogy az előkészítési és az ellenőrzési feladatokban részt venne a VÁRVAG Nonprofit Kft. is.

 

Jóváhagyta a testület a magánrendelőkben működő egészségügyi alapellátók támogatási szerződését.

 

Az ülésen elfogadásra került a Humán Pályázati Keret, a Városvédelmi és Idegenforgalmi Keret, valamint a Közbiztonsági Pályázati Keret 2019. évi felhasználásról szóló beszámolója is.

 

Az önkormányzat megbízza a Z+R Consulting Kft.-t gazdasági tanácsadással. Az előterjesztő dr. Csáky András polgármester az előterjesztésben úgy fogalmazott: a gazdasági kérdésköröket meghagyta polgármesteri hatáskörben, ugyanakkor szükségét érzi a gazdasági területen megfelelő szakmai ismeretekkel és tapasztalattal rendelkező cég bevonására a gazdasági tanácsadói feladatok ellátására. A megbízási szerződésben olyan feladatok szerepelnek, mint fejlesztési tanácsadás, vagy az önkormányzat 2019-2024 közötti gazdasági ciklusprogramjának megalkotása.

 

A Képviselő-testületi ülés döntéseiről bővebben a www.cegled.hu weboldalon tájékozódhatnak.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Értékelés: 5/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.167 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 12606588 | Ebben a hónapban: 195243 | Ma: 3240 | jelenleg: 2 | Statisztika