ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. február 28. péntek, Elemér napja van. - Holnap napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
10 nap anyu nélkül

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Sonic, a sündisznó

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A hegyek szigete

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
A vadon hívó szava

Jegyfoglalás »

 
19:30 Huszárik Zoltán terem
Zárójelentés

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
A láthatatlan ember

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Ülésezett a testület

2020.01.23. 22:15 Rovat: Közélet
Ülésezett a testület

Megtartotta idei első ülését Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

A bölcsődék szünidei nyitva és zárva tartásáról született az első döntés a januári testületi ülésen. A testület jóváhagyta, így a Dózsa György úti tagbölcsőde 2020. július 27-étől - 2020. augusztus 7-ig, a Deák utcai Tagbölcsőde 2020. augusztus 10-étől - 2020. augusztus 21-ig lesz zárva a nyári időszakban. A zárva tartás ideje alatt - külön szülői igény és megállapodás szerint - a két bölcsőde váltva, folyamatos ellátást biztosít mindkét tagintézmény által ellátott gyerekek számára. Döntés született arról is, hogy április 21-én Bölcsődék Napja címmel rendezvényt tartanak.

 

Elfogadta a testület a Pesti Úti Óvoda intézményvezetői beszámolóját az ötéves szakmai munkáról, valamint továbbra is, változatlanul fenntartja Cegléd Város Önkormányzata a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást.

 

Módosították a lakások és helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendeletet: a bérleti díjak emelkedése nélkül. 2013 óta először módosította a testület a mezőgazdasági hasznosítású területek és más megnevezésű beépítetlen területek bérleti-, haszonbérleti díját. Ez utóbbinál a csekély emelésről döntött a grémium, ami a többi földterületen felmerülő költségeket segít fedezni.

 

Továbbra is, de idéntől már határozatlan időre használhatják a látássérültek az Alkotmány utcai irodahelyiséget, melynek közüzemi költségeit változatlanul a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete fizet.

 

Dudás Róbert országgyűlési képviselő (Jobbik) részére bérbe adták a volt MSZP irodát a Szent Imre herceg úton. Az Országgyűlés Hivatala megbízásából a Takarék Ingatlan Zrt. azzal a megkereséssel fordult a VÁRVAG Nonprofit Kft.-hez, hogy az Országgyűlésről szóló törvény alapján irodai elhelyezést biztosítson a képviselő részére határozatlan időre a város tulajdonában lévő Szent Imre Herceg u. 15. szám alatt található helyiségben.

 

Módosította a testület a köztisztasági feladatok ellátásra irányuló szerződést, annak díjtételét a feladatot ellátó cég 10%-os kérelme helyett 5%-al emelték. Az áremelést az indokolta, hogy több közterület, kerékpárút, járda- és útszakasz is bekerült a szolgáltatással érintett körbe.

 

Döntés született a Dózsa György szoborral kapcsolatban is: Nagykanizsa polgármestere kérte vissza az alkotást a várostól. Kérésüket azzal indokolták, a szobor 1997-ig a nagykanizsai Dózsa György laktanyában állt, egészen az alakulat megszűnéséig. A képviselők az alkotás visszaadásához nem járultak hozzá, engedélyezték viszont a másolat elkészítését.

 

Újabb szelektív hulladékgyűjtő szigetek megszűntetéséről döntöttek ma a képviselők. A Szent Imre herceg utca 15 és a Rákóczi út 62-64 szám lakóközössége kérelmezte a szigetek megszűntetését. Mindkét lakóközösség azzal indokolta kérését, hogy számukra elviselhetetlen a szelektív szigetek környezetének folyamatosa szennyezett állapota. A lakóközösség vállalja, hogy a háztömbökön belül megoldják a szelektív hulladék gyűjtését.

 

Havi 100.000. forintos támogatást nyújt az önkormányzat önként vállalt feladatként a területi ellátási kötelezettséggel, feladat-ellátási szerződés keretei között egészségügyi alapellátási szolgáltatást nyújtó, nem önkormányzati tulajdonban lévő orvosi rendelőben dolgozó 12 szolgáltatónak. Van szolgáltató, aki az önkormányzati támogatás egy részét a rezsi költségekre, egy részét bérfejlesztésre, egy részét pedig a betegellátás minőségének javítására (pl. eszközbeszerzés) kívánja fordítani.

 

A testületi ülés most is lakossági félórával vette kezdetét. A Képviselő-testületi ülés döntéseiről bővebben a www.cegled.hu weboldalon tájékozódhat.

Értékelés: 5/4
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.143 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 12665950 | Ebben a hónapban: 254605 | Ma: 3400 | jelenleg: 4 | Statisztika