ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 19. péntek, Emma napja van. - Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

112 - Tudd, hogy segíthess!

2019.12.12. 10:48 Rovat: Kékfény
Fotó: police.hu

Az ORFK Rendészeti Főigazgatóság ügyeleti főosztály 112-es hírlevele 3. szám - A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és társszervei (Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete, valamint a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete) egy évvel ezelőtt hívták életre a “112 - Tudd, hogy segíthess!" programot azzal a céllal, hogy olyan szórakoztató módon elsajátítható, összetett tudást adjon, amely birtokában vészhelyzet esetén a gyermekek merjenek és tudjanak segítséget kérni, illetve szakszerű segítséget nyújtani.

 

Ennek érdekében a négy szervezet fontos, adott esetben életmentő ismereteket tartalmazó oktatási anyagot (Tudástárat) állított össze. A Tudástár megírása során felhasználták az elmúlt egy évben a gyermekek által készített rajzokat, a közös versenyekről, és megtartott élménynapról készített fotókat is.


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon 2019. december 5-én tartották a projektzáró ünnepséget, amelyen a szakemberek beszámoltak az elmúlt időszakban végzett munkáról, egyben bemutatták a közösen készített Tudástár kiadványt, amely a készenléti szervek (Rendőrség, Mentők, Katasztrófavédelem) legfontosabb tudnivalóit tartalmazza.


A Tudástár ismertetése mellett nevet kapott a projekt emblematikus figurája is. Az erről szóló pályázatra csaknem százötven ötlet érkezett. A győztes pályázat alapján a figura elnevezése "SOS Kapitány" lett, aki a gyermekek legnagyobb örömére a Mikulással együtt személyesen érkezett a rendezvényre.


Az egyik különdíj átadására felkérték az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztály vezetőjét, aki megragadta az alkalmat és beszélt többek között a 112-es egységes európai segélyhívószám jogszerű használatáról is és örömét fejezte ki, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztálya milyen magas színvonalú kiadványt állított össze, amely alkalmas arra, hogy bemutassa milyen esetekben lehet, sőt kell hívni a hívásfogadó központot és mikor tilos.


http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/bemutattak-a-tudastarat-es-sos-kapitanyt


Az ajkai rendőrök szabálysértési őrizetbe vették azt a nemesgulácsi férfit, akinek valótlan bejelentése kapcsán a mentőszolgálat munkatársai szükségtelenül vonultak a helyszínre.


A központi segélyhívó számra 2019. május 19-én 19 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy az egyik ajkai szórakozóhelyen egy férfi rosszul van. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai a helyszínen egy földön fekvő embert találtak, aki a mellkasát fájlalta, így őt kórházba szállították. A kórházban a férfi a vizsgálat közben felállt és közölte, hogy nincs semmi baja, csak próbára tette az egészségügyi dolgozókat. Cselekménye miatt az ajkai rendőrök a férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.


A valótlan bejelentést tevő személyt bírósági tárgyaláson 83 200 Ft pénzbírság megfizetésére kötelezték.


http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/milyen-esetben-hivja-a-segelyhivoszamokat

 

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.281 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28919958 | Ebben a hónapban: 263157 | Ma: 1627 | jelenleg: 2 | Statisztika