ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 28. csütörtök, Gedeon napja van. - Holnap Auguszta napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Vásáry Andréval várhatják a karácsonyt a ceglédiek

2019.11.15. 12:37 Rovat: Programok

Vásáry Andréval várhatják a karácsonyt a ceglédiekA különleges hangú énekművész november 23-án immár harmadszor látogatja meg a ceglédieket, ezúttal a Református Gyülekezeti Házban lesz koncertje, melynek műsorában már adventi dalok is lesznek, így teszi ezzel "hivatalossá" az ünnepvárást, szinte napra pontosan egy hónappal karácsony előtt. Egy eseménydús év még mozgalmasabb utolsó hónapja áll előtte: szokásos decemberi adventi turnéja. Ebből az alkalommal készült vele ez a beszélgetés.

Vásáry André- Megtiszteltetés, hogy nálunk kezdődik az adventi koncertsorozatod, de miért pont itt?

 

- Egyrészt szívesen teszek eleget minden meghívásnak, másrészt mindig nagyon kedves fogadtatásban volt itt részem, harmadszor pedig van okom nosztalgiázni is: 2010-ben léptem fel Cegléden először, abban az évben, amikor megismert az ország és amikor megjelent az Ünnep című albumom is, mely azóta is töretlen népszerűségnek örvend és elindította ezeknek az azóta minden évben megismétlődő országjáró karácsonyi turnéknak a sorát. Tehát számomra éppúgy megtiszteltetés, hogy itt lehetek és így duplán indok az ünnepre.

 

- "Ünnepváró" a koncert címe, hiszen még csak novemberben vagyunk, de azért a szemünk előtt már karácsonyi díszek lebegnek, sőt, a boltokban már a valóságban is ott sorjáznak a kellékek, az emberek többsége pedig ajándék ötletekkel a fejében nézi a kínálatot, oszt és szoroz, az ünnepi menüt tervezi. Nem gondolod, hogy kihívás lehet megállítani őket egy koncertnyi időre és közéjük csempészni már ilyenkor a varázslatot?

 

- Éppen ez a szép benne, hogy az adventi koncertjeimmel megtörjem a készülődés rutinját, hogy közben lélekben is felkészülhessen mindenki a fenyőfák illatára, a meghitt családi együttlétekre, hogy a szeretet kerüljön előtérbe. Az a cél, hogy már ilyenkor letehessük valamennyire a küzdelmes hétköznapok terheit. Hiszem, hogy a műsorommal, benne a gyönyörű örökzöld karácsonyi dalokkal is, hozzásegíthetem ehhez az embereket.

 

- Számodra mit jelent a karácsony? Mi okoz neked örömet?

 

Vásáry André- Feltöltődést jelent elsősorban. Persze leginkább otthon családi körben. Ha a sok felkérés miatt ez esetleg csak később sikerül, akkor sem esem kétségbe, hiszen ezek a koncertek rám is hatnak érzelmileg, már a felkészülés is sok örömet okoz. Megteremtem hozzá az ünnepi hangulatot külsőségekben is, a lakásomat például már novemberben feldíszítem. Később úgysem lenne rá időm...

 

- Egy kis számvetést beiktatsz azért így év vége felé?

 

- Nem vagyok túlzottan visszanéző típus, nem szeretek "ráülni" az eredményekre, a mi pályánkon nincs megállás. Folyamatos tanulás, tervezés, elképzelések, művészi célok megvalósítása,  tehát az alkotás a feladat, mindig előre kell menni. De mint már említettem, ez az év különleges egy kicsit a számomra, talán most mégis megengedek magamnak egy kis összegzést.

 

- Mi minden lesz az eredmény listádon?

 

- Második diplomán megszerzése, ezúttal énekművész szakon, mindenképpen a legelején szerepel és ezzel egy bakancslistás cél kipipálva. De a székesfehérvári Vörösmarty Színházban még mindig nagy sikerrel megy a Chicago című Broadway musical, melyben Mary Sunshine szerepét játszom. Nem titkolom, büszke vagyok rá, hogy olyan társulat vendégművésze lehetek, amely ezzel a darabbal nemrég elnyerte a színikritikusok díját az év legjobb zenés darabja kategóriában. Arról nem beszélve, hogy ezt a szerepet előttem hazánkban még senki nem énekelte el az eredeti hangfekvésben, ahogy a szerző, John Kander megírta. Emellett nem kis mérföldkőnek tartom a pályámon azt a Mozart: Figaro házassága című előadást is, melynek létrehozásában producerként és rendezőként vettem részt, és elénekeltem benne Cherubino szerepét is, ami szintén színháztörténeti esemény számít, hiszen férfiként erre rajtam eddig még senki sem vállalkozott Magyarországon. Bár korábban is játszottam már színházban, a Pestiben és a Nemzeti Színházban is három évadot, úgy látszik most megint előtérbe került az életemben, aminek szintén nagyon örülök. A repertoárom pedig új műfajjal bővült idén: önálló műsort állítottam össze operett és musical dalokból, így most már nemcsak könnyűzenét, filmzenét, popdalokat és esetenként komolyzenét és operát énekelek, hanem operettet is.

Vásáry André

- Gratulálunk a sikereidhez! A ceglédi Református gyülekezeti ház szeretettel várja az ünnepváró közönséget a koncertedre november 23-án.

 

- Én is izgatottan készülök a találkozásra, melyre természetesen meglepetés dalokat is viszek "ajándékba".

 

- Merre tovább Ceglédről?

 

- Az ország legkülönbözőbb pontjain lesznek koncertjeim, lesz ahová rendszeresen visszahívnak és lesz olyan város is, ahol még nem koncerteztem eddig. A honlapomon megtalálhatók a helyszínek és a dátumok: www.vasaryandre.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.285 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28602912 | Ebben a hónapban: 482726 | Ma: 19134 | jelenleg: 4 | Statisztika