ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. június 25. kedd, Vilmos napja van. - Holnap János napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Mai mozi műsor

15:30 Huszárik Zoltán terem
Lords of Chaos - Sötétség gyermekei

Jegyfoglalás »

 
15:45 Patkós Irma terem
Toy story 4.

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
X-Men: Sötét Főnix

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Pécsi szál

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Casanova – Az utolsó szerelem

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

CSOK: féláron kínál önkormányzati telkeket a város

2019.05.23. 13:23 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Az ingatlanforgalmi értékbecslő által megállapított forgalmi érték ötven százalékáért megvásárolható, beépítetlen ingatlanokat jelöl ki értékesítésére az önkormányzat. Azok a magánszemély jelentkezhetnek majd vételi szándékkal, akik a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel az ingatlanra új lakást szeretnének építeni. A döntés megszületett, az ingatlanok jegyzékét a Várvag Kft. készíti el.

További képek ITT »

Az ülésnap elején az önkormányzat nevében Takáts László polgármester köszöntötte a negyvenöt esztendő fáradhatatlan gyógyító munkáját követően nyugdíjba vonuló dr. Lénárd Bélát, aki orvosi tevékenysége elismeréseként 2003-ban Semmelweis-díjat, 2010-ben Cegléd Város Egészségügyéért díjat érdemelt ki, zenei munkája okán pedig 2009-ben Cegléd Város Kultúrájáért díjat vehetett át.

 

CSOK: féláron kínál önkormányzati telkeket a város

 

- Szenvedélye a gyógyítás és a zene, ám most, hogy betöltötte 70. életévét és friss nyugdíjas lett, már több időt szentelhet az utóbbinak. Cegléd Város Önkormányzata és a magam nevében is köszönöm az áldozatos munkát, amit orvosként végeztél értünk, ceglédiekért, és hálás vagyok azért a példás odafigyelésért is, amellyel gondoskodtál praxisod további sorsáról. Köszönöm a zenei életünk gazdagításáért végzett tevékenységedet, s természetesen továbbra is számítunk Rád - mondta a polgármester.

 

Szakmai és mérlegbeszámolók tárgyalásával és elfogadásával kezdődött a testület májusi ülése. A Bácsvíz Zrt, a Ceglédi Mindennapi Kenyerünk Szociális Szövetkezet mellett az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok is benyújtották a 2018-as évről szóló mérlegbeszámolójukat. A városi tulajdonú cégek első negyedéves gazdálkodásukról is most adtak számot.

 

Elkészült az önkormányzat 2018-as költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadás. Ebből kiderül az is, hogy az önkormányzat összesített bevételei 87,38%-ban, kiadásai  71,79 %-ban teljesültek. A város gazdálkodása hosszú évek óta kiegyensúlyozott, pénzügyi helyzete stabil.

 

A képviselő-testület megköszönve a tűzoltóság áldozatos munkáját, elfogadta a Ceglédi Tűzoltóparancsnokság 2018. évi beszámolóját.

 

Szintén elfogadta a testület a város településkép-védelméről szóló rendelet módosítását. Ez több más mellett azt is tartalmazza, hogy helyi védelem alá került a Battyhány utca 9. szám alatti épület. Többszörös egyeztetés és véleményeztetés után a testület jóváhagyta a város településrendezési eszközeinek módosítását is.

 

Az egyik ceglédi kft. ügyvezetője a tulajdonában lévő ingatlanok övezeti besorolásának módosítását kérelmezte az önkormányzattól. Ez ahhoz kell, hogy a két telek összevonható legyen, és ott üzleteket, lakásokat és irodákat tudjon kialakítani. A Déli út Kőrösi út sarkán található ingatlanok övezeti besorolásának módosítását a testület jóváhagyta.

 

A Gerje Sport Kft. tíz millió forint rendkívüli támogatási igényt nyújtott be az önkormányzathoz. A Kft. a 2019/2020-as évadban a női kosárlabda csapat a magyar bajnokság és az Európa-Kupa eredményes részvételével kapcsolatban felmerülő költségekre kívánja felhasználni az összeget. A testület úgy döntött, két millió forint rendkívüli támogatást ítélnek meg a kft-nek. A polgármester, Takáts László kezdeményezésére pedig az a kitétel is a határozatba került, mely szerint ebben az évben a testület - eredménytől függetlenül - nem tudja már több esetben jóváhagyni a csapatot működtető gazdasági társaság hasonló kérelmeit. 

 

Négy év eltelt a mezőőri szolgálat megalapítása óta, a gyakorlati tapasztalatok alapján a vonatkozó rendelet szövegének pontosítására és módosítására volt szükség. Például, hogy a volt és az új földhasználót, tulajdonost egyforma felelősség terheli a mezőőri járulék kivetését, valamint a mezőőri járulék összegét befolyásoló események bejelentésével kapcsolatban. A tapasztalatok szerint gyakran okozott félreértést, hogy pontosan kinek is a kötelessége a változásokról tájékoztatni a jegyzőt.  De az is bekerült a rendeletbe, mely szerint minden év május 31-ig kell benyújtani a jegyző felé a földhasználói nyilatkozatot.

 

Újabb belterületi utakat érintő pályázati lehetőséget kíván kihasználni az önkormányzat. A pályázat beadásáról is döntöttek a képviselők. Most a Kossuth Ferenc utca Széchenyi út és Szövetség utca közötti szakaszára, a burkolat felújítására szeretnénk forrást nyerni.

 

A testület korábban felhatalmazta a polgármestert arra, hogy a Pesti út 65. szám alatti önkormányzati ingatlan bérbeadásáról egyeztetéseket folytasson le a Nemzeti Agárgazdasági Kamara (NAK) képviselőivel. Az ingatlant jelenleg a DTKH Nonprofit Kft. használja. Az egyeztetések megtörténtek, ennek eredményeként a NAK az ingatlant június elsejétől 2029. május 31-ig bérbe kívánja venni havi 235.935 Ft + Áfa bérleti díjon, valamint az ingatlanon bruttó 42.700.264 Ft értékben értéknövelő beruházást is végre kíván hajtani. A DTKH hozzájárult, hogy a bérleti szerződés 2019. május 31-én közös megegyezéssel megszűnik, továbbá vállalták, hogy addig ki is költöznek az ingatlanból. 

 

A tavalyi évben külsőleg megszépült a ceglédi George Pal Filmszínház, most az épület pinceszinti szerkezeteinek megerősítésére is szükség van. A szerkezet állapotára való tekintettel szakértő bevonásával, megerősítési terv készült el és ez alapján az épület pinceszintjét meg kell erősíteni. A terveket az önkormányzat elkészítette, a munkálatokra pedig a legalacsonyabb összegű, bruttó 21,9 milliós forintos árajánlatot az Pannon-Fém Betéti Társaság nyújtotta be. A testület elfogadta az ajánlatot.

 

Az ingatlanforgalmi értékbecslő által megállapított forgalmi érték feléért megvásárolható beépítetlen ingatlanokat jelöl ki értékesítésére az önkormányzat. Azok a magánszemély jelentkezhetnek majd vételi szándékkal, akik a kijelölt ingatlanon két éven belül új lakás építésébe kezdenek Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) alapján. A döntés megszületett, a Várvag Kft. így elkezdheti elkészíteni az érintett ingatlanok jegyzékét.

 

Több mint harminc millió forintot fordít idén a város intézmények felújítására, karbantartására. Az összeg felosztásáról is döntöttek májusi ülésen. Több más mellett megújulhat a Pesti úti óvodában a dajkák öltözője és mosdója, a Deák utcai bölcsődében a mosoda víz- és szennyvízrendszere, a Szép utcai óvodában pedig a nyílászárók.

 

A Budai úti fürdő melletti tó köré tervezett futópálya beruházáshoz szükséges többletforrást is biztosítja az önkormányzat a 2019-es költségvetés pályázati keretéből. Az érintett területen egyébként hamarosan egy kondipark is elkészül, valamint néhány napon belül megújul az a stég is, amelyet rossz állapota miatt korábban elzártak látogatók elől.

 

A képviselő-testület zárt ülésen három esztendőre Reznák Erzsébetet bízta meg a Kossuth Múzeum igazgatói feladatának ellátásával.

 

A képviselő-testület döntéseiről bővebben a cegled.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Értékelés: 5/4
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.144 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 10756940 | Ebben a hónapban: 245217 | Ma: 2020 | jelenleg: 9 | Statisztika