ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. május 22. szerda, Júlia, Rita napja van. - Holnap Dezső napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

20:00 Patkós Irma terem
John Wick: 3. felvonás - Parabellum

Jegyfoglalás »

 
20:00 Huszárik Zoltán terem
Erdei boszorkány – Tűzpróba

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Sajtóközlemény

2019.05.06. 15:00 Rovat: Közélet
Sajtóközlemény

A húsvét előtti hétvégén történt végzetes kimenetelű közlekedési baleset kapcsán ismét a figyelem középpontjába került Cegléd forgalmi helyzete. A tragikus esettől függetlenül is fontos kiemelni, hogy az emberi élet megóvása természetesen semmilyen helyzetben nem lehet sem anyagi- sem politikai kérdés, de számos jogszabályi, szakmai feltételnek meg kell felelni egy-egy forgalomtechnikai döntés során.

Az önkormányzat hosszú évek óta eltökélt a közbiztonság, közlekedésbiztonság terén és lehetőségeihez mérten tesz is annak jobbítása érdekében. Az utak és útburkolati jelek minőségének javításán, jelzőtáblák kihelyezésén, gyalogátkelőhelyek létesítésén túl saját térfigyelő kamerarendszert működtet a város területén. Jelen pillanatban 19 helyszínen 38 darab térfigyelő kamera működik - közte a baleset által érintett, napközben hatalmas forgalmat bonyolító Kossuth Ferenc utcán is. Négy darab kamera figyeli az érintett területet, amelyeket az elmúlt években állított rendszerbe az önkormányzat.

A Kossuth Ferenc utcai kamerák felvételeit az önkormányzat 2019. április 23-án a nyomozó hatóság rendelkezésére bocsátotta, azok - reményeink szerint - segítségül szolgálhatnak az eljárás során a baleset körülményeinek tisztázásában.

Havonta közbiztonsági egyeztetés zajlik a városban a rendőrség bevonásával. Az ott elhangzott javaslatokat az önkormányzat minden esetben megvizsgálja, és amennyiben lehetséges, intézkedik is. Szeretnénk határozottan kijelenteni, hogy nem érkezett olyan kérés a kapitányság részéről, amelyet az önkormányzat ne teljesített volna. Az érintett útszakaszra vonatkozóan sem érkezett eddig forgalomcsillapító eszköz telepítésére konkrét javaslat a szakmai szervektől.

Az önkormányzat komplex kérdésként kezeli a település, ezen belül a városközpont megújítása során a forgalomtechnikai kérdéseket. Az elmúlt években a városban zajló beruházások kapcsán folyamatos volt az egyeztetés e témában is a helyi közlekedési vállalat, a rendőrség, a mentők, a tűzoltóság szakembereivel, a kivitelezések minden esetben az érintettek véleményének figyelembe vételével történtek/történnek meg.

A jogszabályi előírások szem előtt tartása mellett a városban több helyen is el lehetne helyezni forgalomcsillapító technikai eszközöket. Nélkülözhetetlen azonban a közlekedés biztonságának, folyamatosságának, a mentők, tűzoltók vonulási útvonalának figyelembe vétele, valamint a lakossági igényeknek és a környéken élők tűrőképességének a mérlegelése.

Erre vonatkozólag az érintett útszakasz mellett a város más közlekedési útjaira is érkeznek hozzánk lakossági igények, amelyeket az önkormányzat szakemberek bevonásával megvizsgál, és amennyiben indokolt, megteszi a szükséges intézkedéseket.

Ilyen konkrét lakossági kezdeményezésekre az elmúlt években két esetben indult eljárás forgalomcsillapító küszöb kihelyezésére, de mindkét esetben a hónapokig tartó előkészületek után elmaradt a megvalósítás, mert az eljárás során maguk a kezdeményezők, az érintett helyszínen lakók léptek vissza a forgalomtechnikai eszköz telepítésétől, arra hivatkozva, hogy az zavarja a nyugalmukat.

A tavalyi évben az önkormányzathoz az érintett Kossuth Ferenc utcai útszakaszra érkező lakossági jelzések alapján a rendőrségi egyeztetést követően a kapitányság vállalta a látható rendőri jelenlét, a sebességmérés fokozását, a gyanús gépjárművek soron kívüli műszaki átvizsgálását, hiszen a hatályos magyar jogrend értelmében a közlekedési szabályok betartatása egyedül a rendőrség hatásköre.

 

A mindannyiunkat mélyen megrendítő halálos kimenetelű balesetet követően a képviselő-testület az általános tartalék terhére haladéktalanul 10 millió forint plusz forrást biztosított a közlekedésbiztonság további javítására. Ezzel az összeggel a szakmailag indokolt gyors beavatkozásokhoz kíván az önkormányzat anyagi hátteret biztosítani, addig is, amíg a hosszú távú megoldások a különböző szakmai, szakhatósági és lakossági egyeztetéseket követően megvalósulnak. A rendőrséggel folytatott azonnali egyeztetések alapján a 10 millió forintból 2 millió forintot biztosítunk a rendőrség számára a fokozott sebességmérés túlóraköltségeinek enyhítésére, továbbá egy kamerával felszerelt gépjárművet állítunk forgalomba az esti-éjszakai órákban.

 

Ezzel egy időben az évek óta zajló munka tovább folyik, hogy szakemberek bevonásával olyan forgalomtechnikai megoldásokat találjunk, amelyekkel az önkormányzat oldaláról minimálisra csökkenthető az április 21-i tragédiához hasonló esetek kialakulásának kockázata.

 

Cegléd, 2019. 05. 06.

 

Cegléd Város Önkormányzata

Értékelés: 3.42/12
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.200 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 10418486 | Ebben a hónapban: 269490 | Ma: 11394 | jelenleg: 5 | Statisztika