ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. május 21. kedd, Konstantin napja van. - Holnap Júlia, Rita napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

15:30 Huszárik Zoltán terem
Hellboy

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Pokémon - Pikachu, a detektív

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Szívek királynője

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Brightburn – A lángoló fiú

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
John Wick: 3. felvonás - Parabellum

Jegyfoglalás »

 
20:00 Huszárik Zoltán terem
Erdei boszorkány – Tűzpróba

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Ungvári Miklós: ismét kiéheztem a judóra!

2019.04.29. 08:53 Rovat: Sport
Ungvári Miklós: ismét kiéheztem a judóra!

Véget ért az Exatlon maratoni, csaknem négy hónapon át tartó televíziós akadályversenye, amelynek egyik kulcsszereplője volt a judós Ungvári Miklós. A háromszoros Európa-bajnokkal a Nemzeti Sport készített interjút.

A fodrász, a közértes, a kisiskolás nagy kedvence lett Ungvári Miklós. Olimpiai ezüstérmes judósunk az Exatlonban mérette meg magát, kiesése után pedig ismét belevetette magát a tokiói olimpiai felkészülésbe.

- Majd' három hónap a világ másik felén. Elzártan a családtól, a barátoktól, a mindennapi hírektől. Nyitott, örökmozgó, extrovertált emberként hogyan bírta az Exatlont?

 - Nagyon jól, igazán élveztem ezt a játékot, bár az izoláltság tényleg furcsa volt - válaszolt a Ceglédi VSE klasszisa. - Az edzőtáborozások alatt hozzászokunk az elzártsághoz, de ez egy kicsit más volt, hiszen nem kommunikálhattunk a külvilággal. Közepesen telefonnyomkodósnak tartom magam, nem vagyok mobilfüggő, hiszen egy-egy versenyen kibírom, hogy egy, akár két napig sem nyúlok hozzá, de azért olykor jó lett volna rácsatlakozni a világra. Nem a mozdulatsor hiányzott, hanem az, hogy érjen valami más inger, hogy beszéljek a családommal, a barátaimmal, hogy tudjak a judo eseményeiről vagy a lovaimról, kézbe vegyek egy újságot, egy könyvet.

- Korábban sok sportoló csatlakozott, ha nem is ilyen jellegű műsorhoz, de a realityhez hasonló vetélkedőkhöz, és valljuk meg, nem mindig tett jót a népszerűségüknek a döntés. Az ön esetében azonban jónak tűnik a visszacsatolás, hiszen a fodrász, a közértes, a házmester is arról beszél, "milyen jó arc ez a Miki"…
- Tényleg? Ennek örülök, és nem magam, sokkal inkább a sportágam miatt. Azért vállaltam el a szereplést, mert szerettem volna népszerűsíteni a judót, a klubomat, az én hozzáállásomon keresztül megmutatni, hogy kik is vagyunk valójában. Másrészt nem tagadom, az is a célom volt, hogy támogatókat találjak. Mert bár olimpiai ezüstérmes vagyok, a sportágam elitjébe tartozom, nincs szponzorom, hátterem. A judós mellett most egy kicsit megismerhették Ungvári Mikit, az embert is, aki lehet, hogy megéri a figyelmet, a segítséget. Amikor hazajöttem, sok-sok levelet olvastam el, amit a műsor alatt küldtek nekem az emberek, és azon kívül, hogy rengeteg biztatást kaptam - hogy jó néhány gyerek miattam érdeklődik a judo iránt, vagy példának okáért sok srác Exatlon Unginak öltözött farsangkor -, akadtak igazán megható történetek is.

- Például?
- Például írt egy apuka, aki elmesélte, hogy kilencéves gyermeke egy betegség miatt újratanul járni, s én vagyok a példaképe, én adom a motivációt a mindennapjaihoz. Tízgyermekes családból származom, tudom, hogy mit jelentenek a nehézségek, s ez a történet nagyon megérintett. Már felvettem velük a kapcsolatot, szeretném őket a közeljövőben meglátogatni. A műsort követően egyébként sok felkérést kaptam, így elég zsúfolt lesz a nyár - de örülök, hogy megnőtt az érdeklődés irántam és a sportágam iránt. Legutóbb talán a londoni olimpia után éltem meg hasonlót.

 

 - Akkor egy sikeres olimpia után volt, most másfél évvel előtte áll. Kell féltenünk?
- Mitől? Hogy nem találom meg az arányokat? Szerintem ezzel nem lesz problémám, hiszen sok-sok év munkája, tudása, tapasztalata van mögöttem, bennem. Az Exatlon arra is jó volt, hogy ismét kiéheztem a judóra, mert inkább játékos mozgás volt számunkra ez a sportvetélkedő. A műsor alatt nagyon hiányzott az igazi edzés, a speciális munka, amelyet a mindennapokban végzek. Kint például készítettem magamnak egy húzódzkodót is, hogy valamelyest kondiban tudjam tartani magam. De visszatérve a kérdésére: nem kell félteni, hiszen ismerem a receptet. Egyszerűen vissza kell állnom a munkába, és össze kell szednem magam. Ezt a múlt héten már el is kezdtem, hiszen a válogatott társaimmal együtt a törökországi Antalyában voltam nemzetközi edzőtáborban. Jól sikerült ez az egy hét, de azért őszintén megmondom: rendesen elfáradtam. Kell idő, hogy visszajöjjön az állóképességem, biztosabb legyen a technikám, és bevállalósabb legyek.

- Vagyis arra még várni kell, hogy versenyen láthassuk?
- Már volt versenyem. Igaz, nem judóban, hanem távlovasként. Már túl vagyok egy nyolcvan kilométeres kvalifikációs versenyen, s hamarosan Somorján szerepelek egy nemzetközi megméretésen, amely az egyik kvalifikációs verseny lesz az angliai Európa-bajnokságra. Mert nemcsak judóban, lovaglásban is szeretnék kilépni a nemzetközi porondra.

- Nyughatatlan?
- Mindig is az voltam. Nekem a mozgás, a pörgés a lételemem, sporttal pihenem ki az edzéseimet, mindig is így működtem. Hogy judóban mikor kerülök vissza a körforgásba? Ha a formám engedi, akkor szeretnék már a májusi baki Grand Slam-viadalon szőnyegre állni, ha nem, akkor a következő cél a minszki Európai Játékok lesz, amely a mi sportágunkban egyben Európa-bajnokság is. Jó lenne úgy visszatérni, mint tavaly a vállműtétem után, amikor megnyertem a budapesti Grand Prix-t, de ezen még dolgozni kell.
Ezt könyedén megoldja

"A gatyába rázás időszaka van Mikinél, de nincs ok az aggodalomra. Mert ő olyan volumenű klasszis, akkora tehetség, hogy ezt könnyedén megoldja. Azt hiszem, ez a három hónapos szünet az előnyére fog válni, az Exatlonban feltöltődött, s kiéhezett a judóra. Ha visszanyeri az állóképességét, nem lesz akadálya annak, hogy ott legyen a tokiói olimpián" - vélekedett Pánczél Gábor, férfi szövetségi kapitány.

 

Forrás: judoinfo.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.158 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 10399508 | Ebben a hónapban: 250512 | Ma: 3577 | jelenleg: 8 | Statisztika