ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. július 18. csütörtök, Frigyes napja van. - Holnap Emília napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Mai mozi műsor

15:45 Patkós Irma terem
Kis kedvencek titkos élete 2.

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Senki többet

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Az oroszlánkirály

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Tanú

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Yao utazása

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Übergáz

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Újévi köszöntő: összefogással a fejlődés folytatódni fog

2019.01.07. 19:46 Rovat: Közélet
Fotók: Szokolai Attila és Kisfaludi István

A fejlődésnek folytatódnia kell és összefogással a most záruló önkormányzati ciklust követően is folytatódni fog - fogalmazott hagyományos újévi köszöntőjében a város polgármestere. Takáts László a Városházán tartott fogadáson a 2018-ban megvalósított tervekért minden ceglédi polgárnak köszönetet mondott.

További képek ITT »

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Ceglédiek!

 

A 2019-es év kezdetén szeretettel köszöntöm Önöket, akik a mögöttünk hagyott esztendő sikereiben is partnereink voltak.

 

Az első gondolat a köszöneté: Köszönöm az együttműködést, a közös gondolkodást, az egymást segítő tetteket.


A közösségünk összefogása nélkül nem érhette volna el Cegléd mindazt, amit a 2018-as esztendőben megvalósítottunk, nem folytathattuk volna az építkezést, a város megújítását.


És a közösség alatt nem pusztán az itt jelenlévőket értem, hanem Cegléd város egészét. Az elért eredményekért, a megvalósított tervekért minden polgárnak jár a köszönet.

 

Meggyőződésem, hogy az elmúlt évben ismét jelentőset lépett előre városunk. Volt lehetőségünk átépíteni tereket, megszépíteni járdaszakaszokat, kijavítani utakat, utcákat, felújítani vízelvezető rendszereket. Korszerűsítettünk épületeket, amelyek megújult formában ragyogják túl régi fényüket, őrizve városunk történelmi múltját.

 

Kormányzati segítséggel valósulhatott meg rengeteg dolog a városban. Korszerűsödtek a középületeink. A XXI. század energetikai követelményeinek megfelelően a művelődési központ, a George Pál Filmszínház, a Táncsics iskola Népkör utcai épülete és a Városi Könyvtár is megújult az esztendő során. Így túlzás nélkül a mi közösségünkhöz sorolhatom Magyarország Kormányát is.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Dűlőutak, kül- és belterületi utak állapotának javítása, új utcák, utak aszfaltozása tekintetében is igen dolgos, egyben sikeres évet tudhatunk a magunk mögött.

 

Az élénkülő gazdaságnak köszönhetően több helyi vállalkozás bővülésének is részesei lehettünk 2018-ban és már most látszik! Ez a folyamat folytatódik az M4-es út átadását követően is.

 

A sportcélú fejlesztések is tovább folytatódtak az elmúlt esztendőben. A Malomtó széli futballpályán elkészült a lelátó és épül a futballpálya is.
Fontos ismét megjegyezni, hogy zömében szakosztályi beruházások sok évtizedes elmaradást pótló létesítmény-fejlesztések, de még egyszer hangsúlyozom: a Város minden ésszerű támogatásban partner az ilyen fejlesztések terén is, és minden kötelezettségvállalását teljesítette ezidáig! És ez a jövőben is így lesz!

 

Örömömre szolgál az is, hogy a megújuló Cegléd olyan saját rendezésű programokat tudott megvalósítani 2018-ban, amelyekre az ide látogató vendégek jó szívvel gondolnak és örömmel jöttek, jönnek vissza hozzánk. Ez volt a célunk az egyre színesedő programokkal, az tavaly is új atrakciókkal bővült Budai úti Ceglédfürdővel, és jóleső érzés látni, hogy a helyieken kívül az ide látogatók is visszaigazolják felfogásunk helyességét.

 

Külön köszönet illeti a város adófizetőit, s a vállalkozásokat, akik 2018-ban is vállalták a terheket, s akiknek a befizetett adóforintjaiból tudtunk sok mindenre fordítani. És itt engedjék meg hogy néhány adattal terheljem Önöket:

2014-ben az összadóbevétel kevéssel egymilliárd forint feletti volt, és az biztos hogy idén meghaladjuk a kétmilliárdot forintot!!!
Hosszú évek óta nem volt olyan magas az ingatlanértékesítésből származó bevételünk sem, mely közel 300 millió lesz mint 2018-ban.


Ezért hangsúlyozom újra és újra a köszönetet!


És ha már köszönet! Köszönöm Földi László országgyűlési képviselőnknek a sok munkát, mellyel hozzájárul ehhez a fejlődéshez!

 

Köszönöm valamennyi az önkormányzati hivatalban, intézményeinkben és cégeinkben dolgozó kollégának a becsületes munkát, mert nélkülük ezt a felsorolt sok-sok mindent nehéz lett volna megalkotni!

 

Köszönöm a családjaiknak családjainknak, hogy mögöttük mögöttünk állnak!

 

Külön köszönet feleségemnek a támogatásért!

 

És természetesen köszönet az ellenzéknek és a sokszor nevüket, arcukat sem vállaló közösségimédia bajnokoknak, hírportáloknak, hogy nem hagynak elkényelmesedni minket!

Tudják olyan ez, mint amikor a győztes hadvezérek harci szekerükkel diadalmeneten vonultak végig az ünneplő tömeg előtt az Ókori Rómában, mindig állt egy ember a szekéren a hadvezér mögött aki időről időre a fülébe súgta azt az egy mondatot hogy ne feledje:  A dicsőség múlandó!

 

Tisztelt Ceglédiek!

 

A mögöttünk hagyott időben jutott erőnk a jövő tervezésére is: így kijelenthetem, hogy egy pénzügyileg továbbra is erős önkormányzat vezetésével 2019-ben is sikeresen folytathatjuk tovább városunk megújítását, hiszen kész tervekkel várjuk a megnyíló forrásokat, mert a fejlődésnek folytatódnia kell!

 

… és reményeim szerint a fejlődés a most záruló önkormányzati ciklust követően is folytatódni fog!

 

Persze, tudom, különös év előtt állunk. Választás, választások évében a politikai közéletet illetően - a karácsony előtti napok történései és a több mint két évtizedes politikai gyakorlatom fényében- nincsenek illúzióm... de, mivel optimista ember vagyok, még így is bízom benne, hogy a kulturált közbeszéd és a józan ész fog felülkerekedni az előttünk álló időszakban.


Két választás elé nézünk, két roppant fontos voksolás vár ránk, a kontinensre, Magyarországra, városunkra.


Tavasszal az európai uniós választás határozza meg többek között azt, hogy továbbra is szabadon dönthessünk arról, kivel akarunk együtt élni Európában, a hazánkban.


Ősszel pedig helyhatósági voksolás vár ránk. Eredménye meghatározza Cegléd jövőjét, az eddig talán példa nélküli fejlődésünk távlati lehetőségeit.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

A fejlődésnek folytatódnia kell és hiszem a fejlődés összefogással folytatódni fog!

 

Ehhez a közös munkához egészségben, szeretetben, sikerekben gazdag, békés boldog új esztendőt kívánok Önöknek és minden ceglédinek!

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.138 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 10959045 | Ebben a hónapban: 146220 | Ma: 4604 | jelenleg: 7 | Statisztika