ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. - Holnap Emil, Csanád napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Éter

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Aladdin

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A gyermek

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Két lépés távolság

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Fájdalom és dicsőség

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Brightburn – A lángoló fiú

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Adventi programok

2018.11.28. 19:26 Rovat: Kultúra
Adventi programok

Már áll a főtéren a város fenyőfája,  szerelik a faházakat, utolsó simításokat végzik a jégpályán. Egy szóval kezdésre várva áll minden. November 24-én megnyitott a korcsolyapálya - amely a főtér pompájához igazodva továbbra is nyitott kivitelben várja a sport szerelmeseit- de az "adventi falu" csak december 1-jén nyílik.

Fények felkapcsolásával, jégrevüvel és polgármesteri korcsolyás köszöntővel indítjuk a Ceglédi Adventet. Idén is egy kiváló jégszobrász farag nekünk őrangyalt és aranykezű"angyalunk" díszíti a város karácsonyfáját, a csillogó gömbökön, madarakon és macska páron túl, újabb látványos lakókkal.

Vasárnaponként a főtéren a tavaly bevezetett szokást követjük és a város adventi koszorújánál az egyházak közreműködésével várjuk a város lakóit gyertyagyújtásra. Az adventi hangverseny sorozatban idén is hallhatjuk a csíkszeredai Nagy István Líceum leánykarát, a ceglédi Fúvószenekart, az Erkel Ferenc  Zeneiskola ünnepi műsorát és a Gimnázium Vegyeskarát.

A karácsonyi vásárban idén is lesz forralt bor, faszénen sült kürtöskalács, sült hal,  de újdonságok is helyet kapnak, lesz sült kolbász, töltött kürtöskalács és palacsinta is. Természetesen lesznek kézműves ajándékok, az infoházban már megvásárolhatják a 2019-es város naptárat, és beszerezhetik a különleges adventi bögrét is! További ceglédi szuveníreket vásárolhatnak (Kossuth emléktárgyakat, adventi hűtőmágneseket és bonbont is).

Az életnagyságú betlehemet pedig a  Református Nagytemplom előterében tekinthetik meg idén is.

A színpadi programokban a műfaji sokszínűséget megjelenítve, lesz jazz, népzene,  popzene, musical, sanzonok és akusztikus zene is. Lesznek híres vendégek is és közszeretetnek örvendő, bájos helyi csoportok is, akik egyformán varázsolnak el majd bennünket hétvégéről hétvégére.

Nem kell bemutatni őket, hiszen az újságban részletesen olvas majd róluk, de engedje meg a kedves Olvasó hogy egy-egy kuriózumra is felhívjam a figyelmét.

Az első hétvégén ismét Mágustones a téren, akik felvonulása látványnak sem utolsó. Az etno-jazz, a népzenéből táplálkozó free-jazz vagy világzene stílust követik. És itt lesz a Soolfoul Band Elvis Presley slágerekkel.

Második hétvégén debreceni vendégek érkeznek hozzánk, Bíró István vezette Csürdöngölő népi zenekar, akikkel csoda várunk. Velünk lesz Peller Anna musical énekes, The Bits Beatles slágerekkel és a Mintapinty együttes gyermekkoncerttel.

A bronzvasárnap a betlehemi lánggal gyújtjuk meg az adventi harmadik gyertyát és itt lesz velünk a ceglédi Gór-Nagy Erika vadonatúj dalaival, Veréb Tamás az Operettszínház sztárja és az Oti Akusztik jóvoltából lesz jazz is.

Negyedik hétvégén pedig Csondor Kata énekes ünnepi koncertjével várjuk Önöket.

Az idei ünnepváráson is kiemelt figyelmet kap a jószándékú segítségnyújtás, Cipősdoboz akciónkat folytatjuk, melyeket karácsony előtt közintézményeken keresztül fiatalokhoz juttatunk el, valamint karácsonyfa díszítő versenyünk fáit is hátrányos helyzetű nagycsaládosoknak  ajánljuk fel.

December 21-én pénteken pedig az Infineon ételosztása segíti a rászorulókat.

Természetesen a gyerekekről sem feledkezünk meg, a szabadtéri fajátékokon, a gyerekkoncerteken, bábelőadásokon  és az óriás faházba  költöző ajándékkészítő kézműves foglalkozásokon túl, az advent legjobban várt  meglepetése is évről évre nekik szól. December 5-én 18.30 órakor a Református Nagytemplom tornyából ereszkedik le a Mikulás.

A közösségi programok mindig is kiemelt figyelmet kaptak a Ceglédi Adventen, a már hagyományos, beigli és zserbósütő, forralt borkészítő versenyen túl, idén mézeskalács ház készítésre is invitáljuk őket, melyek díjazása a negyedik hétvégén ünnepélyes keretek között történik.

Aranyvasárnap a Fésűs Trió koncertjével a színpadi programok sorát bezárjuk és ünnepre térünk.

A két ünnep között pedig vidám óévbúcsúztatásba csapunk, itt lesz velünk Tom White and The Mad Circus (akikben ott az X), Gríz és Koktél 4you zenekar.

Az idei advent is a közös együttlétről, a közös élményekről szól, ezt szolgálják a programok, színes adventi vásár és a nyitott jégpálya is. Ha tehetik, esténként sétáljanak ki a fényárban úszó főtérre és hangolódjunk együtt az ünnepre.

 

Szeretettel várjuk Önöket!

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.148 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 10469606 | Ebben a hónapban: 320610 | Ma: 2861 | jelenleg: 4 | Statisztika