ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. május 24. péntek, Eszter napja van. - Holnap Orbán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
A gyermek

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Aladdin

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Fájdalom és dicsőség

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Két lépés távolság

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Éter

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Brightburn – A lángoló fiú

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Folytatódik a lakótelepi hulladékgyűjtés problémájának rendezése

2018.10.18. 19:10 Rovat: Közélet
Folytatódik a lakótelepi hulladékgyűjtés problémájának rendezése

Lakásfenntartó szövetkezeteken keresztül kérte a lakosság újabb két szelektív gyűjtősziget megszüntetését. A szigeteken kialakult áldatlan állapotok miatt a lakóközösségek maguk oldják meg a szelektív gyűjtést - ezzel folytatódik a lakótelepi hulladékgyűjtés problémájának rendezése. E mellett döntés született, hogy jövőre Cegléd ismét rajthelyszínként pályázik a nagy sikerű Tour de Hongrie kerékpáros  körverseny programjába. Több egyéb döntés mellett eldőlt, hogy a Tiszti Klub üzemeltetésére pályázatot hirdetett az önkormányzat és ingatlan értékesítésről is határozott a helyhatóság.

Az Állami Számvevőszék 2447 témaszámon ellenőrzést végzett a Ceglédi Termálfürdő Üzemeltető Kft.-nél "Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok ellenőrzése" témában. A Képviselő-testület által jóváhagyott intézkedési tervet elküldték az Állami Számvevőszék részére. Az ÁSZ ennek néhány pontjára kiegészítendő javaslatot fogalmazott meg. Ezekkel most kiegészítették az intézkedési tervet.

Elfogadta a testület a Ceglédiek a Ceglédiekért Közalapítvány 2017-es évről szóló beszámolóját. Az anyagból kiderült, a közalapítvány két alkalommal részesült önkormányzati támogatásban.  Az egyik támogatási összeg 200.000.- Ft, melyet az Erzsébet táborban résztvevő gyermekek költségeire lehetett felhasználni.  A másik támogatás összege: 800.000.- Ft volt. Ebből kuratóriumi döntés alapján részesültek kulturális élményben szociálisan rászoruló gyermekek. A nyolcszázezer forintból fennmaradó részt pedig az Év Idegen Nyelvi Tanára, a "Dr. Rorák Imre Emlékdíj"-ra használták fel.

A "Ceglédi Mindennapi Kenyerünk" Mezőgazdasági Szociális Szövetkezet beszámolója is napirendre került.  A jelenlegi elnök 2017 februárja óta vezeti a szövetkezetet. Az előző év 165 ezer forintos bevételét sikerült megtízszerezni, így ez az összeg 2017-ben meghaladta az 1,6 millió forintot - áll a beszámolóban. Az 2017-2018-as időszakban három nyertes pályázatot valósítottak meg, illetve Áder János köztársasági elnöknek köszönhetően további két programot is. Folytatódott a gyöngytyúkok kihelyezése, mintegy 1500 naposcsirkét osztottak ki, negyven rászoruló családnak vittek kecskét, de palántákat is több mint harminc család kapott. A Máltai Szeretetszolgálattal közösen pedig brikettálót is működtettek. Értékesítésből 2017-ben 1 millió 646 ezer forint bevételt volt, támogatásból, adományból pedig 4,7 millió.

A brikettálóra kötött együttműködésben viszont most változás lesz. A berendezésnek helyet adó raktárépületet 2017-ben 5 évre ingyenesen a Szövetkezet használatába adta az önkormányzat. Az épületben a Szeretetszolgálat helyezte el 14 millió forint értékű brikettáló berendezést, melyet a Szociális Szövetkezet üzemeltetett. A felek között az együttműködés megszűnt, emiatt a Szociális Szövetkezet a brikettáló üzem használatára vonatkozó megállapodást felmondta. A továbbiakban a Szeretetszolgálat maga kívánja üzemeltetni a helyiséget megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásával, ezért kérelmet terjesztettek elő, hogy a brikettáló üzemnek helyt adó raktárat öt éves időtartamban ingyenesen használatba vehessék. A testület ehhez végül  nem járult hozzá, a brikettáló üzem további működtetéséről egyeztetés következik.

Újabb szelektív szigetek szűnnek meg. A Kölcsey téri lakásfenntartó szövetkezet és a Kossuth Ferenc utca 36 szám alatti lakásfenntartó szövetkezet közgyűlése is úgy döntött, szeretnék, ha elszállítanák a konténereket. Indoklásukban a szelektív szigetek körüli áldatlan állapotokra hivatkoznak, és inkább maguk oldják meg a szelektív gyűjtést. Takáts László polgármester a napirend tárgyalása kapcsán kiemelte, a jövőben minden háztartásba kerül szelektív gyűjtésre alkalmas edényzet és Cegléd határában komposztáló is épül. A hulladékgyűjtést végző szolgáltató vállalta, hogy az üveggyűjtő pontok számát megduplázza a városban, és a 300 négyzetméternél nagyobb üzletek számára pedig ez év januárjától jogszabályi kötelezettség az üveghulladék átvétele. Az önkormányzat e mellett úgynevezett hulladék-kommandó felállításával szeretné ezentúl tetten érni az illegális szemetelőket. Ezért nagy erőkkel fogják ellenőrizni a belvárost és a külterületeket is. A rendszer javítása mellett azonban a legfontosabb a szemlélet formálása és a felelős állampolgári magatartás fejlesztése lenne - tette hozzá a polgármester.

Meghatározta és forrást jelölt meg a gyermekétkeztetés biztosításához szükséges plusz fedezetre a testület. Az új vállalkozói díjtételek alkalmazása az önkormányzat és az intézményeinek dologi kiadásait, a vásárolt élelmezés jogcímén megemeli, amely a korábbi vállalkozói szerződés áraihoz viszonyítva várható volt - áll az előterjesztésben. Az élelmezés kiadásainak növekedése plusz 24,7 millió forint forrást igényel.

Újra pályázik Cegléd, újra rajtvárosként szeretne részt venni a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyen. Cegléd eddig három alkalommal adott helyszínt a versenynek.  A jövő évi viadal tervezett időpontja 2019. június 4-9., a pályázati szándékot ez év október 31-ig kell benyújtani. A pályázat feltétele az öt millió forintos támogatási díj befizetése.

Cegléd Város Önkormányzatához vásárlási szándék érkezett a DTKH Nonprofit Kft-től az általuk bérelt ceglédi ingatlanok vonatkozásában. A Mizsei úti ingatlanokat 2017. március 30. óta bérli a közszolgáltató. Összesen 79,8 millió forintot ajánlottak ezekért az önkormányzatnak. A testület arról döntött, hogy eladják a szolgáltatónak az ingatlanokat.

Nyilvános pályázatot hirdet az önkormányzat a Kossuth Ferenc utca 1. szám alatti, volt Tiszti Klub földszinti helyiségei, pincehelyiségei, kerthelyisége bérbe adására. Az épület ezen részei évek óta elhanyagolva, felújításra várva üresen állnak. Az pályázati kiírás szerint a felújításának, átépítésének költségeit a hasznosító Várvag Kft. a havonta fizetendő bérleti díj 50 %-nak megfelelő értékig a bérleti díjba 120 hónapon keresztül beszámítja. Azzal a feltétellel, hogy ez az összeg nem haladhatja meg a 20.000.000,- Ft + ÁFA értéket.  A bérleti díj minimális összegét 400.000,- Ft + ÁFA/hó összegben állapították meg.

Értékesítésre hirdeti meg a Törteli úti, volt Dózsa György laktanya területén található egyik épületet a város. A 3.049 m2 alapterületű ingatlan a Dózsa György laktanya portaként használt épülete volt, de földterület is tartozik hozzá. Az ingatlan rossz állapotára és a folyamatos állagromlására való tekintettel döntöttek az értékesítés mellett. Az ingatlan jelenlegi forgalmi értéke 10.100.000,- Ft + ÁFA.

 

A képviselő-testület döntéseiről a bővebben a cegled.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Értékelés: 5/3
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.145 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 10437990 | Ebben a hónapban: 288994 | Ma: 4871 | jelenleg: 6 | Statisztika