ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Felhívás önkéntes tartalékos katonai szolgálatra!

2018.10.18. 08:03 Rovat: Közlemények - Felhívások

Pest Megyei Kormányhivatal

Pest Megyei Kormányhivatal
CEGLÉDI Járási Hivatal


 

Irány a Sereg!

 

Felhívás önkéntes tartalékos katonai szolgálatra!

 

"A honvédelem nemzeti ügy!"

Hazánknak szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik tanulmányaik, vagy civil foglalkozásuk megtartása mellett támogatják a honvédelem ügyét!

 

Szereti a kihívásokat és szeretne tenni otthona és környezete biztonságáért? Kipróbálná a katonai szolgálatot? Jelentkezzen önkéntes tartalékos katonának!

Felhívás önkéntes tartalékos katonai szolgálatra!

Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erőkön nyugszik, akik veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy komoly segítséget nyújtsanak. A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja az önkéntes tartalékos rendszerét, amelynek új elemeként a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) szolgálati formát. Az ország valamennyi járásában, így a Ceglédi Járásban is megalakul a területi elven szervezett önkéntes tartalékos század. Célunk az, hogy szükség esetén helyben rendelkezésre álljon kiképzett, felkészített, alkalmazható erejével, hogy ne legyen olyan település, amely nem rendelkezik tartalékos katonával, kiképzett katonai erővel!

 

A területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan kiképzést, tudást kapnak, amely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről. A tartalékosok felkészítése helyben történik, alapvetően a járásban, esetleg a megyén belül, évente összesen 20 kiképzési napban és alkalmazásukra is itt kerül sor.

 

Jelentkezhet minden nagykorú, magyarországi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű és cselekvőképes magyar állampolgár, a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig. Az önkéntes tartalékos szolgálatra személyesen a polgármesteri hivatalokban, a Ceglédi Járási Hivatal Kormányablakaiban vagy a megyeszékhelyen lévő toborzó irodában lehet jelentkezni, valamint regisztrálni lehet a www.iranyasereg.hu oldalon.

 

Szerződést kötni csak alkalmas minősítésű egészségi, pszichikai vizsgálatot követően lehet, amire a regisztráció után kerülhet sor. Az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatra jelentkezőnek a kézi lőfegyverek, lőszerek, gáz- és riasztófegyverek megszerzésének és tartásának egészségi alkalmassági feltétele és vizsgálata szerinti (foglalkozás-egészségügyi) II. típusú alkalmasság-vizsgálaton kell részt venniük. A vizsgálat költségét a Magyar Honvédség állja.

 

Járandóságok:

A területvédelmi tartalékos katona az önként vállalt szolgálatért szerződéskötési díjra (2018. évben bruttó 32.333.-Ft), rendelkezésre állási díjra (2018. évben bruttó 138.000.- Ft), a tényleges szolgálatteljesítés időtartamára illetményre, laktanyai elhelyezésre, térítésmentes élelmezésre és ruházati ellátásra, szociális juttatásokra, továbbá utazási költségtérítésre jogosult. A tanulmányokat folytató tartalékos katonáknak lehetőségük van honvédségi ösztöndíjra is pályázni, amelyek tovább növelhetik a szolgálattal kapcsolatos juttatásaikat.

Az önkéntes tartalékos szolgálatnak, és az ahhoz kapcsolódó előnyök, kedvezmények, támogatások igénybe vételének a feltétele, hogy a tartalékos katona részt vegyen az önkéntes területvédelmi tartalékos alapfelkészítésen, a szükséges további felkészítéseken, valamint az elrendelt honvédelmi, katasztrófavédelmi feladatokban.

Az ÖTT állományába tartozó tartalékosnak a rendelkezésre állás időszakában parancsadási joga vagy a parancs teljesítésével kapcsolatos kötelezettsége nincs. Behívás esetén az önkéntes tartalékos behívás idejére a Magyar Honvédség tényleges állományába kerül, a szerződésében rögzített feltételekkel (pl.: alkalmazási körzet bevonulási idő, stb.) terhelik azon jogok és kötelezettségek, amelyek az önkéntes tartalékos katonákra általában is fennállnak.

Az önkéntes tartalékos katonai szolgálatot támogató munkáltató a munkavállalójának tényleges katonai szolgálatteljesítési időtartamára kompenzációra jogosult.

 

Tartalékos katonák nélkül nem létezhet ütőképes haderő!

 

Az ország valamennyi járásában és fővárosi kerületében szerveződő területvédelmi tartalékos századok

folyamatosan várják a jelentkezőket.

 

Jelentkezzen Ön is, ha úgy érzi, szeretne részt vállalni a honvédelmi feladatokban, és szükség esetén kész segítséget nyújtani lakókörnyezetének!

 

JELENTKEZÉSI LAP

JELENTKEZÉSI LAP

 

További információk:

www.iranyasereg.hu

www.hadkiegeszites.hu 

Magdáné dr. Rostás Boglárka

járási hivatalvezető

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.242 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28618856 | Ebben a hónapban: 498670 | Ma: 11814 | jelenleg: 5 | Statisztika