ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Jubilált a virágvásár Csemőben

2018.05.04. 16:26 Rovat: Közélet
Fotó: Kisfaludi István

Többezer virággal, szórakoztató programokkal és főzőversennyel kedveskedett a helyieknek és a környékbelieknek Csemő május elsején. Idén 20 éves a rendezvény, amely mára már ezreket vonz. Stábunk találkozott budapesti és dunántúli családdal is. A főzőversenyre idén 18 csapat nevezett. A színpadon egész nap zenei program volt, műsort adott Straub Dezső is.

További képek ITT »

Amíg a szem ellát, virág volt a csemői főtéren. Helyi és környékbeli termelők hozták el áruikat. Lehetett venni egynyári palántákat, muskátlikat, balkonnövényeket, cserjéket és egzotikus virágokat is. Már délelőtt tíz órakor óriási volt a tömeg, mindenki vásárolt.

 

Balogh Annamária: - Muskátlit vásárolok. Ez a kedvenc virágunk meg az orchidea. Hova fog kerülni ez a muskátli? - Anyósomnak lesz anyáknapjára.

 

Az árusoktól néhány óra alatt elvitték a virágokat. Az egyik ceglédi termelő évek óta itt van, azt mondja: nagyon jó a vásár, és mindig készülnek valami újdonsággal is.

 

Kollár Zoltán: - Az idei évben a begóniák az újak, illetve az apró virágú minifutók, nagy újdonság volt az amerikai muskátli, ez folyamatosan hozza a virágait, és az a különlegessége, hogy lefele és felfelé és nő, tehát nagy bokros muskátli.

 

Az orchidea szerelmeseinek is volt látni és vásárolni való bőven. Király Béla majd’ 30 éve foglalkozik orchidea termesztéssel, a csemői virágvásárra több mint 50 fajta orchideával érkezett. A vevőknek tanácsokat is adott, hogyan kell ápolni a növényt.

 

Király Béla, orchideatermesztő: - Aki kérdezi, mindenkinek elmagyarázom, hogy hogyan kell tartani, mert nem akarok olyat, hogy egy év múlva hőbörögjenek, hogy nem jó tanácsot adtam. Aki betartja, annak biztosan fog virágozni, aki nem annak nem.

 

Amíg a főtéren ment a virágvásár, addig a csemői templomtéren hagyományőrző műsort, zenés produkciókat élvezhetett a közönség. A bográcsokban pedig főttek a szárnyasételek. Az Anyám Tyúkja főzőversenyre idén 18 csapat nevezett. A legtöbben a hagyományos ízeket próbálták ötvözni valami egyediséggel. A Csemői faluszépítő egyesület bográcsában nyírségi gulyást rotyogott.

 

Tokali András: - Attól nyírségi, mert ebben tyúk van, mert sokan megkérdezték, hogy miért Nyírség. Hát mert tyúk van, hogy hogyan sikerül, az majd kiderül a végén.

 

A főzőverseny zsűrije folyamatosan járta a csapatokat, kóstoltak, véleményeztek. Azt mondták: jó látni hogy nem veszett ki a hagyományos magyar ízvilág.

 

Opóczky István, mesterszakács, zsűrielnök: - Itt az ember találkozik a népies folklórral, az igazi hazai ízekkel. Itt az igazi magyaros, anyáink, nagyanyáink által készített ételeket kóstolhatjuk meg. Nagyon nehéz a döntés, hiszen minden étel finom, viszont változatos, a fácántól kezdve a kacsáig, itt mindenfajta étel készül.

 

Csemőben idén jubilál a május elsejei program. A virágvásár és az Anyám Tyúkja fesztivál, a sok-sok gyerekprogram, a jó hangulat most már ezreket vonz. A népszerűség a csemőiek összefogásának köszönhető-mondta Marosi Mihály. Az ő ötlete volt 20 éve a rendezvény.

 

Marosi Mihály, elnök, Faluszépítő Egyesület: - Szerettük volna, hogy egész Dél-Pest megye lássa, hogy milyen szép. Valahogy küldetésként vettük azt, hogy a többi településnek is átadjuk a tudásunkat és pont ide Csemőbe, ebbe a kis faluba, ide nem jönnek emberek, nekem azt mondták az első két évben, hogy nem jönnek ide emberek, nem jön ide a virágos.

 

A rendezvény azonban olyan népszerű lett, hogy nem csak a környékből, de ma már Budapestről, sőt a Dunántúlról is érkeznek családok. A színpadon egész nap zenei program volt, délután fellépett Straub Dezső is.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.260 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28617999 | Ebben a hónapban: 497813 | Ma: 10957 | jelenleg: 6 | Statisztika