ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. szeptember 26. vasárnap, Jusztina napja van. - Holnap Adalbert napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Mai mozi műsor

14:00 Patkós Irma terem
Bébi úr: Családi ügy

Jegyfoglalás »

 
14:00 Huszárik Zoltán terem
A kuflik és az Akármi

Jegyfoglalás »

 
15:30 Huszárik Zoltán terem
A feleségem története

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Irány a bárka 2.

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Miután elbuktunk

Jegyfoglalás »

 
18:30 Huszárik Zoltán terem
30 nap maximum

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Álomnagyi 2.

Jegyfoglalás »

 
20:00 Huszárik Zoltán terem
Mamahotel

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Vég Zsombor ezüstérmet szerzett a junior kontinensbajnokságon

2021.09.13. 09:39 Rovat: Sport
Fotó: judoinfo.hu

Sipőcz Richárd megvédte Európa-bajnoki címét, Varga Brigitta és Vég Zsombor ezüst-, Sáfrány Péter bronzérmet szerzett a luxemburgi junior kontinensbajnokságon, amelyen a miénk lett a negyedik legeredményesebb válogatott!

 

(Fotó: judoinfo.hu)

Az Európa-bajnokság nyitónapján, csütörtökön a Koroncói Tutti fiatalja, Gyertyás Róza hívta fel magára a figyelmet, az 52 kilogrammos reménység három szép ippongyőzelemmel jutott el az elődöntőig, ott azonban az oroszok korábbi ifjúsági világbajnoki ezüstérmese, Nyugajeva feltartóztatta, majd a bronzmeccsen az ugyancsak ifjúsági vb-ezüstérmes horvát Puljiz is jobbnak bizonyult. Gyertyás Róza az ötödik helyen végzett, pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Sajnos a többieknek nem sikerült a nyitónapon kiugró eredményt elérni, Farkas Bence (60 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Szatmári György (66 kg, UTE), Barczikay Ákos (66 kg, Óbudai JC), Keller Rebeka (52 kg, Ippon Judo Tatabánya) és Kriza Anna (57 kg, Miskolci VSC) egyaránt egy győzelemmel és egy vereséggel búcsúzott, Mamira Lucát (48 kg, Toto Sport) és Kőszegi Rebekát (48 kg, BHSE) pedig az első ellenfele akadályozta meg a továbbjutásban. Amióta a világversenyeken az utánpótlásban is megszűnt a teljes vigaszág, egy-egy ilyen egymeccses búcsú nem mindig tükrözi hűen az erőviszonyokat...

 

A luxemburgi kontinensbajnokság második versenynapján aztán mindhárom magyar induló elverekedte magát a legjobb nyolcig, Adorjáni Gergely (73 kg, BHSE) és Czerlau Jennifer (70 kg, Miskolci VSC) egyaránt a hetedik helyen zárt, Varga Brigitta pedig felállhatott a dobogóra! A KSI SE 63 kilogrammos ifjúsági világbajnoka nagyon nehéz ágon jutott el a fináléig, előbb az orosz Galickaja ellen kényszerített ki három intést, majd a rendkívül agilisan kezdő spanyol Vazquez Fernandez ellen harcolta ki türelmesen a győzelmet, s az elődöntőben valósággal leiskolázta a francia Turpint.

A döntőben a horvát Kristo ellen már nem sikerült az újabb bravúr, leszorítással a rivális nyert, de a junior Európa-bajnoki ezüstérem óriási eredmény, amely hitet és erőt adhat Gosztonyi Zsolt tanítványának a folytatáshoz. Varga Brigitta 2017-ben üstökösként robbant be a nemzetközi mezőnybe, meglepetésre ifjúsági világbajnoki címet szerzett, azóta azonban nagyon nehéz időszakokat vészelt át. Több mint négy esztendő alatt, három súlycsoportváltás közepette a nemzetközi porondon a legfontosabb viadalokon az igazán kiugró eredményekhez nem sikerült közel kerülnie, egészen mostanáig. Egy karrier szempontjából ez az ezüst aranyat érhet...

 

Az egyéni küzdelmek utolsó napján, szombaton aztán elkápráztattak bennünket fiataljaink. A nehézsúlyúak versenyében a címvédő Sipőcz Richárd gondoskodott róla, hogy ismét az ő nevével kezdődjenek a tudósítások: akciódús, olykor igen látványos judóval, a riválisoknak esélyt sem adva menetelt a hatodik korosztályos Európa-bajnoki aranyérméig!

Gyimes Nikolett tanítványa kétszer lett ifjúsági, kétszer U23-as és immár kétszer junior Európa-bajnok is, a Széchenyi Egyetem SE judósa néhány hét múlva a világbajnokságon búcsúzhat el a húsz évnél fiatalabbak korcsoportjától.

 

Ugyancsak a döntőig menetelt a Ceglédi VSE 100 kilogrammos reménysége, Vég Zsombor, aki három ippongyőzelemmel jutott be a fináléba. Az orosz Kanyikovszkij ellen ezen a napon senki sem ismerte a receptet, sajnos Zsombor sem tudta feltartóztatni. Bíró Tamás tanítványa pályafutásának negyedik Európa-bajnoki érmét gyűjtötte be, az U23-as ezüst-, a junior és az ifjúsági Eb-bronz után egy junior Európa-bajnoki ezüstérmet is.

 

(judoinfo.hu)

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.224 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 17759022 | Ebben a hónapban: 267588 | Ma: 3110 | jelenleg: 2 | Statisztika