ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 19. péntek, Emma napja van. - Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Tovább bővül a sportfejlesztési rendszer

2021.07.15. 13:23 Rovat: Közélet
Tovább bővül a sportfejlesztési rendszer (2021.07.15.)

Cegléd Város Önkormányzata megállapodást kötött a Magyar Judo Szövetséggel, mely a májusban elindított Ceglédi Sportfejlesztési Rendszer részeként fog működni és az általános iskolák első osztályos tanulóit érinti. A megállapodás kapcsán tartottak sajtótájékoztatót ma délelőtt az Ungvári Miklós Judo Központban, ahol ismertették az együttműködés részleteit. Az eseményen részt vett Bacsu Margaréta, a Magyar Judo Szövetség sportágfejlesztési igazgatója, Dr. Csáky András Cegléd polgármestere, Fodor Gábor a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója, Bíró Tamás a CVSE Judo Szakosztályának vezetője, Ványi Zsolt a Ceglédi Sportcsarnok Kft. ügyvezetője és Kőházi Ádám sportkoordinátor.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A megjelenteket Kőházi Ádám köszöntötte. Elmondta: májusban elindították a Ceglédi Sportfejlesztési Rendszert, aminek a lényege, hogy a sportegyesületek bekapcsolódnak az általános iskolák testnevelés óráiba és a mindennapos testnevelés keretén belül oktatni fogják a saját sportágukat délelőtti foglalkozásként, testnevelés órán belül. (Erről itt írtunk bővebben.)

 

"Ezzel kapcsolatban már korábban létezett az, hogy a 2. évfolyamosoknak úszásoktatást támogatott az önkormányzat, az továbbra is fenn áll. A 3. és 4. évfolyamon pedig bemennek a sportegyesületek és megtartják a testnevelés órát, erről volt szó májusban. A 3. évfolyamban 3-3 órát tartanak meg minden osztálynak a kézilabda, kosárlabda és labdarúgás sportágak képviselői, 4. évfolyamon pedig a birkózás, asztalitenisz és ashihara karate van jelen, szintén 3-3 alkalommal a testnevelés órákon. Így érkeztünk el a mai sajtótájékoztatóhoz, mikor bejelenthetjük, hogy Cegléd Város Önkormányzata egy megállapodást kötött a judo szövetséggel, aminek keretében az 1. évfolyamosok esésoktatást fognak tanulni az általános iskolában, 5-5 alkalommal. Illetve lesz majd 6. alkalom, amikor a judo központban bemutathatják majd a szülőknek a tudásukat." - összegezte a rendszert a sportkoordinátor.

 

A Magyar Judo Szövetség sportágfejlesztési igazgatója örömét fejezte ki hogy létrejött a megállapodás. Hozzátette: a szövetség 100 négyzetméter tatamival, 300 judo ruhával és 500 kifestővel támogatja a projektet. "Hiszen reményeink szerint 500 gyerekhez el fog jutni így a judo. Nagyon fontos, hogyha a gyerekek végül nem a judo sportágat fogják választani, akkor is ez egy nagyon hasznos alap. Hiszen azzal, hogy megtanulnak esni, az bármilyen sportágban hasznosítható lesz a későbbiek során. Nálunk már számos kezdeményezés volt hasonló programokkal, több mint 300 iskolában vagyunk jelen, úgyhogy nagyon örültünk neki hogy ez az együttműködés létrejöhetett. Bízunk a közös sikerekben és abban, hogy ez tovább fog folytatódni és minél szorosabb együttműködést tudunk összefűzni és még több iskolában jelen lehetünk." - fogalmazott Bacsu Margaréta.

 

Dr. Csáky András polgármester arról szólt, hogy mindig nagy örömmel jön olyan eseményre, ahol gyerekeknek a sportolási lehetőségét biztosítják. "Teljesen mindegy, hogy milyen sportág, hiszen a célunk az, az önkormányzat részéről, hogy minél több gyereket, felnőttet szerettessünk meg a sporttal. Hiszen nagyon jól tudjuk, hogy mind az egészségmegóvásban, mind a szabadidőtöltésben, mind a jelen formálásban ezeknek a sportoknak nagyon nagy szerepe van. Köszönöm, hogy a szövetség hozzájárul ahhoz, hogy ez a projekt beinduljon itt és kívánom, hogy minden ilyen találkozó alkalmával a gyerekek közül a következő Lőrincz testvérek, Ungvári testvérek kerüljenek kiválasztásra. Hisz néhány nap múlva fellobban az olimpiai láng és örömmel tudjuk, hogy ceglédieknek szurkolhatunk, és közöttük judósnak is. Úgyhogy ennek a kiválasztásnak az alapját képezheti ez az együttműködés is. Kívánom a szakosztálynak is, hogy tudja jól használni ezt a lehetőséget a későbbiek folyamán."

 

Fodor Gábor elismerően szólt arról, hogy a pandémia alatt sem állt le a sportfejlesztés. "A pandémia alatt is történtek olyan döntések, amelyek az iskoláink pozitív előre mozdítását segítik. Ezt ezúton is szeretném megköszönni, hiszen látható hogy mennyire fontos számotokra a gyerekeink egészsége, sportolása." Hozzátette: hálásak a tankerület részéről, hogy részt vehetnek ebben a programban.

 

A CVSE Judo Szakosztályának vezetője is megköszönte, hogy ez az együttműködés létrejött. Mint mondta: régi vágya a szakosztálynak, hogy ez megvalósult. "Eddig is jártunk ki ugyan az iskolákba toborozni, de ez azért mégis más, hogy szervezetten, tanórák keretében tudjuk ezt megtenni. Az utánpótlásunknak úgy gondolom, mindenképp jót fog tenni, és a judo esés nemcsak a judoban, hanem az élet bármely területén felhasználható." Bíró Tamás kiemelte: nem mindegy, hogy ezt valaki húsz évesen tanulja meg, vagy 5-6 évesen. "Nagyon fontos, hogy már ebben a korban be tudunk menni az iskolákba és ezek a gyerekek hozzájutnak ehhez az oktatáshoz. Még egyszer köszönöm a szakosztály nevében, és bízom abban, hogy 6. alkalommal egy sikeres bemutatót fogunk tartani."

 

(Fotók: Szokolai Attila)

Értékelés: 5/8
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.293 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28932879 | Ebben a hónapban: 276078 | Ma: 14548 | jelenleg: 2 | Statisztika