ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. június 20. vasárnap, Rafael napja van. - Holnap Alajos napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Aktuális programok

2021.06.26.

Mai mozi műsor

17:45 Patkós Irma terem
Démonok között - Az ördög kényszerített

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Rosa esküvője

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
David Copperfield rendkívüli élete

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Sokkal több, mint testőr 2.

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Az internetes ismerkedés veszélyeket rejthet!

2021.05.05. 07:24 Rovat: Kékfény
(A kép illusztráció!/Fotó: stylemagazin.hu)

A kamaszok többsége napjainkban többet kommunikál online, mint személyesen. Egyrészt a Covid-19 vírushelyzet miatt sokan hónapok óta bezártságban élnek, mert nincs jelenléti oktatás, szünetelnek a sport tevékenységek, másrészt az online kommunikáció kényelmes, gyorsan pörögnek a kérdések-válaszok, személytelenebb, az internet a nap 24 órájában rendelkezésre áll.

A fiatalok szívesen használnak minden olyan platformot, ahol beszélgetni és ismerkedni tudnak. Az Instagram, Facebook, Snapchat, TikTok a leggyakrabban használt közösségimédia felület körükben. Rendkívül fontos a látszat, az, hogy hány lájkot gyűjt be, hány követőt, hány megosztást tud felmutatni a közösségi oldalakon. A tinik kedvelésekben, hozzászólásokban mérik, mennyire tetszik az embereknek az általuk megosztott tartalom. Az "énkép" kialakításában is nagy jelentősége van a kapott visszajelzéseknek, számukra fontos, hogy a neten kiszemelt fiú/lány milyennek látja őket. Az internetes ismerkedés azonban számos veszélyt rejthet, ezért fontos az elővigyázatosság, hogy senki ne keveredjen kellemetlen szituációba, ne váljon bűncselekmény áldozatává.

 

Mire érdemes figyelned a netes ismerkedés alkalmával?

 

  • Másnak adja ki magát: előfordulhat, hogy nem valódi adatokkal, nem a saját fotóival regisztrál a közösségi oldalra és így akar ismerkedni. Próbáld meg leellenőrizni a veled ismerkedni szándékozó személy adatait, fotójára indíts online keresést, így az esetleg jogosulatlanul felhasznált képét, nevét könnyebben fel tudod ismerni!
  • Nem találkoztatok még, de már érzelmeket táplál irántad: sose dőlj be ilyen dumának! Nem érezhet irántad szerelmet, szeretetet, hiszen személyesen még sosem találkoztatok, nem beszélgetettek, nem is látott!
  • Késő esti randevúra hív: ha egy késő esti randevúra invitál a netes ismerősöd, ahol csak ketten lennétek, semmiképpen se menj el! Nem tudhatod, hogy valóban "Ő" lesz-e ott vagy valaki más, aki a hamis profil mögött rejtőzködik.
  • A meztelen testéről, esetleg a nemi szervéről küld fotót és arra kér, hogy te is küldj magadról: manapság nagy divat lett a szelfi készítése és küldése, de pucér képek küldése már nem fér bele ebbe! Ha bárki így nyilvánítja ki érdeklődését, szimpátiáját irántad, akkor valószínűleg nincsenek komoly szándékai, nem komoly kapcsolatra vágyik. Illetve nem tudhatod, hogy mire akarja felhasználni a képeidet. Azonnal szakítsd meg vele a kapcsolatot, semmiképpen ne küldj neki meztelen vagy hiányos öltözetű képet neki!
  • Internetes bűnözés: soha senkinek ne add ki a bankszámlaszámod, ne utalj pénzt, semmilyen bizalmas információt ne adj ki magadról, mert visszaélhetnek vele. Ráadásul az elküldött fotókkal zsarolhatnak, komoly károkat okozhatnak neked érzelmileg és anyagilag is.
  • Nem megfelelő stílusban beszél veled: ilyen is előfordulhat! Sértő, bántó módon beszél, káromkodik. Ilyen esetben azonnal tiltsd le! Az ilyen ember személyesen sem lesz jobb, ne pazarold rá az időd!

Ha úgy döntesz, hogy találkozni szeretnél a neten megismert személlyel,

 

  • feltétlenül mondd el a szüleidnek, a tesódnak vagy a barátaidnak! Mindig legyen legalább egy olyan ember, akit beavatsz, aki tudja, hogy kivel és hova mész! Legjobb viszont az lenne, ha az első találkozóra nem egyedül mennél!
  • mindig nyilvános helyen találkozz vele pl. egy kávézóban, bevásárlóközpontban, ahol sokan vannak és segítséget tudsz kérni! Ha randi közben erőlteti, hogy folytatódjon a találka privát helyen, nyomban vess véget a randevúnak!
  • sose ülj be az autójába és soha ne menj fel a lakásába! Randevú előtt már a haza utat is gondold végig, legyen nálad bérlet vagy elegendő pénz menetjegyre, taxira, esetleg a szülővel beszéld meg, hogy érted megy!

 

Legyél gyanakvó, ne dőlj be mindennek és mindenkinek, mert nem mindenki az, akinek mutatja magát! A 112-es segélyhívó számon bármikor segítséget tudsz kérni, ha bajba kerülnél! 

 

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztály

Értékelés: 0/0
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.217 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 16846797 | Ebben a hónapban: 184730 | Ma: 5601 | jelenleg: 2 | Statisztika