ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. május 17. hétfő, Paszkál napja van. - Holnap Erik napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Wendy

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Trollok a világ körül

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Spirál

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Kutyabaj

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Egy évem Salingerrel

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Több. mint portás

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Elindult a Ceglédi Sportfejlesztési Rendszer

2021.05.03. 17:50 Rovat: Közélet
Elindult a Ceglédi Sportfejlesztési Rendszer (2021.05.03.)

Elindult a Ceglédi Sportfejlesztési Rendszer, melynek értelmében négy sportegyesület közreműködésével öt általános iskolában, hat különböző sportággal ismerkedhetnek meg a diákok a testnevelés óra keretein belül. Az érintett egyesületek képviselői, valamint az általános iskolák vezetői ma írták alá a megállapodást a Malomtó széli Sporttelepen.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Kőházi Ádám városi sportkoordinátor köszöntötte a megjelenteket, valamint Kónya Ágnes önkormányzati képviselőt, a Humán Bizottság elnökét, Fodor Gábort, a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatóját, dr. Csáky András polgármestert és nagytiszteletű Hánka Leventét, a Ceglédi Nagytemplomi Református Egyházközösség elnök-lelkészét.

 

Dr. Csáky András köszöntőjében elmondta: nagy öröm számára, hogy ez a mostani program elindul. Mint mondta: a sporttal kapcsolatban ifjúkori élményei kerülnek előtérbe. "Mind általános- mind középiskolásként hétvégenként mindig vártuk, hogy mehessünk akár egy kosárlabda vagy labdarúgás mérkőzésre, vagy a tavaszi nagy futófesztiválokra. Én aztán középtávfutó voltam versenyszerűen és életem egyik legkellemesebb időszaka volt az, amikor a barátaimmal együtt sportolhattunk, együtt lehettünk. Mint orvos, nem kell mondanom, hogy milyen szerepe van annak, ha valaki rendszeresen sportol. Ez a mostani járvány is félig-meddig bizonyítja azt, hogy aki jó edzettségi állapotban van, az jobban tud védekezni ezekkel a bajokkal szemben." Hozzátette: több szempontból üdvözlendő ez a kezdeményezés, majd a támogatásáról biztosította az érintetteket.

 

Fodor Gábor kiemelte: jó az időzítés, hiszen egy hét múlva nyitnak az iskolák reményeik szerint. "A gyerekek visszatérnek, már nem csak az alsó, hanem a felső tagozatosok is az épületekbe és elindulnak a testnevelés órák. Azt láttuk, hogy ez az egy év, amíg a pandémia miatt alig voltak testnevelés órák, milyen kiesést jelentett a gyerekeknek." Hozzátette: ez az előkészített egyezség egy új gondolkodásmódnak a kezdete is lehet. "Azzal, hogy ismert sportolókkal találkozhatnak, hogy testközelbe kerülnek az új sportágak a gyerekek számára, azt hogy professzionális módon készítik fel őket ezekre a sportokra; az azt jelenti, hogy az utánpótlásban is szerepük lehet ezeknek az óráknak."

 

A város tavalyi évtől dolgozó sportkoordinátora a program ismertetésekor elmondta: első tevékenységei közé tartozott, hogy iskolaigazgatókkal és sportegyesületek vezetőivel leült és átbeszélték a sporthoz kapcsolódó ötleteket és tapasztalatokat. "Ezekből szerettem volna összegyúrni egy központi rendszert, amivel előre tudjuk vinni Cegléd sportéletét. Mindkét részről mutatkozott egy igény, hogy jó lenne, ha a sportegyesületek részt vennének az iskolák mindennapi életében. Ez volt az alap tézis, hogy szorosabbra vonjuk a kapcsolatot az iskolák és sportegyesületek között." - fogalmazott Kőházi Ádám. Hozzátette: emellett a tavalyi évben készült egy felmérés, melyben Cegléd sportoló lakosságát mérték fel. Több mint 500-an töltötték ki és ezek közül közel 60 % körül volt azoknak a száma, akik úgy sportolnak most felnőttként, hogy korábban versenyszerűen sportoltak valamit.

 

"Tehát akik korábban nem találkoztak a sporttal versenyszinten, azok később sem valószínű, hogy fognak sportolni. Ehhez csatolható az a szakmai tapasztalat, hogy azoknak a fiataloknak a nagy része, akik nem sportoltak korábban semmit, nagyon hiányos a mozgásbázisa. Ezt is szeretnénk elősegíteni ezzel a rendszerrel. Szerettük volna látni, hogy az iskolában tanulók mekkora része az, aki egyesületben, versenyszerűen sportol és mennyien nem sportolnak versenyszerűen. Hiszen nekünk városi szinten leginkább a városi rendezvényekkel őket kell megmozgatnunk, hiszen akik versenyszerűen sportolnak, nekik van erre lehetőségük az edzések útján." A világjárvány miatt idén ez a felmérés online módon történt - hangzott el az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón. "Jó volt a kitöltöttségi arány, 40 %-os. Körülbelül 3200 diák tanul az iskolákban, ezek közül 1298 válaszadó volt. A két legfontosabb adat, hogy 60%-uk nem sportol versenyszerűen és a maradék 40 %-nak a 38%-a nem sportol szabadidejében sem. Ezt szeretnénk fejleszteni többek között ezzel a rendszerrel."

 

Az új rendszer a következő tanévben, idén szeptembertől indul majd. 1664 diákot fog érinteni általános 1-4. osztályig. A rendszert egyébként óvodától szeretnék elindítani. A 3. évfolyamba 3 sportágat (kézilabda, kosárlabda, labdarúgás) fognak bevinni, a 4. évfolyamba birkózás, asztalitenisz és ashihara karate lesz választható a diákok számára, amit testnevelés óra keretén belül ki tudnak próbálni. Ezt a képzést az egyesületek és vezetőik térítésmentesen vállalták.

Értékelés: 5/4
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.225 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 16519762 | Ebben a hónapban: 157053 | Ma: 5457 | jelenleg: 2 | Statisztika