ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 23. kedd, Béla napja van. - Holnap György napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Toldy Ferenc Kórház: Lakossági tájékoztató

2020.11.16. 07:56 Rovat: Közlemények - Felhívások
Fotó: Kisfaludi István
A COVID-19 járvány második hulláma miatt a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben az alábbi intézkedések vannak érvényben.
Az Intézmény három telephelyét (Kórház, Rendelőintézet, Tüdőgondozó) TOVÁBBRA IS a Belépési pontokon keresztül lehet megközelíteni. A belépők testhőmérsékletének mérését a Biztonsági Szolgálat, illetve a Portaszolgálat dolgozói végzik.
 
KÖTELEZŐ az Intézmény telephelyein az orr-szájmaszk szabályszerű használata - szájat és orrot egyaránt takaró) - mellett kötelező a legalább 1,5 méteres távolságtartása betegek között.
 
KÓRHÁZI TELEPHELY
 
A Belépési ponton a testhőmérséklet mérését hétköznapokon 7-19 óráig és munkaszüneti napokon 8-14 óráig a Betegfelvételi iroda munkatársai végzik.
 
Itt történik a betegek regisztrációja hétköznap 7-19 óráig, valamint munkaszüneti napokon 8-14 óráig. A hozzátartozó a beteg felkísérését vagy hazaszállítását csak akkor végezheti, ha a csekklista alapján kizárásra került az érintettsége, illetve testhője normális tartományban van.
 
Az APÁS illetve hozzátartozó jelenlétében történő SZÜLÉS esetén a hozzátartozónak ki kell töltenie a vonatkozó csekklistát, rendelkeznie kell 48 órán belüli negatív PCR teszt (a tesztet nem intézményünk végzi) eredménnyel és igazolással az influenza oltás megtörténtéről.
 
Gyermek kísérője esetén szintén kötelező az erre vonatkozó csekklista kitöltése.
 
JÁRÓBETEG ELLÁTÁS!
 
A járóbeteg szakellátás igénybevétele csak telefonon egyeztetett időpontban, előjegyzés alapján lehetséges.
 
Amennyiben nem szükséges a beteg személyes jelenléte, lehetőség van telefonon történő konzultációra, s a gondozott krónikus betegségben szenvedő betegek részére a szükséges gyógyszerek felírására és a szükséges terápia egyeztetésére.
 
A Belépési ponton kinyomtatásra kerül a beteg adataival feltöltött járóbeteg csekklista és a beteg testhőmérsékletét is ezen a lapon rögzítik. A csekklistát a szakrendelés orvosának kell átadni.
 
Amennyiben a beteg a testhőmérés során lázasnak bizonyul (38 C foktól eltérő vagy azt meghaladó), a Sürgősségi Betegellátó Osztályon kell jelentkezni vizsgálatra. Ha ebbe nem egyezik bele, erről írásban kell nyilatkoznia kell. Haza kell mennie, telefonon értesítenie kell háziorvosát, vagy munkaidőn kívül az alapellátás ügyeletes orvosát a további teendők megbeszélése miatt.
 
Az alábbi VÁLTOZÁSOK léptek életbe:
 
CSECSEMŐ- ÉS GYERMEKGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY:
 
Gyermekgyógyászati ambulancia, valamint a Gyermekpulmonológiai és Gyermekneurológiai szakrendelés a sürgős eseteket látja el.
 
FÜL-ORR-GÉGÉSZETI OSZTÁLY:
 
Fül-orr-gégészeti ambulancia szünetel, a sürgős esetek ellátása munkaidőben a Rendelőintézetben történik.
 
IDEGGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY:
 
EEG szakrendelés, valamint az Ideggyógyászati és Stroke ambulancia szünetel, a sürgős esetek ellátása munkaidőben a Rendelőintézetben történik.
 
KARDIOLÓGIAI OSZTÁLY:
 
Kardiológiai ambulancia- pacemaker gondozás - a betegek tájékoztatása alapján csökkentett betegforgalommal továbbra is az V. emeleten működik.
 
A Hypertonia ambulancia szünetel.
 
Az Echokardiográfiai ambulancia csak sürgős esetben, kardiológus szakorvossal egyeztetett indikációban és időpontban végez vizsgálatot járóbetegek részére.
 
A Kardiológiai szakrendelés szünetel.
 
I. BELGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY:
 
Belgyógyászati ambulancia szünetel.
 
SZÜLÉSZETI-NŐGYÓGYÁSZATI OSZTÁLY:
 
A Nőgyógyászati ambulancia sürgős ügyeleti ellátást igénylő betegek részére üzemel. Munkaidőben járóbeteg csak a rendelőintézetben működő szakrendelőkben kaphat ellátást.
A szülészeti ultrahang szűrés a Rendelőintézetben történik.
 
UROLÓGIAI OSZTÁLY:
 
Az Urológiai ambulancián történhet sürgős esetben a járóbetegek ellátása a kizárólag a volt Traumatológiai épület földszintjén lévő rendelő helyiségben.
 
SEBÉSZETI OSZTÁLY:
 
A Sebészeti ambulancián csak indokolt és sürgős esetben van lehetőség ellátásra, előre megbeszélt időpontban, a beteg minimális várakozása mellett.
 
RADIOLÓGIAI OSZTÁLY:
 
A képalkotó diagnosztikában csak a nem halasztható sürgős vizsgálatot igénylő betegek ellátása történik meg. A daganatos betegek részére elrendelt képalkotó vizsgálatok elvégzésre kerülnek.
 
TRAUMATOLÓGIAI OSZTÁLY:
 
A Traumatológiai ambulancián csak sürgős ellátás történik.
Az Ortopédiai szakrendelés szünetel, kivéve a csecsemők csípőszűrését.
A Plasztikai sebészeti szakrendelés, kézsebészeti szakrendelés szünetel, műtéti ellátásra csak bőrgyógyász beutalójával malignus elváltozás vizsgálata és műtéte céljából kerülhet sor. Egyéb nem daganatos betegségek, vagy elváltozások miatt végzendő plasztikai műtétek halasztásra kerülnek a járvány befejezéséig.
 
GASZTROENTEROLÓGIAI szakrendelésen csak sürgős ellátás történik.
 
PSZICHIÁTRIAI OSZTÁLY:
 
A Pszichiátriai ambulancián nem lehetséges ellátás.
 
SZEMÉSZETI OSZTÁLY:
 
Szemészeti ambulancián csak sürgős ellátás történhet, ami elsősorban munkaidőben a szemészeti szakrendelésen történik, munkaidőn kívül készenléti ellátás biztosított.
 
ENDOKRINOLÓGIAI szakrendelés szünetel.
 
ANESZTEZIOLÓGIAI ambulancia szünetel.
 
DIABETOLÓGIAI ambulancia a Véradó épületében működik.
 
KÖZPONTI LABORATÓRIUM:
 
A Kórházi telephelyen csak sürgősségi esetben kerülhet sor járóbeteg vérvételre.
 
MŰVESE kezelések az eddigi rendnek megfelelően történnek, valamint zavartalan a fekvőbeteg kezelése is.
 
FEKVŐBETEG ELLÁTÁS
 
Az Intézmény fekvőbeteg osztályain 2020. november 10-től csak sürgősség ellátást igénylő betegek és daganatos megbetegedésben szenvedők kezelése történik.
Intézményünk alábbi helyeken történik az igazolt, valamint a COVID-19 gyanús betegek ellátása:
• 43-as épület I. emelet,
• Főépület: I., II, IV. emelet,
• 01-es épület (volt baleseti sebészet) I. emelet,
• Pszichiátriai pavilonok földszinti részlegei.

A Sebészeti, az Urológiai, a Baleseti Sebészeti és a Fül-Orr-Gégészeti Osztályok betegeinek fekvőbeteg ellátása a főépület VI. emeletén történik.
Az Intenzív, a Belgyógyászati és Kardiológiai Osztályok fekvőbetegeinek ellátása a főépület V. emeletén történik.
Az Ideggyógyászati Osztály a 2-es psychiátriai pavilon I. emeletére költözött.
A Szülészet-Nőgyógyászati, valamint a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály elhelyezkedése nem változott.
Intézményünk Ápolási, Krónikus Belgyógyászati, valamint Psychiátiria Osztályain felvételi zárlat van érvényben.
 
LÁTOGATÁS
 
A rendkívüli látogatásra vonatkozó engedély csak egyszeri alkalomra szól, a látogatónak tünetmentesnek kell lennie. A beteget naponta csak egy hozzátartozó látogathatja, aki az osztályon védőköpenyt, sebészi szájmaszkot kap és kézfertőtlenítést követően látogathatja meg a hozzátartozóját. A látogatás maximum 15 percig tarthat és a hivatalos látogatási időben történhet.
 
Rendkívüli látogatási engedély az orvosigazgatói titkárságon kérhető munkaidőben 8:00-16:00 óráig a 06-53-310-011/183-as telefonszámon. Hétközben, ügyeleti időben, hétvégén, ünnepnapokon személyesen a hozzátartozó a külső portán szolgálatot teljesítő dolgozónál jelzi kérését. A portaszolgálat dolgozója felveszi a kapcsolatot az illetékes osztály ügyeletes orvosával, aki a beteg állapota alapján dönt a rendkívüli látogatás engedélyezéséről.
 
A hozzátartozók által a bennfekvő betegeknek behozott csomagokat a külső portán lehet leadni. A csomagokban romlandó étel, hűtést igénylő élelmiszer nem lehet.
 
Az igazolt és gyanús COVID-19 betegeket ellátó osztályokra a csomagok felvitele hétfőn és csütörtökön 15-17 óra között történik.
 
JÁRÓBETEG ELLÁTÁS A RENDELŐINTÉZETBEN
 
A Rendelőintézetben lévő szakrendelések működnek, a nem halasztható járóbeteg ellátást biztosítják.
Az alapellátásban elrendelt laboratóriumi vizsgálatokhoz az alapellátás részére biztosítjuk a vérvételi csöveket, a levett véreket az alapellátás dolgozói adják át az Egészségfejlesztési Iroda helyiségében kialakított átvevő helyen, ahol a laboratórium munkatársa munkanapokon 08.00 és 12.00 óra között veszi át a mintákat és adja ki a vérvételi csöveket.
 
A Rendelőintézetben 2020. április 06-től a vérvételek vonatkozásában előjegyzést vezettünk be. Minden vérvételhez időpontot kell kérni. Időpontkérés munkanapokon 07.00 és 17.00 óra között lehetséges a következő telefonszámon: 53/505-651.
 
A Rendelőintézetben a laboratóriumi lelet kiadás továbbra is szünetel. A laborvizsgálati eredményekről, egyéb leletekről, kérjük, tájékozódjon háziorvosánál, szakorvosánál vagy az EESZT rendszerben.
 
Az alapellátást nyújtó rendelésekre érkező betegek esetén is megtörténik a testhőmérséklet ellenőrzése a belépési ponton.
 
A kijárási tilalomra tekintettel a Rendelőintézet 20.00 órakor bezár.
 
JÁRÓBETEG ELLÁTÁS A TÜDŐGONDOZÓBAN
 
Tüdőgondozóban egy rendelés működik, amely a sürgős eseteket látja el.
Mindannyiunk közös érdeke, hogy a járványügyi előírásokat, a helyes maszkviselést, a távolságtartást és kézfertőtlenítést mindenki tartsa be!
 
Köszönjük folyamatos együttműködésüket! 
	</div>
<table class='ratingTableContainer'>
<tr>
	<td id='rate10162Val' style='padding:0'>
<table class='ratingTable'>
		<tr>
		<td class='cell1'>Értékelés:</td>
		<td class='cell2'><ul id='rateUl10162' class=
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 0/0
    Még nincsenek hozzászólások




    Új hozzászólás:

    Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
    KÖZÉRDEKŰ ADATOK

    Aktuális programok

    E-Ügyintézés

    Ügyintézés

    Képtárak

    Képtárak
    CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

    Házhoz menő szelektív
    HULLADÉKGYŰJTÉS
    SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

    SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

    KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

    CEGLÉD VÁROS
    2021. ÉVI
    KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
    ÉS
    KÖRNYEZETVÉDELMI
    PROGRAMJA

    Panoráma képek

    • PANORÁMAKÉPEK

    Rendezvényképek

    Turistatérkép

    Túristatérkép

    Térségi Adattár

    www.kossuthtoborzo.hu

    www.kossuthtoborzo.hu

    www.laskafesztival.hu

    www.laskafesztival.hu

    Pest Megyei Békéltető testület

    Pest Megyei Békéltető testület

    Projektek

    www.cegledkozvilagitas.hu
    Bölcsőde bővítés 2014
    www.varkonyikompetencia.cegled.hu
    www.csatorna.cegled.hu
    A lap 0.256 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
    A látogatók száma 2015.05.04-től: 29004944 | Ebben a hónapban: 348143 | Ma: 11929 | jelenleg: 6 | Statisztika