ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 28. csütörtök, Gedeon napja van. - Holnap Auguszta napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Köszöntések az ülésen

2020.10.22. 17:23 Rovat: Közélet
Köszöntések az ülésen (2020.10.22.)
Az idei rendhagyó év miatt a mai testületi ülés előtt adták át a Gubody-díjat Csurgai Ferenc szobrászművésznek. Ugyancsak az ülésen köszönték meg az önkormányzat nevében Dr. Füle Lórántnak az egészségügyi alapellátásban szeptember 30-ig végzett munkáját. Brunszvik Teréz-díjukhoz szintén az ülés elején gratuláltak Rimóczi Sándornénak és miniszteri elismeréséért Téren Gizella Gyöngyi óvódapedagógusnak.
 

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Csurgai Ferenc

 

A sokoldalú művész a budapesti Képzőművészeti Főiskolán 1984-ben festőművészként diplomázott, majd 1985-ben művészképzős hallgató volt a Murális Tanszéken.

1984-ben szobrászpályázatot nyert, vasbetonból készült domborműve ma is látható a Margitszigeten. Ez után nem volt kérdés, hogy a művész úr a szobrászat felé orientálódik. A betonból készült munkáját sok másik követte, mely egyben a mai napig tartó kutató- és alkotómunka kezdetét is jelentette.

Hosszú kísérletezéssel kiérlelt receptúrák alapján, gondosan kimért összetevők vegyítésével hozta létre és tette alkalmassá szobrainak elkészítéséhez az ultra-nagyszilárdságú betont, vagy a karbonszálas betonkompozitot. Ezek mind anyagukban, mind pedig felületükön színezettek.

Csurgai Ferenc az eltelt évtizedekben több művészeti ösztöndíjat kapott, mesterkurzusokat vezetett. Tizennyolc önálló kiállítása nyílt, és szinte megszámlálhatatlan csoportos tárlaton mutatta meg egyedi munkáit, melyek közül számos mű nemcsak Cegléden, hanem Tokióban, valamint magán- és közgyűjteményekben is láthatók.

Mára a betonszobrászat hazai specialistájaként alkotja műveit, és oktatja azt. Kurzust vezet több művészeti egyetem szobrász és formatervezési tanszékén. Festészeti, fotóművészeti, formatervezői, fényművészi munkássága is kiemelkedő.

Csurgai Ferenc ezer szállal kötődik Ceglédhez és egykori alma materéhez, hiszen nemcsak egykori diákként, hanem óraadóként, és a Benedek Péter rajzkör aktív tagjaként is élete fontos helyszíne a Kossuth Gimnázium.

Lelkes támogatója és tagja a Ceglédi Alkotók Egyesületének. A Ceglédi Alkotók és kollégái egyéni és csoportos kiállításait évek óta ő rendezi.

A modern szobrászat országosan elismert, újító szellemiségű alkotója. Különleges formák, egyedi anyagok és senkivel sem összehasonlítható stílus jellemzi Csurgai Ferenc alkotásait.

Munkássága, inspiráló szakmai tevékenysége elismerést vívott ki városunkban. Cegléd Város Önkormányzata 52/2020. (II.13.) határozatával  Csurgai Ferenc művész urat "Gubody Ferenc" Díjban részesítette. Kitüntetéséhez gratulálunk, alkotó művészetéhez fáradhatatlan erőt, jó egészséget és sok sikert kívánunk.

 

Rimóczi Sándorné

 

Az Emberi Erőforrások minisztere Brunszvik Teréz-díjat adományozott Rimóczi Sándorné óvodapedagógusnak, amelyet 2020. szeptember 10-én vehetett át.

Rimóczi Sándorné a ceglédi Posta Utcai Óvodában kezdett dolgozni. 1997-ben szerzett óvodapedagógusi diplomát a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán.

Kedvenc szakterületei a matematika, az irodalom és a zene. Gyerekdalokat ír és verseket zenésít meg, felhasználva ehhez a népies motívumokat, dallamokat, hogy az a mai gyermekek számára is vonzó legyen. Műveit óvodai programokon és városi bemutatókon adják elő.

2011-ben a Pesti Úti Óvoda nevelőtestületéhez csatlakozott. Szeretetteljes és következetes munkájának köszönhetően kedvelt tagja lett új közösségének.

A folyamatos megújulási vágya a hivatástudata ösztönzi a szakmai fejlődésre. Éveken keresztül gyermekvédelmi feladatokat is ellátott. Időt, energiát nem kímélve kapcsolatot tart a családokkal, szakemberekkel. Lelkén visel minden gyermeksorsot, és keresi a problémák megoldását.

Szakmai tudása, emberi mivolta méltán vívta ki a szülők elismerését. Híre messzire szállt, a szülők versengnek azért, hogy gyermeküket az ő csoportjába járathassák.

Óvodapedagógus hallgatóknak adja át tudását, tapasztalatát. Kiváló szakmai, és kollegiális kapcsolatban, jó csapatemberként, remekül tud együtt dolgozni és gondolkodni kollegáival. Gyermekszeretete, a pedagógus szakma iránti elhivatottsága példaértékű a következő óvodapedagógus nemzedék számára.

Negyven éves óvodapedagógusi pályája során méltán vívta ki a gyermekek, a szülők és a kollégák megbecsülését, szeretetét.

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében szeretettel gratulálok a kitüntetéshez.

 

Téren Gizella Gyöngyi

 

Az Emberi Erőforrások minisztere Elismerő Oklevelet adományozott Téren Gizella Gyöngyi óvodapedagógusnak.

Téren Gizella Gyöngyi óvodapedagógus életfeladataként jelenik meg választott hivatása az óvodás korosztállyal való foglalkozás, kiemelten a hátrányos helyzetű gyermekekkel és családjaikkal való törődés.

Az önképzést és mások szakmai segítését mindig szívügyének tartotta, nagy hangsúlyt fektetett szakmai ismereteinek bővítésére.

A pedagógus életpálya modell bevezetésével az elsők között volt, aki megszerezte a mesterpedagógus minősítést. Pedagógusminősítési és tanfelügyeleti szakértőként segíti a pedagógusok szakmai fejlődését.

Nemcsak városi szinten, hanem országos fórumokon is továbbképzéseket és előadásokat tartott. Országos szinten is részt vett olyan kutatásban ahol a hátrányos helyzet esélyegyenlőség és tanácsadás volt a téma. Az ELTE PPK-n szervezett "Szülőnek lenni" konferencián többször vett részt meghívott előadóként.

Ismert szaklapokban megjelenő publikációi a fenti témakörökhöz és az óvodai nevelésben innovatívnak számító témákhoz kapcsolódnak.

A mindennapi tevékenységek mellett a nevelőmunkájában nagy hangsúlyt kap a művészeti nevelés, és a mozgásfejlesztés. A hátrányos helyzetű gyermekek esetében kiemelten fontosnak tartja a szociális emocionális készségek fejlesztését.

Az óvodába járó gyermekek támogatása érdekében széleskörű kapcsolati rendszert épített ki. Különböző szervezetek és magánemberek közreműködésével rendszeresen vesz részt adományok fogadásában és kiosztásában.

A gyermekek szociális hátrányainak enyhítésére több jelentős pályázat megírásában és megvalósításában vállalt vezető szerepet.

Az IPR pályázaton való részvétel azon kívül, hogy sok-sok tárgyi eszközzel gazdagította az óvodát, jó lehetőséget nyújtott tartalmas programok szervezéséhez, továbbképzéseken való részvételhez, és a sokoldalú kapcsolatok építéséhez.

A TÁMOP pályázat segítségével a cigánykultúra értékeit sikerült bevarázsolnia az óvodába, ahol a szülők bevonásával képzett táncpedagógusok segítségével, cigánytánc oktatást, népviselet bemutatását, hangszerek megismerését valósította meg a kollégái segítségével.

Munkája pedagógusként és vezetőként is példaértékű követendő mintaként jelenik meg a fiatal kollégák számára.

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében szeretettel gratulálok kitüntetéséhez.

 

Dr. Füle Lóránt Zoltán

 

Dr. Füle Lóránt Zoltán ceglédi születésű csecsemő- és gyermekgyógyász, címzetes főorvos Cegléden töltött gimnáziumi éveit követően a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen diplomázott - 1967-ben.

Egyetem után két évet dolgozott a jászberényi kórházban, majd négy évet a nagykőrösi kórház gyermekosztályán. Ez idő alatt érdeklődése a gyermekgyógyászat felé fordult.

1972-ben szakvizsgázott csecsemő- és gyermekgyógyászatból, ekkor kötelezte el magát városunk felé. Döntésében meghatározó szerepe volt dr. Jójárt György gyermekgyógyász főorvosnak, akit a mai napig mesterének tart.

Immáron 48 éve a ceglédi II. számú házi gyermekorvosi körzet orvosa.

A "DOKTORBÁCSI" - mert így szólítják őt, csupa nagybetűvel - hosszú pályafutása során mindvégig odaadó, a gyógyításban maximalista orvos maradt egy olyan egészségügyben, melyben az orvosok és pácienseik évtizedek óta számos nehézségbe ütköznek.

Mindig türelemmel közelített kis betegei felé. Alázattal állt gyermekorvosi hivatásához. Betegei tisztelik elkötelezett munkájáért, kollegái számíthatnak segítségére. Szakmai felkészültsége naprakész, precizitása, empátiás készsége példaértékű.

Generációkat gyógyított közel öt évtized alatt.

Néhány napja töltötte be 78. életévét, és 2020. november 1-jével gyakorló nyugdíjas lesz.

Cegléd Város Önkormányzata nevében megköszönöm az egészségügyi alapellátásban 2020. szeptember 30. napjáig végzett munkáját. Kedéllyel teli hosszú nyugdíjas éveket, kellemes időtöltést és jó egészséget kívánok!

 

(Fotó: Kisfaludi István)
Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.276 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28593426 | Ebben a hónapban: 473240 | Ma: 9648 | jelenleg: 13 | Statisztika