ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Népszerű programok a Múzeumok Éjszakáján

2017.06.26. 16:17 Rovat: Kultúra
Népszerű programok a Múzeumok Éjszakáján

Zenei programokkal, játékokkal, különleges tárlatvezetésekkel készült Cegléd a Múzeumok Éjszakájára. A város kilenc helyszínén várták az érdeklődőket. Nagyon népszerű volt a Kossuth Múzeumban a Lovas Hagyományőrző Egyesület kiállítása, de sokan ünnepeltek a 25 éves Dobmúzeumnál is.

Régi egyenruhákat, fegyvereket, lófelszereléseket, kardokat lehetett közvetlen közelről megnézni, sőt meg is fogni a Kossuth Múzeumban. Nem csak a gyerekek, a szülők, nagyszülők is ámulattal csodálták a régiségeket. A Ceglédi Lovas Hagyományőrző Egyesület kiállítására nagyon sokan érkeztek szombat este, de népszerű volt a Kossuth Múzeumban az iparosmesterségeket bemutató tárlat is.

 

Pető László: - Én nagyon érdekesnek találom ezt a kezdeményezést a város részéről. Nagyon sok érdekes dolog van. Minden évben van egy új dolog, amit az ember megszemlélhet, valamikor gyerekkorába találkozott vele tehát ez nagyon kellemes dolog.

 

Tizedik éve tartanak Múzeumok Éjszakáját Cegléden. Ilyenkor tárlatvezetéssel, különleges zenei csemegével várják az érdeklődőket. A program sokat segíthet a Múzeumok népszerűsítésében.

 

Reznák Erzsébet, igazgató, Kossuth Múzeum: - Látok sok gyereket, akiknek a fejében ez biztos hogy nyomot fog hagyni. Mint ahogyan a gyerekek kedvéért a szülők is eljönnek. Sokan közülük bevallják, hogy bizony most járnak itt először vagy másodszor, tehát hosszabb távon lesz ez egy jó befektetés.

 

A 100 éves Kossuth Múzeumnál Mandel Róbert és zenekara egyedi hangzásvilággal szórakoztatta a közönséget, de az este során fellépett Banai Szilárd is. A gyerekeknek bábjátékkal és kézműves foglalkozásossal is kedveskedtek. Különleges zenei élményben volt részük azoknak is, akik az idén 25 éves Dobmúzeumhoz látogattak. Két elismert művész, Horváth Kornél és Borbély Mihály lépett fel. A program a dobmúzeumban folytatódott, ahol Kármán Sándor bemutatta a gyűjteményt, köztük a legújabb büszkeségét, az 1935-ből való gyönyörű dobfelszerelést.

 

Kármán Sándor, vezető, Dobmúzeum: - Igazi nagy csemegének számít, hogy egy 1935-ből az angol premiergyártótól származó dobfelszerelést sikerült megszerezni a Cseh Tamás Alapítvány támogatásával. Majdnem fél évig restaurálgattuk, és most teljes pompájában a Múzeumok éjszakáján a Múzeum 25 éves jubileumán kapcsán ki lesz állítva.

 

A jubileum kapcsán postabélyeg is készült, amelyen az 1935-ös dobfelszerelés látható. A Múzeumok Éjszakáján a polgármester köszöntötte a vendégeket, aki ugyancsak elismerően szólt a negyedévszázados gyűjteményről és a gyűjtőről.


Takáts László, polgármester: - 25 éve van Ceglédnek dobmúzeuma-mondjuk magunkról büszkén úton-útfélen. Pedig igazából nem is a miének a múzeum, hanem a megszállott gyűjtőé. 25 évvel ezelőtt Kármán Sándor szakmaisága, elkötelezettsége új lendületet jelentett Cegléd kulturális életének és idegenforgalmának.

 

Az este során közös koccintásra is várták az érdeklődőket. A Dobmúzeum és Kossuth Múzeum mellett programokkal készült a Sportmúzeum, a Duó Galéria, a Művelődési Központ, a Rég Idők Tárháza, a mozi és az Evangélikus Templom és a Tékafé is.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.250 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28615845 | Ebben a hónapban: 495659 | Ma: 8803 | jelenleg: 5 | Statisztika