ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Orfeusz utazása a Bach-orgonán - ismerkedjenek meg a fellépőkkel

2017.06.23. 08:56 Rovat: Kultúra
Orfeusz utazása a Bach-orgonán - ismerkedjenek meg a fellépőkkel

A zenével gyógyítók ismét Ceglédre érkeznek. Tóth-Vajna Zsombor és Tóth-Vajna Gergely 2017. június 25-én (vasárnap) egy új műsorral érkezik a ceglédi evangélikus templomba. A műsor címe: Orfeusz utazása. Kezdési időpont: 18 óra. A programra a belépés ingyenes, adományokat elfogadnak. Ismerkedjenek meg az előadókkal.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Miskolci Egyetemen szerzett kitüntetéses csembaló és orgona diplomákat, emellett általános orvosi diplomát is szerzett a budapesti Semmelweis Egyetemen, ahol jelenleg PhD tanulmányokat is folytat.

 

Zsombor 2013-ban megkapta a Semmelweis Egyetem egyik legnagyobb elismerését, a Kerpel-díjat, 2015-ben a La Femme Magazin Magyarország 50 legtehetségesebb fiatalja közé választotta és a Nemzeti Erőforrások Minisztériumában a "Nemzet Tehetségeiért Ösztöndíjat" vehette át, és tagja az első Magyar Templeton Programnak mint junior fellow.

 

Zenei hitvallása: A művész olyan, mint egy tolmács. A szerző és a közönség között közvetít egy olyan nyelven, amit ő jól ismer, és ahogy a tolmács is szabadon válogathat a különböző szinonimák, mondatformálási eszközök között, úgy a művész is amellett, hogy elvárható minimumként visszaadja a kotta szövegét, hozzáteszi a saját egyéniségét, mondandóját az előadott műhöz. Mert végső soron a zenénk célja ez: valamit közölni, elmondani egy olyan univerzális nyelven, amit bárki megérthet, ez pedig a muzsika.

 

Orgonaművészként a történelmi orgonák elismert szakértője. Több jelentős historikus orgonán adott eddig koncertet, például az amszterdami Waalse Kerk Müller hangszerén, a híres hamburgi St. Jacobi és Alkmaar Schnitger orgonáján és a lipcsei Tamás Templom Bach orgonáján alig pár méterre a mester sírjától. A ceglédi Bach-orgona következik a sorban.


A fellépő páros másik tagja Tóth-Vajna Gergely

 

Gergely először zongorázni kezdett, később ütőshangszereken is képezte magát. Széles érdeklődését mutatja, hogy hangszeres tanulmányai mellett a Hungaroton "Hang-játék" versenyén "summa cum laude" minősítést kapott.

 

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán tanult. Az egyetem kulturális életének is egyik megújítója volt. A Kerpel Napok, Tehetség Napok, Dies Academicus, központi megemlékezések stb. állandó fellépője. A "Virtuózok Viadalának" többszörös győztese és arany minősitettje volt testvérével.
2015-ben a La Femme Magazin és Magyarország tudományos, művészeti és gazdasági vezetőiből álló zsűri Magyarország 50 legtehetségesebb fiatalja közé választotta, amely féléves mentorprogramot jelentett számára.
A 2015. novemberében a Várkert Bazárban megrendezett TALENTn konferencia kiemelt előadója volt testvérével, ahol a "Leginspirálóbb előadás"-nak járó díjat vehették át.

 

Első TED talk-ját 2016. januárjában tartotta Zsomborral a TEDxDanubia Mecénás Szalonjában, ahol a zene és orvoslás kapcsolatáról beszéltek.A világ számos országában megosztotta közönségével a zene lélekformáló erejét, örömét.

 

Csak a legkiválóbbak...
Egyik tanára írta róla: "Dr. Tóth-Vajna Gergely, aki eddigi életútjával, hazai és nemzetközi fórumokon való nagy sikerű, inspiráló és előremutató megjelenésével számos területen gazdagította közönségét, társadalmilag kiemelten hasznos tevékenységet folytat. Csak a legkiválóbbak képesek ilyen szerteágazó, egymástól látszólag távol álló, mégis egymást kiegészítő területeken egyaránt magas nívót képviselni, kivívva az idősebb generáció csodálatát, követendő példát állítva a kortársak és a jövő nemzedék elé."

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.271 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28614095 | Ebben a hónapban: 493909 | Ma: 7053 | jelenleg: 4 | Statisztika