ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Közel egymilliárd forintnyi munkahelyteremtő támogatás érkezik a térségbe

2017.05.31. 19:09 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Földi László újabb pályázati sikerekről számolt be. A térség országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján örömmel emelte ki a térség fejlődését segítő újabb támogatások közül azt a közel egymilliárd forintos fejlesztési csomagot, amely a térség infrastrukturális és munkahelyteremtő fejlesztésein keresztül bizonyítja, hogy a kormány nem feledkezett meg Dél-Pest megyéről.

A térségben a munkahelyteremtés kulcskérdés, a kormány pedig a megítélt infrastrukturális fejlesztésekre fordítható támogatásokkal ezt segíti - mondta a tájékoztatón Földi László, aki kiemelte, Cegléd 500 millió, Abony 306 millió, Nyársapát 98 millió, Újszilvás pedig 45 millió forintnyi támogatást nyert el üzleti infrastrukturális fejlesztések megvalósítására. - Az önkormányzatoknak meg kell teremteniük azokat a feltételeket, amellyel még inkább vonzóvá teszik ezt a térséget a befektetők számára - húzta alá a támogatás fontosságát a képviselő. ‑ A mai bejelentés is bizonyítja, hogy bőven van jó hír, amit el lehet mondani az abonyi embereknek, ezért bízom abban, hogy a polgármester asszony hamis és felelőtlen vádaskodás helyett inkább változtatni fog a fejlesztésekről szóló televíziós magazinműsorral kapcsolatos elutasító álláspontján, ami talán a korai kampány miatt volt elhamarkodott és átgondolatlan. Mi továbbra is fontosnak érezzük az abonyiak minél szélesebb körű tájékoztatását - utalt vissza egy korábbi abonyi megnyilvánulásra Földi László.

 

Közel egymilliárd forintnyi munkahelyteremtő támogatás érkezik a térségbe

Cegléd polgármestere, Takáts László elmondta, Cegléden az Északi Ipari-Kereskedelmi Övezetben, a meglévő Ipari Park szomszédságában új ipari területek kialakítására nyert forrást a város. A gazdaságélénkítés céljából az övezet fejlesztésének második ütemében a 4-es út és az Ipartelepi út között utak épülnek, teljesen közművesített telkeket alakítanak ki, és megépül egy szolgáltatóház a vállalkozásbarát ügyintézés megteremtéséhez. - Nagy örömömre szolgál, hogy az a célkitűzés, amit az önkormányzat négy és fél évvel ezelőtt megfogalmazott, megvalósul. Ez azt jelenti, hogy első sorban a ceglédi vállalkozások erősítésén keresztül munkahelyteremtéssel kívánjuk azokat a tartalékokat megteremteni, amelyeket később a város infrastruktúrájára, közterületeinek szépítésére tudunk fordítani - mondta Takáts László az újabb ceglédi fejlesztés kapcsán, ami egy éven belül elkészül.

 

Dévainé Kazinczy Sára, Abony alpolgármestere elmondta, örül, hogy a méltatlan kritikák ellenére is elnyerte a támogatást a város. Abonyban a volt vásártér 8,4 hektáros területén létesül a település új üzleti parkja a kormány támogatásának segítségével. A fejlesztés eredményeként 32 darab szabad telket alakítanak ki parkolókkal és egy a majdani betelepülő vállalkozások számára is segítséget nyújtó szolgáltatóházat is létesítenek.

 

Nyársapát polgármestere kiemelte, történelmi jelentőségű fejlesztés ez a település életében. Kis Miklós elmondta, már három vállalkozó jelentkezett az ipari területre, akik a település mezőgazdaságára alapozva hűtőházat, csomagolóüzemet létesítenének. - Dél-Pest megye méltó helyre kerülhet ezekkel a fejlesztésekkel - mondta.

 

Petrányi Csaba örömét fejezte ki, hogy újabb jelentős projektet valósíthat meg Újszilvás, olyan fejlesztést, ami a település lélekszámára is pozitív hatással lehet a jövőben. - Ipari parkot alakítunk ki teljes infrastruktúrával és napelemes kandelláberekkel - emelte ki a projekt érdekességét a polgármester.

 

Közel egymilliárd forintnyi munkahelyteremtő támogatás érkezik a térségbe

A településvezetők mindegyike köszönetét fejezte ki a térség országgyűlési képviselőjének, Földi Lászlónak a fejlesztések elkötelezett támogatásért, valamint a kormányzatnak az odaítélt munkahelyteremtő forrásokért.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.274 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28611301 | Ebben a hónapban: 491115 | Ma: 4259 | jelenleg: 6 | Statisztika