ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 16. kedd, Csongor napja van. - Holnap Rudolf napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Sajtótájékoztatót tartott a Fidesz

2017.04.13. 15:07 Rovat: Közélet
Sajtótájékoztatót tartott a Fidesz

Sajtótájékoztatón reagált a Fidesz helyi szervezete a Cegléd megújítását, a közterületek rendbe tételét, a famegújítások ügyét érintő megnyilvánulásokra. Ezek az ügyek megítélésük szerint, a szakmai érvek hiányában a választási kampány részévé váltak.

- A Fidesz Ceglédi csoportjának nevében muszáj pár szót ejteni a városban nagy port kavaró famunkálatokról - kezdte Hörömpő Annamária, a párt helyi elnöke. -  A fák megújítása és a zöldebb Cegléd kialakítása érdekében szakértők és szakmai szempontok alapján hoz döntéseket a Fidesz valamennyi képviselője és vezetője. Csak akkor kerül kivágásra egy fa ha: életkora, egészségi állapota, környezetre gyakorolt negatív hatása, balesetveszélyessége indokolttá teszi.  Célunk egységes, élhető környezetet biztosító, szép, a természet egyensúlyát tükröző városkép. Idén 40 db fa került kivágásra a tavaszi munkálatok során és több mint 100 fa került telepítésre. Ősszel újabb 100 fa ültetése szerepel a tervekben.

 

Sajtótájékoztatót tartott a Fidesz

 

A Fidesz és a városvezetés Cegléd megújítását, a közterületek rendbe tételét szakmai ügyként kezeli, éppen ezért került sor hónapokkal ezelőtt számos szakmai és lakossági fórumra a témában, ahol bárki elmondhatta a véleményét. Mára azonban a kérdés a választási kampány részévé vált. Feleszmélt néhány, hosszú évek óta hallgató párt és szakmai érvek hiányában hangulatkeltésre próbálja felhasználni a fák sorsát.

 

Rimóczi Gábor a párt önkormányzati képviselő-csoportjának vezetője szerint ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az LMP "valódi társadalmi" egyeztető fórumnak hívott eseményt tartott. Ez a rendezvény annyira hitelesre sikeredett, mint a világhálón keringő szakértői vélemény, amelyben a fák fajtája is helytelenül szerepel. - Egy nagy ellenzéki koalíciós rendezvényt láthattunk, ahol az összes ellenzéki csoportosulás képviselve volt, sőt fel is szólaltak. Persze a városvezetés véleményére nem voltak kíváncsiak. A szervező úgy fogalmazott: "Nem gondoltam meghívni Polgármester Urat, mivel ez a MI fórumunk, én nem szándékoztam meghívni", majd hozzátette, hogy ráadásul fizettek is a rendezvényért, nem gondolja senki talán, hogy még szereplési lehetőséget is kap más, rajtuk kívül a rendezvényen? Mondhatom, igazán demokratikus! Érdekes társadalmi párbeszéd az, ahol a megszólított felet - főkertészt, polgármestert, ügyvezetőt- nem akarják meghívni. Ez alapján világos, hogy a fák mögé bújva politikai összefogás, egy nagy színes összeborulás szemtanúi lehetünk. Az embereket hergelve, uszítva a Jobbik, az Együtt, az MSZP és az LMP saját egyéni érdekeit próbálja meg érvényesíteni. Eszközként próbálják meg használni a ceglédieket, miközben félrevezetik Őket; hazug, uszító információkkal próbálják meg elvenni azoknak az örömét, akiknek tetszik az új városkép. Pedig ők vannak többen - mondta Rimóczi Gábor.

 

- A terek, városkép, fafiatalítások mellett szerencsére más fontos dolgok is történnek a városban. A Jászberényi úton, a vasúti sínek fölött átívelő felüljáróra beadott pályázat zöld utat kapott, elkészülhet a járda és a kerékpárút. Így a Szűcs-telep és Kernács-telep lakosai, illetve az iparterületen dolgozó  biztonságosan, külön kialakított kerékpár és gyalogos szakaszon tudnak majd közlekedni - emelte ki Hörömpő Annamária.

 

Rimóczi Gábor ezen kívül kiemelte még, hogy mindenki üdvére szolgál, hogy a háztartási célú kutak bejelentési és esetleges fizetési kötelezettségét célzó rendeletet a kormány hatályon kívül helyezte. Nincs semmilyen tennivalója senkinek a meglévő háztartási célú kútjával kapcsolatban. - Ezen kívül sorolhatnánk még minden egyéb fejleményt körzetenként, mint a virágültetések, kátyúzások, parkolók rendbetétele, útalapok kialakítása tette hozzá.

 

- Épül a Termálfürdőben a medence; nyert pályázaton a város a mozi, a kultúrház és a kis Táncsics épületének nyílászárócseréjére; vagy elmondhatom, hogy tovább szépül az Evangélikus bazársor. Úgy tűnik, mostantól arra kell felkészülni, hogy néhány frusztrált ember minden előremutató kezdeményezést, fejlesztést és fejlődést megpróbál majd összekenni a saját mocskával. Ennek ellenére én szeretném, ha örülnénk és élveznénk a szépülő, javuló környezetet és az ezzel járó pozitív változásokat. Merjük néha a negatívizmust, a sárral dobálást elengedni és örülni annak, ami szépül és jó akarattal fejlődik. Ez a cél - jelentette ki Hörömpő Annamária.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.265 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28893484 | Ebben a hónapban: 236683 | Ma: 13104 | jelenleg: 1 | Statisztika