ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 19. péntek, Emma napja van. - Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Felszíni csapadékvíz-elvezetési létesítmények fejlesztésére pályázik Cegléd

2019.01.24. 11:09 Rovat: Közélet
Felszíni csapadékvíz-elvezetési létesítmények fejlesztésére pályázik Cegléd

A pályázaton - amelyet a Pénzügyminisztérium hirdetett meg - több mint 280 millió forintos támogatást szeretne nyerni a város. Ebből és az önerőből árokrendszerek rekonstrukcióját, esés-növeléseket, utcák elvezető rendszerbe kötését is megvalósíthatnák az északi városrészen. A pályázat beadásáról az esztendő első rendes testületi ülésen döntöttek a képviselők, mint ahogyan arról is, hogy még több intézmény óvodapedagógusa részesül önkormányzati illetménykiegészítésből.

További képek ITT »

A döntéshozatali munka előtt a képviselők egy perces gyászszünettel emlékeztek a közelmúltban elhunyt Nagy László Lázár grafikusra, Cegléd Díszpolgárára.

 

Új tagot választott a testület a Jogi, ügyrendi, közbiztonsági és pénzügyi bizottságba.  Dr. Bereczki Balázs képviselői mandátummal nem rendelkező, "külső" tagja benyújtotta lemondását, helyére Kis Gyulát választotta tagnak a testület. Az ő eskütételével indult a testület mai ülése.

 

Cegléd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatával 2014. december 18-án kötött együttműködési megállapodás a város. A megállapodást évről évre felülvizsgálják. Így történt most is. A testület döntése értelmében a korábban született megállapodást változatlan tartalommal továbbra is fenntartják.

 

Pályázatot ír ki az önkormányzat a Kossuth Múzeum igazgatói posztjára. Reznák Erzsébet magasabb vezetői megbízása ugyanis június 30-án lejár. A pályázat kiírására a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény kötelezi a megbízási jogkört gyakorló önkormányzatot.   A Kormányrendelet értelmében az intézmény vezetői beosztására érkező pályázatokat véleményező bizottság vizsgálja és értékeli majd.

 

Továbbra is dr. Nyújtó Melinda szakorvos látja el a XIII. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit. A korábbi háziorvost megillető praxisjog időtartama május 30-ig áll fenn. Addig pályázat nem írható ki a körzet állandó ellátására.

 

Húsz óvodapedagógus kaphat önkormányzati illetménykiegészítést 2019-ben. Ilyen juttatásban már 2018-ban is részesült 17 pedagógus. Akkor a testület Önkormányzati illetménykiegészítést állapított meg - a munkaerő megtartása érdekében - a külterületen működő (Széchenyi Úti Óvoda Ugyeri Tagóvodája, és Budai Úti Tagóvodája) önkormányzati fenntartású óvodákban dolgozó közalkalmazottak számára a nehéz körülmények között végzett munkáért. Az illetménykiegészítés havi mértéke 2018-ban 12 ezer forint volt személyenként. A 146 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek - és családjuk - közül 134 fő, városi szinten 91,78 %, az önkormányzati óvodákba jár. Kiemelten magas a számarány a Budai Úti Tagóvodában, az Ugyeri Tagóvodában, valamint a Fűtőház Utcai Tagóvodában és a Malom Téri Tagóvodában. Ezért most a testület arról döntött, kibővítik az illetménykiegészítéssel érintett intézményegységek körét, a munkaerő megtartása érdekében. A Fűtőház Utcai Tagóvoda és a Malom Téri Tagóvoda óvodapedagógusai is részesülnek az önkormányzati illetménykiegészítésből.

 

A Magyar Vöröskereszttel köt szerződést a város a Balatonszárszói tábor hasznosítására.

 

Beruházások végrehajtásához kért az önkormányzattól tulajdonosi hozzájárulást Buncsák Gábor, a Ceglédi Szakképzési Centrum főigazgatója. A kérelem két iskolát érint. A Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolában, valamint az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumban végeznek el megközelítőleg 50 millió forintos felújítást, beruházást.  Az önkormányzat részéről a beruházások megvalósítása érdekében anyagi támogatás nyújtására nincs szükség, a testületnek a tulajdonosi hozzájárulásról kellett csak dönteni.

 

Felszíni csapadékvíz-elvezetési létesítmények fejlesztésére pályázik a város. A pályázaton - amelyet a Pénzügyminisztérium hirdetett meg - több mint 280 millió forintos támogatást szeretne nyerni a város. Ebből és az önerőből árokrendszerek rekonstrukcióját, esés-növeléseket, utcák elvezető rendszerbe kötését is megvalósíthatnák az északi városrészen.

 

A testület egy tavaly született határozatával értékesítésre jelölte ki a Törteli úti volt Dózsa György laktanya területén található "kivett épület, udvar" megnevezésű több mint 3000 négyzetméter alapterületű ingatlant. A pályázati felhívás alapján az ingatlan kikiáltási ára nettó 10.100.000,- Ft + ÁFA volt. A január 2-án 16 óráig megadott határidőig egy pályázat érkezett. A PHL Optima Kft. által benyújtott ajánlat a kikiáltási árral megegyező összeg, pályázó a pályázati feltételekben előírtakat maradéktalanul teljesítette. Pályázatában ismertette, hogy a sportszergyártói főtevékenysége miatt szeretne a megpályázott ingatlanon telephelyet létesíteni, ezáltal vállalva a pályázatban kiírt munkahelyteremtéssel járó, helyi adóbevételt növelő beruházást és értékteremtő fejlesztést. A testület úgy döntött, hogy amennyiben a Magyar Állam nem él elővásárlási jogával értékesíti az ingatlant a pályázónak.

 

Nem változik a külterületen lévő termőföldek, a belterületen lévő mezőgazdasági célra bérbe adott területek és a más megnevezésű beépítetlen területek minimális bérleti díja - erről is döntöttek a képviselők.

 

A mai ülésen fogadta el a testület a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal 2018. évi működésről szóló beszámolóját is. Ebből sok más mellett az is kiderül, hogy működési célú hitelt az önkormányzat 2018-ra nem tervezett. A napi feladatok folyamatos pénzügyi teljesítéséhez az engedélyezett bankszámla hitelkeretének összege 400.000.000 Ft volt, de a hitel igénybevételére egész évben nem került sor. A helyi adóbevételek a tervezett szint felett teljesültek 2018-ban.

 

A képviselő-testület döntéseiről a cegled.hu weboldalon olvashatnak bővebben.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.338 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28934610 | Ebben a hónapban: 277809 | Ma: 16279 | jelenleg: 3 | Statisztika