ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 20. szombat, Konrád, Tivadar napja van. - Holnap Konrád napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Átadták a "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" díjat

2018.11.12. 16:39 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

A Szociális Munka Világnapja alkalmából köszöntötte az önkormányzat ma délután a szociális szférában dolgozókat, valamint átadták a "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" díjakat.

További képek ITT »

Takáts László köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy embert próbáló feladat segítőnek lenni, támaszt nyújtani a bajban, segítő kezet az elesetteknek, jó szót szótlanoknak, emberséget az embertelen körülmények között élőknek.

- Mert egyre nagyobb az Önök vállán nyugvó teher, hiszen túl sokat foglalkozunk azzal, hogy jól éljünk és egyre kevesebbet azzal, hogy mások, a rászorulók is jól érezzék magukat a környezetünkben. A szociális területen dolgozók ilyen környezetben sem egyszerűen segítséget adnak, hanem testi és lelki támaszt nyújtanak minden rászorulónak - és teszik ezt felelősségteljesen, áldozatkészen - hatalmas szakmai alázattal - mondta a polgármester.

Hagyományosan ezen a napon ismeri el Cegléd Város Önkormányzata a kiválók közül is legkiválóbbak munkáját is. Tiszteletét és megbecsülését pedig december hónapban anyagilag is kifejezi az önkormányzat, hiszen Erzsébet-utalvánnyal köszöni meg a szociális területen dolgozók egész éves erőfeszítéseit.

 

Díjazottak:

 

Böndő-Szegedi Szilvia - szociális munkás

Böndő-Szegedi Szilvia 2007 óta dolgozik a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központban. Dolgozott családgondozóként, és mentálhigiénés munkatársként, 2018. szeptemberétől óvodai és iskolai szociális segítő feladatkörben.
Tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetem Szociális munka szakán, majd a Sola Scriptura Teológiai Főiskolán biblia alapú lelkigondozó szakon, a Wesley János Lelkészképző Főiskolán végezte, ahol pszichiátriai és szenvedélybetegek szociális ellátásából szakvizsgázott.
2018-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán katekéta-lelkipásztori munkatárs végzettséget szerzett.
Munkája során különös figyelmet fordít a hátrányos helyzetű családokra, gyermekekre. Kiemelten fontosnak tarja a prevenciót városunkban, ezért aktívan tesz is érte. Évek óta szervezi az "Éld át az életet" prevenciós programsorozatot.
Sokirányú képzettsége is hozzájárul ahhoz, hogy munkáját nagy odaadással és lelkesedéssel végzi. A Szent György Népfőiskolán többször vett részt előadóként, mely előadásokat a hallgatók szívesen fogadták.
Évek óta közreműködik a Szent Kereszt Karitász tevékenységében. A rászorulók felkutatásával, nyári táborok szervezésével, csomagosztással a krízishelyzetbe került emberek megsegítésében aktívan dolgozik.
A Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és a Ceglédi Szent Kereszt Karitász közötti jó kapcsolat kialakításában nagy szerepet játszott, ezzel is hozzájárulva a város szociális gondjainak a megoldásához. Amikor azonnali segítség kell egy család életében, a Szolgálat sok esetben még most is a Karitász segítségével tud a felmerülő helyzetben intézkedni.
Munkáját nemcsak hivatásként, hanem szabadidejében is végzi a város rászorulóinak megsegítésében.
Böndő-Szegedi Szilviát kitartóan végzett szociális munkája elismeréseként "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" szakmai kitüntetésben részesíti önkormányzatunk képviselő-testülete.

 

Toronyai Zoltánné - szociális munkás

Huszonöt éve dolgozik lelkiismeretesen a betegellátásban, azóta is nap, mint nap alkalmazza szakmai tudását, emberségét a betegek szociális és mentálhigiénés ellátásában.
Jelenleg a Toldy Ferenc Kórház I. Psychiátriai Rehabilitációs Osztályán szociális munkásként, kiemelkedő színvonalon tesz a rászorultakért.
Egészségügyi végzettségeit a ceglédi Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskolában szerezte.
2014-ben a Károli Gáspár Református Egyetemen szociális munkás szakképzettséget szerzett. Jelenleg a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar - Egészségügyi Szociális Munka mesterképzésére jár.
Dolgozott körzeti ápolóként háziorvos mellett. Rövid ideig a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ szociális munkása volt, amely tevékenységét - 2016-tól - a Toldy Ferenc Kórház I. Psychiátriai Rehabilitációs Osztályán folytatta.
Munkáját nagy odaadással, precizitással végzi. A betegek és hozzátartozóik valamint a kollégák felé egyaránt empatikus, és fáradhatatlanul segítőkész. Energiát nem kímélve mindent megtesz azért, hogy a betegek a maximális ellátásban részesüljenek, és otthonosabban érezzék magukat az osztályon. Szoros kapcsolatot ápol a szociális otthonokkal és a betegek további sorsában szerepet játszó személyekkel és intézményekkel.
Toronyai Zoltánnét lelkiismeretes és példaértékű szakmai munkája alapján tüntette ki idén a Képviselő-testület a "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" című elismeréssel.

 

Túriné Tóth Csilla - területi munkatárs

1998 óta dolgozik a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezeténél, mint területi munkatárs. A Szervezet mozgalmi munkájához tartozó valamennyi területen - mint véradás-szervezés, elsősegélynyújtás népszerűsítése, szociális munka, segélyezés, adománygyűjtés - gyakorlatot szerzett az évek során, és végez professzionális szintű munkát a mai napig.
Minden városi rendezvényen képviseli a Vöröskereszt mozgalmi tevékenységét: elsősegély-bemutatók szervezésével, az egészséges életmódra való nevelés bemutatásával, véradások szervezésével emeli a rendezvények színvonalát.
Csilla fáradhatatlan, mindig megújuló, kreatív munkatársa a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének, a térségben végzett tevékenysége pedig méltán hozzájárul Cegléd humanitárius és karitatív tevékenységének magas színvonalához.
Túriné Tóth Csilla a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban érettségizett. A vöröskeresztes évek alatt szociális asszisztensi képesítését is megszerezte, ezzel is segítve a Szervezet humanitárius és karitatív tevékenységének ellátását. A rászorulók segítése érdekében jó kapcsolatban van az önkormányzattal, a térség szociális intézményeivel, vállalatokkal. Tevékenységeivel fellendítette a vöröskeresztes önkéntességet mind felnőtt, mind ifjúsági szinten. A térségben különféle intézményekkel jó együttműködést alakított ki, melynek hozománya a Vöröskeresztes bázis iskola, és bázis óvoda megalakulása. Munkája elismeréseként már 2000-ben városi oklevelet kapott.
2002 óta fő profilként az elsősegélynyújtás népszerűsítése, tanfolyamok és vizsgák szervezése az egyik olyan terület, amely a térségben nevéhez fűződik, és amely a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének hírnevét is öregbíti.
Egyéb tevékenységként jelenleg is egészségügyi felvilágosító előadásokat tart iskolákban, városi és kistérségi szinten egyaránt. Minden évben megrendezi az elsősegélynyújtó versenyt, amely nagy sikernek örvend a fiatalság körében.
Túriné Tóth Csilla a Vöröskereszt mozgalmi munkájának égisze alatt az elmúlt években méltó módon járult hozzá Cegléd város humanitárius és karitatív életéhez. Tartósan kiemelkedő, magas színvonalú munkájáért és emberi tulajdonságai elismeréseként ítélte oda 2018-ban a Képviselő-testület a "Cegléd Város Szociális Szolgálatáért" szakmai kitüntetést.

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.257 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28944209 | Ebben a hónapban: 287408 | Ma: 9558 | jelenleg: 15 | Statisztika