ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Szemétszedési akció

2018.10.09. 15:52 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

800 szeméttel teli zsák, folyamatosan és többször ürített konténerek, 350 pár gumikesztyű és több mint 100 résztvevő. Így zárult az őszi nagytakarítási akció.  Az önkormányzati  Hivatalból több mint 70-en, a Roma Önkormányzat és gazdaság társaságok dolgozói is szép számmal részt vettek az akcióban. Az iskolák közül a Táncsics, a Várkonyi, az Unghváry László, a Bem, a Mezőgazdasági és egészségügyi iskola, a kollégium és az Ugyeri Óvoda is csatlakozott. De a Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság és a Budai út, Öregszőlői részen valamint az Ugyerban magánszemélyek is gyűjtötték a szemetet. A szemét elszállításában a Várvag  munkatársaitól, valamint a Máltai Szeretetszolgálattól kapott segítséget az önkormányzat. 

További képek ITT »

A szemétszedési akcióban elsősorban a város külterületeit igyekeztek megtisztítani az illegálisan elhelyezett hulladéktól. Szervezetek, egyesületek, cégek is csatlakoztak az akcióhoz. Több mint 20 helyen dolgoztak a résztvevők egész nap.

Az őszi nagytakarítás keretében most nem a diákokat hanem a felnőtteket igyekeztek minél nagyobb számban bevonni. Az önkormányzat kezdeményezésére tartott szemétszedési nappal jó példát is szerettek volna mutatni. Hiszen folyamatosan érkeznek a bejelentések illegális szemétlerakókról.

Az önkormányzati hivatal dolgozói teljes létszámban részt vettek a napon. De a város gazdasági társaságainak munkatársai is sokan ott voltak. A Ceglédi Városfejlesztési Kft, a Sportcsarnok, a televízió és a mozi, a Várvag kft is kivette a részét a szemétszedési napból. A Roma önkormányzat, a Hajléktalan szálló munkatársai és a kollégium lakói közül is sokan részt vettek az akcióban. És ugyan most elsősorban felnőtteket vártak, a Táncsics, a Várkonyi és a Kereskedelmi iskola önként csatlakozott a kezdeményezéshez. A közterület felügyelők és a mezőőrök is gyűjtötték a szemetet. Utóbbiak az Ugyerben találtak nagy mennyiségű illegálisan elhelyezett hulladékot. Takáts László polgármester azt is elmondta: a korábbiaknál még szigorúbban lép fel ezután az önkormányzat a szemetelők ellen.

Takáts László úgy fogalmazott, tarthatatlan és megengedhetetlen, hogy egyesek így oldják meg hulladékelhelyezési gondjukat. Városszerte egyébként több mint 20 helyen takarítottak, ezer zsákkal készültek a napra a szervezők. Volt is mit beletenni, hiszen több másik hely mellett a Köztes utca környékén, a vasútparton illetve az Ugyerban is óriási mennyiségű szemetet, köztük allattetemeket, tévét, berendezési tárgyakat, bútorokat is találtak. Több esetben a tulajdonosokra utaló papírok társaságában. Vagyis beazonosítható, ki szabadult meg így szemetétől.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/3
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.216 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28614558 | Ebben a hónapban: 494372 | Ma: 7516 | jelenleg: 6 | Statisztika