ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

A belvárosi piac korszerűsítésére pályázik a város

2018.08.16. 17:35 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

A nyári szünetet követően folytatódott a rendeletalkotó munka a Városházán. Az előkészítést követően ma döntés született többek között a Helyi Esélyegyenlőségi Program módosításáról, pályázati támogatási keretek felhasználásának szabályairól, sporttámogatásokról és ingatlanértékesítésekről is.

További képek ITT »

Csütörtökön tartotta munkaterv szerinti rendes ülését Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A tárgyalási nap elején a városvezetés 70. születésnapja alkalmából köszöntötte Apáti-Tóth Sándor fotóművészt. Apáti-Tóth Sándor képei több mint nyolcvan önálló kiállításon mutatkoztak be, kiemelkedő volt közülük 2008-ban a Magyar Nemzeti Galériában hatvanadik születésnapján a közel kétszáz képből megnyíló tárlat, korábban ceglédi művészt nem ért ilyen megtiszteltetés. Számos könyvborítót, plakátot, prospektust, terjedelmes néprajzi sorozatot készített. Megközelítőleg tízezer riportfotója szerepelt nyomtatásban. Több ceglédi képeskönyv anyagát válogatták munkáiból.

 

Ugyancsak az ülés kezdetén köszöntötték Rajta László leköszönő igazgatót is, aki a Szent Kereszt Katolikus Iskola és Óvoda intézményvezetője volt 7 évig. 2011-ben az akkor plébános, Bokros Levente kérésére elfogadta a Szent Kereszt Általános Iskola és Óvoda igazgatói székét. Vallásos emberként elsődleges céljának tekintette a katolikus közösség megerősítését. Eddigi pályafutása alatt nem csak tanított, hanem szellemiségben nevelt is. Munkája nagyfokú pedagógiai felkészültségről és lelkiismeretességről tesz tanúbizonyságot. Tanulói, kollégái és a szülők szeretik, megbecsülik. Elismert és megbecsült tagja a tantestületnek. Rajta László hét évig volt a katolikus iskola igazgatói székében.

 

Módosította a testület a  Helyi Esélyegyenlőségi Programot. Utolsó elfogadása óta eltelt öt év, ezért volt szükség a rendelet újra tárgyalására. A rendeletre azért is szükség van, mert 2013 óta az önkormányzatok csak ennek birtokában pályázhatnak európai uniós forrásokból, illetve a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb programokból származó pályázati támogatásokra.

 

Az Állami Számvevőszék ellenőrzése miatt módosította ma a testület a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködést. Az ÁSZ vizsgálata alapján a Roma Nemzetiségi Önkormányzat kötelezettségvállalásaival kapcsolatosan az Önkormányzatot terhelő szakmai teljesítésigazolási feladatok, továbbá a felelősök konkrét kijelölésének Együttműködési megállapodásban kell rögzíteni.  Ezt megtették és ma a testület el is fogadta a módosítást.

 

Egy millió forinttal támogatja - önként vállalt feladatként - a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet kérelmét az önkormányzat. A Kórház a Kárpáti Aurél utcai rendelők felújítása idejére (várhatóan 4-6 hónap időtartamra) az egészségügyi alapellátó szolgáltatók elhelyezését a Rákóczi utcai rendelőintézetben biztosítja. A támogatást azért kérték, mert a rendelőintézetben várható megnövekedett betegforgalom miatt a liftek is nagyobb igénybevételnek lesznek kitéve. A támogatást a Kórház a liftek felújításra kívánja felhasználni.

 

A Ceglédi Kék Cápák SE azzal a kérelemmel fordult Cegléd Város Önkormányzatához, hogy az Egyesület részére a korábban jóváhagyott, majd háromszor meghosszabbított havi bruttó 1 millió Ft visszatérítendő támogatás folyósítását 2019. június 30-ig hosszabbítsa meg. Hasonló kéréssel fordult az önkormányzathoz a Ceglédi Kosárlabda Egyesület is. Az ő esetükben havi 1 millió 20 ezer forint az összeg és ez év végéig kérték a meghosszabbítást. Mindkét esetben 2018. december 31-ig hosszabbította meg a támogatás folyósítását a testület.

 

Ványi Zsolt a Ceglédi Sportcsarnok Kft. ügyvezetője, és Kis Róbert, mint a Ceglédi Kézilabda Klub Sport Egyesület elnöke pedig azzal kéréssel fordult a polgármesterhez, hogy Sportcsarnok telephelyére  2018-ra vonatkozóan megállapított 59.900.000 Ft pótbefizetés összegéből 2.147.570 Ft csoportosítsanak át a CKKSE részére. Ez az összeg a CKKSE következő évadát segítené.

 

Módosította a testület a Ceglédi Kék Cápák Sport Egyesülettel 2017-ben kötött Együttműködési megállapodást. A módosítás szerint Cegléd Város Önkormányzata és az Egyesület a rendelkezési jogot közösen gyakorolja a fejlesztési TAO-támogatás bankszámlája felett. Az Önkormányzat nevében a rendelkezési jog gyakorlásával megbízott személy: Mótyánné dr. Szentpéteri Katalin, a Pénzügyi Iroda vezetője. Ugyanez a módosítás lépett életbe a Ceglédi Kosárlabda Egyesülettel kötött megállapodásban is.

 

Meghatározták és elfogadták a gyermekétkeztetés következő tanévre vonatkozó díját. A szolgáltató által benyújtott díjak magasabbak a korábbinál, az indoklás szerint sok más összetevő mellett nőttek az alapanyagárak is. Az emelt térítési díjakkal, a megemelt egy egységre jutó nyersanyag költséggel szemben a szolgáltatótól minőségében magasabb szintű ellátást vár az önkormányzat - áll az előterjesztésben. Fontos megjegyezni, hogy a tavalyi évet leszámítva 2013 óta nem emelt díjat az önkormányzat, valamint hogy az önkormányzati étkezést igénybe vevők nem fizetnek többet az átlagos piaci áraknál.

 

Szükségessé vált, hogy a Képviselő-testület felülvizsgálja Cegléd Város Önkormányzata bizottságai által kezelt pályázati támogatási keretek felhasználásának szabályairól önkormányzati rendeletet. A gyakorlat azt mutatja, hogy szinte minden félévben nagy volt az átfedés a pályázók körében, évről-évre szinte azonos a pályázói kör, több pályázó nyújtott be az utóbbi időben mindhárom bizottsághoz pályázatot. A KON és a GB hirdetményének mindkét fordulójában többszörös támogatási igényt nyújtottak be a pályázók, nyilvánvalóan azzal számolva, hogy valamely célhoz kapcsolódó igényük valamely támogatónál, valamennyi összegű eredményt bizonyára elér. Január elsejétől egy pályázó adott évben csak egy pályázatot nyújthat be, és csak egy bizottságnál pályázhat.  A cél az, hogy a támogatásra érdemes pályázatok megkapják az általuk igényelt összeget, illetve annak minél nagyobb százalékát.

 

Szeptember 1-től módosul a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Iroda Adócsoportjának ügyfélfogadási ideje: a szerdai napokon a 8 órai kezdés helyett 12:30-18:00 óráig várják az ügyfeleket.

 

80 millió forintért elkelt a Bem iskolában működő konyha. A versenyeztetési eljárást a vagyongazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet 15.§ rendelkezése alapján a VÁRVAG Nonprofit Kft. folytatta le. A pályázat nyertesének, az albertirsai Dynamic Holding Kft-nek vállalnia kellett, hogy a létesítmény jelenlegi funkciójához hasonló tevékenységet folytat, ami elsősorban főzőkonyha, élelmiszer feldolgozása, előállítása, rendezvényhelyszín, valamint közforgalmú vendéglátóegység üzemeltetése melegkonyhával kiegészülve.  Az ingatlan értékesítésével egyidőben döntöttek épületben lévő - a Cegléd Város Önkormányzata tulajdonát képező - konyhafelszerelések sorsáról is. A konyhafelszerelésekre az üzemeltető TS- Gastro Kft. - nyilvántartási érték feletti - nettó 2.200.000,-Ft-os ajánlatot adott, amelyet a testület el is fogadott.

 

Napirendre került a belvárosi piac korszerűsítése is. A Pénzügyminisztérium "Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén" címmel pályázatot hirdetett meg, amin a város is indul. A pályázati kiírás célja a helyi termékértékesítés feltételeinek javítása, a települések kereskedelmi funkciójának erősítése, a lakosság életminőségének javítása. A pályázati forrás elsődlegesen elárusítóhelyek létesítésére, fejlesztésére és a piaci infrastruktúra kialakítására, fejlesztésére fordítható. A fejlesztés - amire maximum 100 millió forinttal lehet pályázni - elsődleges célja a részben nyitott épületrészek időjárás elleni védelmének megoldása, az érintett részek befedése.

 

A testületi ülés döntéseiről bővebben a www.cegled.hu oldalon olvashat.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.290 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28616103 | Ebben a hónapban: 495917 | Ma: 9061 | jelenleg: 4 | Statisztika