ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. augusztus 17. péntek, Jácint napja van. - Holnap Ilona napja lesz. Az időjárás most: 18 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Skate Kitchen

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Luis és a Zűrlények

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Nem vagyok boszorkány

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
A kém, aki dobott engem

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Szoba gyerekkel kiadó

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Meg - az őscápa

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

2018.07.26. 14:59 Rovat: Közélet
Rendkívüli képviselő-testületi ülés

Rendkívüli ülésnapon tárgyaltak a képviselők az Állami Számvevőszék két önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságnál végzett vizsgálatáról. Az ülésnapon ezen kívül döntés született gyermekek átmeneti otthona ellátás biztosításáról, a közvilágítás karbantartásáról és ingatlanok értékesítésre kijelöléséről is.

További képek ITT »

Az Állami Számvevőszék ellenőrzést végzett a Ceglédi Termálfürdő Üzemeltető Kft.-nél és a VÁRVAG Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft.-nél "Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok ellenőrzése" témában.

 

Az ellenőrzés célja mindkét esetben annak megállapítása volt, hogy az önkormányzat vagyongazdálkodási tevékenysége során szabályszerűen gyakorolta-e tulajdonosi jogait. A gazdasági társaság szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége bevételeinek és ráfordításainak elszámolása megfelel-e a jogszabályi és tulajdonosi előírásoknak. A gazdasági társaság kötelezettségállománya jelentett-e kockázatot a működésre, valamint a gazdálkodás átláthatósága és elszámoltathatósága érdekében biztosított volt-e a szolgáltatás díjának megalapozottsága, szabályszerű önköltségszámítással.  Az ellenőrzés értékelte, hogy az önkormányzat tulajdonosi joggyakorlása szabályszerű volt-e, és hogy a társaság pénzügyi-számviteli feladatellátása és vagyongazdálkodása szabályszerű volt-e a gazdálkodás során.

 

Az ellenőrzés típusa megfelelőségi ellenőrzés volt. Az ellenőrzés 2013. január 1-jétől 2016. december 31-ig terjedő időszakra vonatkozott mindkét társaság esetében. Az ellenőrzés megállapításai alapján a Termálfürdő Kft-t érintően Cegléd Város Önkormányzata részére egy, a Társaság részére tizenkét intézkedési javaslatot, míg a Várvag esetében a Társaság részére két intézkedési fogalmazott meg az Állami Számvevőszék. Az ellenőrzési jelentés tervezetére a Várvag Kft. észrevételt tett, mert nem értett egyet a feltárt hiányosságok általánosításával, annak összegzésben tett megállapításaival.

 

A képviselő-testület határozata szerint az önkormányzat tudomásul veszi az Állami Számvevőszék "Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok ellenőrzése" tárgyú ellenőrzéséről készített jelentést és az arra készített Intézkedési tervet.

 

A tulajdonosi döntések végrehajthatóságát érintő fedezeti oldal biztosításához a Ceglédi Városfejlesztési Kft. 2018. évi üzleti tervében szereplő működési támogatási sor módosítása vált szükségessé. A társaság idei üzleti tervének módosításával Cegléd Város Önkormányzata hozzájárult a CVF Kft. működési támogatásának 1.380.646 Ft összeggel történő megemeléséhez a feladatellátási díj terhére. A működési támogatás összege ezzel a belső költségvetési átalakítással 30.446.536 Ft összegre módosult.

 

A képviselő-testület számos, a Budai úti fürdő közelében található ingatlan értékesítéséről döntött. Az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló ingatlanokat versenyeztetési eljárás útján értékesítik.

A helyi közvilágítás karbantartására 2003-ban létrejött szerződés ez év július 31-én lejár, ezért a feladat ellátására új ajánlatokat kért be az önkormányzat. A megadott határidőig csak a feladatot eddig is ellátó NKM Áramszolgáltató Zrt. nyújtott be ajánlatot, így a képviselő-testület döntése értelmében az elkövetkező két évben is a cég végzi a szükséges karbantartást. Azért csak két évre szól a szerződés, mert a 2015-ben felszerelt LED-es lámpatestekre vonatkozó garancia még két évig, 2020. augusztusáig él, addig a cserealkatrészeket a gyártó bocsátja a város rendelkezésére.

 

Az önkormányzat fenntartásában nem működik olyan intézmény, ahol a gyermekek átmenetei gondozása biztosítható lenne. Elérhető közelségben az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa nyilatkozott úgy, hogy feladatellátási szerződés alapján vállalja a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekek átmeneti otthona ellátás biztosítását a kecskeméti Kuckó Gyermekek Átmeneti Otthonában. A feladatellátási szerződés ez év októberétől öt éves időtartamra szól.

 

A döntésekről bővebben a cegled.hu oldalon tájékozódhatnak.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.055 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7846756 | Ebben a hónapban: 129205 | Ma: 3189 | jelenleg: 7 | Statisztika