ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. január 19. szombat, Sára napja van. - Holnap Sebestyén napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

14:00 Patkós Irma terem
Asterix: A varázsital titka

Jegyfoglalás »

 
14:00 Huszárik Zoltán terem
Tű, cérna, szerelem

Jegyfoglalás »

 
15:30 Patkós Irma terem
Ralph lezúzza a netet

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Tű, cérna, szerelem

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Kurszk

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Tranzit

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Styx

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Üveg

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

2018.07.26. 14:59 Rovat: Közélet
Rendkívüli képviselő-testületi ülés

Rendkívüli ülésnapon tárgyaltak a képviselők az Állami Számvevőszék két önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságnál végzett vizsgálatáról. Az ülésnapon ezen kívül döntés született gyermekek átmeneti otthona ellátás biztosításáról, a közvilágítás karbantartásáról és ingatlanok értékesítésre kijelöléséről is.

További képek ITT »

Az Állami Számvevőszék ellenőrzést végzett a Ceglédi Termálfürdő Üzemeltető Kft.-nél és a VÁRVAG Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft.-nél "Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok ellenőrzése" témában.

 

Az ellenőrzés célja mindkét esetben annak megállapítása volt, hogy az önkormányzat vagyongazdálkodási tevékenysége során szabályszerűen gyakorolta-e tulajdonosi jogait. A gazdasági társaság szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége bevételeinek és ráfordításainak elszámolása megfelel-e a jogszabályi és tulajdonosi előírásoknak. A gazdasági társaság kötelezettségállománya jelentett-e kockázatot a működésre, valamint a gazdálkodás átláthatósága és elszámoltathatósága érdekében biztosított volt-e a szolgáltatás díjának megalapozottsága, szabályszerű önköltségszámítással.  Az ellenőrzés értékelte, hogy az önkormányzat tulajdonosi joggyakorlása szabályszerű volt-e, és hogy a társaság pénzügyi-számviteli feladatellátása és vagyongazdálkodása szabályszerű volt-e a gazdálkodás során.

 

Az ellenőrzés típusa megfelelőségi ellenőrzés volt. Az ellenőrzés 2013. január 1-jétől 2016. december 31-ig terjedő időszakra vonatkozott mindkét társaság esetében. Az ellenőrzés megállapításai alapján a Termálfürdő Kft-t érintően Cegléd Város Önkormányzata részére egy, a Társaság részére tizenkét intézkedési javaslatot, míg a Várvag esetében a Társaság részére két intézkedési fogalmazott meg az Állami Számvevőszék. Az ellenőrzési jelentés tervezetére a Várvag Kft. észrevételt tett, mert nem értett egyet a feltárt hiányosságok általánosításával, annak összegzésben tett megállapításaival.

 

A képviselő-testület határozata szerint az önkormányzat tudomásul veszi az Állami Számvevőszék "Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok ellenőrzése" tárgyú ellenőrzéséről készített jelentést és az arra készített Intézkedési tervet.

 

A tulajdonosi döntések végrehajthatóságát érintő fedezeti oldal biztosításához a Ceglédi Városfejlesztési Kft. 2018. évi üzleti tervében szereplő működési támogatási sor módosítása vált szükségessé. A társaság idei üzleti tervének módosításával Cegléd Város Önkormányzata hozzájárult a CVF Kft. működési támogatásának 1.380.646 Ft összeggel történő megemeléséhez a feladatellátási díj terhére. A működési támogatás összege ezzel a belső költségvetési átalakítással 30.446.536 Ft összegre módosult.

 

A képviselő-testület számos, a Budai úti fürdő közelében található ingatlan értékesítéséről döntött. Az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló ingatlanokat versenyeztetési eljárás útján értékesítik.

A helyi közvilágítás karbantartására 2003-ban létrejött szerződés ez év július 31-én lejár, ezért a feladat ellátására új ajánlatokat kért be az önkormányzat. A megadott határidőig csak a feladatot eddig is ellátó NKM Áramszolgáltató Zrt. nyújtott be ajánlatot, így a képviselő-testület döntése értelmében az elkövetkező két évben is a cég végzi a szükséges karbantartást. Azért csak két évre szól a szerződés, mert a 2015-ben felszerelt LED-es lámpatestekre vonatkozó garancia még két évig, 2020. augusztusáig él, addig a cserealkatrészeket a gyártó bocsátja a város rendelkezésére.

 

Az önkormányzat fenntartásában nem működik olyan intézmény, ahol a gyermekek átmenetei gondozása biztosítható lenne. Elérhető közelségben az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa nyilatkozott úgy, hogy feladatellátási szerződés alapján vállalja a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekek átmeneti otthona ellátás biztosítását a kecskeméti Kuckó Gyermekek Átmeneti Otthonában. A feladatellátási szerződés ez év októberétől öt éves időtartamra szól.

 

A döntésekről bővebben a cegled.hu oldalon tájékozódhatnak.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.075 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 9248212 | Ebben a hónapban: 129011 | Ma: 631 | jelenleg: 6 | Statisztika