ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. január 18. péntek, Piroska napja van. - Holnap Sára napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

15:30 Patkós Irma terem
Ralph lezúzza a netet

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Tű, cérna, szerelem

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Kurszk

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Tranzit

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Styx

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Üveg

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Kerékpáros rendőrök Cegléden

2018.07.19. 16:03 Rovat: Közélet
Kerékpáros rendőrök Cegléden

Elindult Cegléden a kerékpáros járőrszolgálat. Most már minden felszerelés adott ahhoz, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai teljesíthessék ezt a szolgálatot. A speciális bicikliket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapták, valamint beszerezték a formaruházatot is.

Már javában járőröznek a kerékpáros rendőrök a városban. A Rákóczi úton éppen egy a járdán szabálytalanul közlekedő férfit állítottak meg. A rendőrkapitány örömét fejezte ki a kerékpáros járőrszolgálattal kapcsolatban. Mint mondta a szolgálati járműveket a Pest Megye Rendőr-főkapitányságtól kapták.

TÖRÖK CSABA, r.alezredes, kapitányságvezető, CRK: ,,Két éve itt álltak a garázsban szerettük volna minél hamarabb szolgálatba állítani, de voltak technikai problémák és eljutottunk arra a szintre, hogy sikerült négy kollégával megbeszélni, hogy ők szívesen vállalnának ilyen szolgálatot. Beszereztük a múlt héten a szükséges formaruházatot, mert ennél a szolgálatnál látható a kollégákon, hogy vízi rendészeti szolgálati egyenruhának hívják ebben kell ellátniuk a szolgálatot és örülök, hogy elindult, hiszen aki itt Cegléden közlekedik, itt él nagyon jól tudja, hogy milyen nagy számban kerékpároznak az itt élő állampolgárok."

De nagyon sok a gyalogos is. És minél több az autós, a kerékpáros és a gyalogos, annál több a baleset is. A kerékpáros szolgálat azt a célt szolgálja, hogy a jogsértéseket és a baleseteket megelőzzék, illetve kezeljék - hangsúlyozta a kapitányságvezető.

 

Török Csaba, r.alezredes, kapitányságvezető, CRK: - A kollégák is nagyon élvezik, mert azt tapasztalják, hogy pozitív visszajelzések vannak. Szeretném kihangsúlyozni azt, hogy ez a szolgálat nem arról szól ahogy egyébként a rendőri szolgálat sem arról szól, hogy nekünk most folyamatosan az állampolgárokat rendszabályozni, büntetni kell. Ahogy mondtam alapvetően a balesetmegelőzés a cél és fel is készültünk, mert tapasztalják majd az állampolgárok, hogy sípszóval is jelzik a kollégák, ha valaki szabálytalankodik.

 

De nemcsak a belvárosban a Budai úti gyógyfürdőnél is járőröznek a kerékpáros rendőrök. A szolgálatot két közlekedésrendész és két közrendvédelmi rendőr teljesíti. Az eddigi tapasztalatokról Sós Zsanett törzsőrmester beszélt.

 

Sós Zsanett, törzsőrmester, Baleset-megelőzési előadó, CRK: - Az eddigi személyes tapasztalatunk Cegléd belvárosát járva, hogy az állampolgárok lényegében felfigyelnek ránk és szerintem ennek a legfőbb célja az, hogy mi betartjuk a kerékpáros közlekedési szabályokat ezzel pedig példát tudunk mutatni az állampolgároknak a kerékpárral közlekedők részére, hogy hogyan is kell szabályosan közlekedni.

 

A szolgálati kerékpárok kötelező tartozékokkal vannak felszerelve, valamint van rajta egy tároló doboz is, melyben egyebek mellett balesetmegelőzéssel kapcsolatos szórólapokat tartanak, amiket szolgálatteljesítés közben kiosztanak. Továbbá a felszerelésükhöz tartozik még a fejvédősisak, a speciális kerékpáros cipő, valamint kesztyű és a napszemüveg is. De elengedhetetlen kellék a síp is, amivel figyelmeztetik és félreállítják a szabálysértőket.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.123 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 9240680 | Ebben a hónapban: 121479 | Ma: 397 | jelenleg: 2 | Statisztika