ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 18. csütörtök, Andrea napja van. - Holnap Emma napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Életműdíjas lett Bolyhos László

2018.06.28. 17:30 Rovat: Közélet
Életműdíjas lett Bolyhos László

Pálinka Életműdíjat kapott Bolyhos László a Bolyhos Pálinkafőzde alapítója. Továbbá a 12 benevezett pálinka mind érmes lett, két arany, hat ezüst és négy bronz éremmel térhetett haza a Bolyhos család. De emellett az ágyas szilva pálinkájuk megnyerte a 10 ezer palack feletti tétel kategóriát is. Az elismeréseket ma adták át a Parlamentben a Pálinka Országkóstoló Díjátadó ünnepségen.

Ma tartották a Pálinka Országkóstoló Díjátadó ünnepséget a Parlament Felsőházi termében. Ide várták az újszilvási Bolyhos Lászlót és Bolyhos Zoltánt is, akik 12 pálinkával neveztek a megmérettetésre. A résztvevőket Zsigó Róbert köszöntötte. Az élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár úgy fogalmazott: a Pálinka Országkóstoló célja, hogy a magyar termelők visszajelzést kapjanak munkájuk értékéről, a fogyasztók pedig szakértők tolmácsolásával ismerjék meg a már-már művészinek mondható alkotásokat.

 

Zsigó Róbert, élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár: - A pálinka szinte minden magyar embernek fontos, hiszen évszázadok óta jelen van nemzetünk életében. Olyan kincsünk, amely annak ellenére is töretlenül megőrizte értékét, hogy az idők során sokat változott mind az előállítás, mind a fogyasztása és a megítélése is. A magyar pálinka maga az élő hagyomány.

 

Az idei megmérettetésre 45 pálinkaháztól összesen 309 minta érkezett. Az újszilvási Bolyhos Pálinkafőzde 12 pálinkával nevezett a versenyre és nagyon szép eredményeket értek el. A díjakat az élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár Zsigó Róbert és a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, Mihályi László adta át.

 

Bolyhos zoltán, ügyvezető igazgató, Bolyhos és Fia Bt.: - Nagyon jó kis verseny volt. Évek óta nem szerepeltünk ilyen jól. 12 pálinkát neveztünk be, abból 6 ágyas és 6 sima pálinkát. Mind a 12 pálinka érmet kapott, aranyból lett 2, ezüstből lett 6 és bronzból lett 4 darab. Valamint, ami óriási siker, hogy az ágyas szilva pálinkánk a 10 ezer feletti palack kategóriát meg tudta nyerni.

 

De emellett Bolyhos László is nagy elismerésben részesült. A Bolyhos Pálinkafőzde alapítója Pálinka Életműdíjat vehetett át. Bolyhos László úgy fogalmazott: soha nem gondolta volna, hogy egyszer ilyen szép elismerést kap.

 

Bolyhos László, alapító, Bolyhos és Fia Bt.: - Viccesen mondhatnám, hogy ez már az öregség jele, de köszönök mindent azoknak az embereknek, akik segítették az ötletgazdát, hogy ezt a díjat megkapjam. Nagyon örülök neki, mert egy kis községből Újszilvásról jöttem és én az életbe se gondoltam volna, hogy én ide a Parlamentbe fel fogok jutni, nem még hogy ki legyek tüntetve.

 

A pálinkák értékelését egyébként a 2014-ben kialakított egységes pálinka bírálati rendszer és a fogyasztói közízlésnek való megfelelés határozta meg. A minősítést a Pálinka Bíráló Bizottság 10 tagja végezte, akik valamennyien pálinkaházaktól független, nagy tapasztalattal rendelkező szakértők.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.329 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28916091 | Ebben a hónapban: 259290 | Ma: 10678 | jelenleg: 1 | Statisztika