ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. december 12. szerda, Gabriella napja van. - Holnap Luca napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Mai mozi műsor

19:00 Huszárik Zoltán terem
A ház, amit Jack épített

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Amikor lehunyod a szemed

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Támogatásokról, felújításokról döntött a testület

2018.06.21. 16:33 Rovat: Közélet
Támogatásokról, felújításokról döntött a testület

Új pályázatokról, támogatásokról és felújítási munkálatokról döntött Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a nyári időszakot megelőző utolsó testületi ülésén. Ugyancsak az ülés elején köszöntötték Magyar Lászlót, a Sportmúzeum igazgatóját, aki a közelmúltban rangos elismerést vehetett át.

További képek ITT »

Mai napon tartotta munkaterv szerinti rendes, a nyári időszak előtti utolsó ülését a testület. A tárgyalási nap elején a városvezetés köszöntötte Magyar Lászlót, a ceglédi Sporttörténeti Bizottság elnökét és a Ceglédi Sportmúzeum igazgatóját, amiért nemrég a Magyar Olimpiai Akadémia legmagasabb elismerését vehette át. Az, hogy a vidék első Sportmúzeuma több mint negyed évszázados múltra tekinthet vissza, az alapító munkáján túl a hozzá méltó utódok, kiváltképp Magyar László munkáját dicséri - hangzott el a sportember méltatásában. Magyar László 2002-ben megkapta meg Cegléd Város Sportjáért díjat, 2006-ban pedig Pest megye Sportdíját is, most pedig a Magyar Olimpiai Akadémia Székesfehérvárott tartott 70. Vándorgyűlésén a legnagyobb elismerésben, Tiszteleti Érem kitüntetésben részesült.

 

Első napirendi pontként, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2017-es évről szóló beszámolójának tárgyalásával kezdődött a testület ülése. A tavalyi évről szóló tájékoztatást a képviselők elfogadták.

 

Új pályázatot ír ki az önkormányzat. Cegléd városképét meghatározó építészeti értékek felújítását szeretnék támogatni. A "Cegléd Város építészeti értékeinek megóvása 2018" című pályázaton építési munkákra, a településképi bejelentési eljárás lefolytatásához szükséges tervdokumentáció készítésére, továbbá a kivitelezési munkák közvetlen költségeire igényelhető támogatás.

 

Cegléd Város Önkormányzatnak Képviselő-testülete 2016. október 20-ai ülésén fogadta el Cegléd Város Településszerkezeti Tervét, valamint megalkotta a Cegléd Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet.  A teljes felülvizsgálat befejezése óta eltelt közel két évben számos lakossági beadvány érkezett Cegléd Város Önkormányzatához, többségében övezeti módosítási kérelmek, szabályozási vonal változtatással kapcsolatos megkeresések. Ezért a testület ma arról döntött, hogy elindítják a Helyi Építési Szabályzat, Szabályozási Tervlap és Településszerkezeti Terv részleges módosítását.

 

Új feladat került a Várvag Kft-hez. A mai döntés alapján a cég szállítja, a polgármester rendelkezése alapján, a szociálisan rászoruló személyek számára  a kertészeti tevékenység során keletkezett, tűzifaként hasznosítható, Cegléd Város tulajdonát képező faanyagot.

 

További majd 30 millió forintot biztosít az önkormányzat - az idei évre elkülönített általános tartalékból - a Művelődési Központ felújítási munkáira. A felújítás során ugyanis nélkülözhetetlen pótmunkákra is fény derült. Ezek viszont a pályázatban el nem számolható munkanemek. Ezért az önkormányzat saját tartalékából biztosítja a bruttó 29.210.000,- Ft-ot.

 

2 millió forinttal támogatta a testület a Gerje Sport Kft. támogatási kérelmét, valamint a Ceglédi Kézilabda Klub visszatérítendő támogatási kérelmét is.

 

Inflációt követően változnak csak a köztemetői díjak.  A kegyeleti közszolgáltatási szerződésben már korábban rögzítették, hogy a 2017. évtől alkalmazandó 25 %-os díjemelést követően az önkormányzat évente az inflációnak megfelelő díjkorrekciónak tesz eleget. Így most a díjak 2,4 %-al emelkednek.

 

Több mint 30 millió forintot fordítanak idén intézményi felújításra, karbantartásra. Erről már korábban döntöttek, most arról tárgyalt a testület, hogy mely óvodákban, milyen felosztásban, milyen feladatokra fordítható ez az összeg. Homlokzati nyílászárók újulnak meg, csoportszobák szépülhetnek, vizesblokkot újítanak fel és sok más feladatra is jut a több mint harminc millió forintból.

 

Új helyre kerül a Concordia Zrt parkolója. A Város Önkormányzata  korábban a tehergépjárműveknek kizárólagos parkolási használati jogot biztosított a Mozdony utcai parkolóban, a Rákóczi út - Köztársaság út közötti szakaszán.  Most viszont szeretnék elkezdeni a Kölcsey tér felújításának előkészítését. Addig viszont, amíg a Concordia Zrt. nem járul hozzá a Kölcsey tér rendezését képező Mozdony utcai parkolók és vízelvezetés megvalósításához, addig a Nemzeti Közlekedési Hatóság a beruházásra vonatkozó engedélyt nem adja ki. Egyeztetések kezdődtek és a mindkét fél számára megfelelő megoldás az lett, hogy a Dugovics utcai közterület egy 600 négyzetméteres területét a Concordia Zrt telephelyéhez csatolják. Itt a cég által elkerített helyen, vagyis nagyobb zajvédelem mellett parkolhatnak a járművek.

 

Meghatározta ma a testület az óvodai csoportok és a csoportba járó gyermekek maximális számát. Cegléd illetékességi területén 2018. április 11-ei adatok alapján 395 állandó vagy tartózkodási hellyel rendelkező óvodaköteles gyermek van.

 

A Képviselő-testület döntéseiről, határozatairól bővebben a www.cegled.hu oldalon olvashat.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.078 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8977282 | Ebben a hónapban: 77508 | Ma: 6766 | jelenleg: 9 | Statisztika