ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. július 19. csütörtök, Emília napja van. - Holnap Illés napja lesz. Az időjárás most: 20 °Czáporzápor

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Örökség

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
A hihetetlen család 2.

Jegyfoglalás »

 
18:00 Huszárik Zoltán terem
Szerelembe gurulva

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Férfiak fecskében

Jegyfoglalás »

 
20:15 Patkós Irma terem
Haverok harca

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Támogatásokról, felújításokról döntött a testület

2018.06.21. 16:33 Rovat: Közélet
Támogatásokról, felújításokról döntött a testület

Új pályázatokról, támogatásokról és felújítási munkálatokról döntött Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a nyári időszakot megelőző utolsó testületi ülésén. Ugyancsak az ülés elején köszöntötték Magyar Lászlót, a Sportmúzeum igazgatóját, aki a közelmúltban rangos elismerést vehetett át.

További képek ITT »

Mai napon tartotta munkaterv szerinti rendes, a nyári időszak előtti utolsó ülését a testület. A tárgyalási nap elején a városvezetés köszöntötte Magyar Lászlót, a ceglédi Sporttörténeti Bizottság elnökét és a Ceglédi Sportmúzeum igazgatóját, amiért nemrég a Magyar Olimpiai Akadémia legmagasabb elismerését vehette át. Az, hogy a vidék első Sportmúzeuma több mint negyed évszázados múltra tekinthet vissza, az alapító munkáján túl a hozzá méltó utódok, kiváltképp Magyar László munkáját dicséri - hangzott el a sportember méltatásában. Magyar László 2002-ben megkapta meg Cegléd Város Sportjáért díjat, 2006-ban pedig Pest megye Sportdíját is, most pedig a Magyar Olimpiai Akadémia Székesfehérvárott tartott 70. Vándorgyűlésén a legnagyobb elismerésben, Tiszteleti Érem kitüntetésben részesült.

 

Első napirendi pontként, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2017-es évről szóló beszámolójának tárgyalásával kezdődött a testület ülése. A tavalyi évről szóló tájékoztatást a képviselők elfogadták.

 

Új pályázatot ír ki az önkormányzat. Cegléd városképét meghatározó építészeti értékek felújítását szeretnék támogatni. A "Cegléd Város építészeti értékeinek megóvása 2018" című pályázaton építési munkákra, a településképi bejelentési eljárás lefolytatásához szükséges tervdokumentáció készítésére, továbbá a kivitelezési munkák közvetlen költségeire igényelhető támogatás.

 

Cegléd Város Önkormányzatnak Képviselő-testülete 2016. október 20-ai ülésén fogadta el Cegléd Város Településszerkezeti Tervét, valamint megalkotta a Cegléd Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletet.  A teljes felülvizsgálat befejezése óta eltelt közel két évben számos lakossági beadvány érkezett Cegléd Város Önkormányzatához, többségében övezeti módosítási kérelmek, szabályozási vonal változtatással kapcsolatos megkeresések. Ezért a testület ma arról döntött, hogy elindítják a Helyi Építési Szabályzat, Szabályozási Tervlap és Településszerkezeti Terv részleges módosítását.

 

Új feladat került a Várvag Kft-hez. A mai döntés alapján a cég szállítja, a polgármester rendelkezése alapján, a szociálisan rászoruló személyek számára  a kertészeti tevékenység során keletkezett, tűzifaként hasznosítható, Cegléd Város tulajdonát képező faanyagot.

 

További majd 30 millió forintot biztosít az önkormányzat - az idei évre elkülönített általános tartalékból - a Művelődési Központ felújítási munkáira. A felújítás során ugyanis nélkülözhetetlen pótmunkákra is fény derült. Ezek viszont a pályázatban el nem számolható munkanemek. Ezért az önkormányzat saját tartalékából biztosítja a bruttó 29.210.000,- Ft-ot.

 

2 millió forinttal támogatta a testület a Gerje Sport Kft. támogatási kérelmét, valamint a Ceglédi Kézilabda Klub visszatérítendő támogatási kérelmét is.

 

Inflációt követően változnak csak a köztemetői díjak.  A kegyeleti közszolgáltatási szerződésben már korábban rögzítették, hogy a 2017. évtől alkalmazandó 25 %-os díjemelést követően az önkormányzat évente az inflációnak megfelelő díjkorrekciónak tesz eleget. Így most a díjak 2,4 %-al emelkednek.

 

Több mint 30 millió forintot fordítanak idén intézményi felújításra, karbantartásra. Erről már korábban döntöttek, most arról tárgyalt a testület, hogy mely óvodákban, milyen felosztásban, milyen feladatokra fordítható ez az összeg. Homlokzati nyílászárók újulnak meg, csoportszobák szépülhetnek, vizesblokkot újítanak fel és sok más feladatra is jut a több mint harminc millió forintból.

 

Új helyre kerül a Concordia Zrt parkolója. A Város Önkormányzata  korábban a tehergépjárműveknek kizárólagos parkolási használati jogot biztosított a Mozdony utcai parkolóban, a Rákóczi út - Köztársaság út közötti szakaszán.  Most viszont szeretnék elkezdeni a Kölcsey tér felújításának előkészítését. Addig viszont, amíg a Concordia Zrt. nem járul hozzá a Kölcsey tér rendezését képező Mozdony utcai parkolók és vízelvezetés megvalósításához, addig a Nemzeti Közlekedési Hatóság a beruházásra vonatkozó engedélyt nem adja ki. Egyeztetések kezdődtek és a mindkét fél számára megfelelő megoldás az lett, hogy a Dugovics utcai közterület egy 600 négyzetméteres területét a Concordia Zrt telephelyéhez csatolják. Itt a cég által elkerített helyen, vagyis nagyobb zajvédelem mellett parkolhatnak a járművek.

 

Meghatározta ma a testület az óvodai csoportok és a csoportba járó gyermekek maximális számát. Cegléd illetékességi területén 2018. április 11-ei adatok alapján 395 állandó vagy tartózkodási hellyel rendelkező óvodaköteles gyermek van.

 

A Képviselő-testület döntéseiről, határozatairól bővebben a www.cegled.hu oldalon olvashat.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.092 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7613456 | Ebben a hónapban: 139774 | Ma: 3379 | jelenleg: 1 | Statisztika