ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. június 22. péntek, Paulina napja van. - Holnap Zoltán napja lesz. Az időjárás most: 17 °Cszitálás, gyenge esőszitálás, gyenge eső

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

15:30 Huszárik Zoltán terem
Szicíliai kísértet történet

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Kutyaparádé

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Merülés a szerelembe

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Jurassic World: Bukott birodalom

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Szerelembe gurulva

Jegyfoglalás »

 
20:15 Patkós Irma terem
Felelsz vagy mersz

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Még mindig nincs meg a medve!

2018.06.06. 17:58 Rovat: Közélet
Még mindig nincs meg a medve!

A legutóbbi hivatalos információink szerint még mindig nincs meg az a medve, amelyik megfélemlítette az abonyi és a kocséri embereket - közölte a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatósága. Az eddigi megfigyelések alapján az állat jámboran viselkedik, emberrel szemben nem agresszív, de nem javasolt a közelébe menni.

Elértük az egyik abonyi szemtanút, aki hétfőn hajnalban látta a medvét. Bíró Imre éppen munkába indult, amikor megpillantotta az állatot.

 

Bíró Imre: - Reggel keltem, korán szoktam mindig indulni Szolnokra és fél 5-kor ahogy elindultam a biciklivel - mi a város szélén lakunk és van ott egy ilyen erdei iskola szerűség ez a Radák úti iskola úgy hívják -  és a járdán egy kutyának látszó, de sokkal nagyobb állat volt. Le is szálltam a bicikliről, mert azt hittem, hogy kóbor kutya, majd ahogy meglátott hirtelen átszaladt és érdekes módon átkapaszkodott a drótkerítésen és ott eltűnt.

 

Tegnap pedig Kocséron tűnt fel a medve. Az egyik dűlő úton megtalálták a lábnyomokat és az ürülékét is, amikből arra következtettek, hogy vélhetően egy közel 2 mázsa körüli 3 éves hímről van szó. A településen többen is látták az állatot - mondta a polgármester.

 

Bodnár András, polgármester, Kocsér: - Tegnap hajnali 4 órakor ment dolgozni az egyik hölgy és ment ki a tanyáról a kiskapun és szembeállt vele a medve. Természetesen mind a ketten megijedtek. A medve beszaladt ebbe az erdőbe, ahol most itt állunk, a hölgyet meg elvitte egy autós dolgozni és menet közben telefonáltak a rendőrségnek, hogy medvét láttak. Ők sem akarták elhinni aztán végül megtalálták a nyomát, többen látták a medvét. Délután megállított egy autóst, szembeállt az autóval és utána egyértelműen egy napot itt töltött. A lakosságban riadalmat keltett.

 

Stábunk kereste az említett szemtanút, de nem volt otthon. A polgármester kérte azokat a közhasznú dolgozókat, akik a medve feltűnésének környékén tisztították az árkokat, jöjjenek be a településre. Ez pedig az az erdős rész, ahol eltöltött egy estét az állat, itt próbálták befogni és elaltatni, de nem sikerült.

 

Csukás István, hivatásos vadász: - Mi úgy gondoljuk, hogy ebben a tanyahelyben, meg ebben az erdőben töltötte a tegnapi napot a medve. Elméletileg találtak is a kerítésen medveszőrt, de ezt még be kell vizsgálni, de úgy tűnik, hogy itt töltötte a tegnapi napot.

 

Bár az információk óráról órára változnak a legutóbbi hivatalos  közlemények szerint még mindig nincs meg az a medve, amelyik megfélemlítette az abonyi és a kocséri embereket -közölte a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatósága. Az eddigi megfigyelések alapján az állat jámboran viselkedik, emberrel szemben nem agresszív, de nem javasolt a közelébe menni.  Több nemzeti park őrszolgálata, rendőrök, polgárőrök és vadásztársaságok követik nyomon az állat mozgását, a Készenléti Rendőrség hőkamerával felszerelt helikopterrel, a természetvédelmi őrök pedig drónnal is keresik a medvét. Ha elfogják, jeladóval látják el az állatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, majd a számára megfelelő, településektől távoli, nemzeti parki élőhelyen fogják szabadon engedni.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.053 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7408041 | Ebben a hónapban: 194421 | Ma: 2421 | jelenleg: 5 | Statisztika