ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 18. csütörtök, Andrea napja van. - Holnap Emma napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Medvét láttak Abonyban!

2018.06.05. 17:31 Rovat: Közélet
Medvét láttak Abonyban!

Medvét láttak Abonyban hétfő hajnalban, írta a mai Bors. Több helyi lakos is arról számolt be, hogy az utcákban látták komótosan sétálni a kb 1 m magasságú állatot. De volt olyan helyi fiatal nő is, aki a kapunál motoszkálást hallott, miután kinézett, akkor látta, hogy egy medve járkál az úton.

Ennél az abonyi iskolánál látta az egyik helyi lakos a medvét. Elmondta, hogy először azt hitte, hogy egy kutya, de aztán rájött, hogy ez valami egészen más. Az állat először az úton sétált, majd a Radák úti iskola kerítésén keresztül beugrott az intézmény erdős udvarába - írja Bors.

 

Ez pedig már a Batthyány Lajos utca és az a ház, ahol Aranyos Péter pedig éppen a reggeli kávéját itta a teraszon hajnali fél5-kor, amikor azt látta, hogy egy medve járkál az úton. Először azt hitte a szeme káprázik - mint mondta - ezért szólt a fiának, hogy ő is lássa. Ezután kiment a kapuhoz, ekkor a medve ránézett és elfutott. Forgatásunkkor sajnos nem találtuk otthon.

 

Hasonlóképp járt egy fiatal nő ugyanabban az utcában. Ő arra ébredt, hogy a kapunál motoszkál valami. Az ablakon kinézve a hajnali homályban ő is megpillantotta a medvét, ahogy lassan, jellegzetesen cammogott el a ház előtt. Stábunk felkereste őt, de nem kívánt nyilatkozni.

 

Az esettel kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közleményt adta ki: 2018. június 4-én két alkalommal - először hajnalban, majd késő délután - érkezett bejelentés, miszerint Abonyban medvét láttak. A járőrök ellenőrizték a bejelentett helyszíneket, azonban sehol sem találkoztak medvével.

 

Mint ismert az elmúlt hetekben már a Heves megyei Füzesabonyban is láttak medvét. A két települést 80 km választja el egymástól, amit egy medve akár egy-két nap alatt is meg tud tenni. Továbbra sem tudni, hogy egy, vagy több medve jött le az Alföldre.

 

Híradónk megkereste a veresegyházi Medveotthon állatokért felelős igazgatóját. Kuli Bálint arról beszélt, hogy az országban levő szép zöld mezők vonzzák a medvéket és az Északi-hegyekből egyre jobban haladnak az ország közepe felé. De arról is beszélt, hogy mennyire jelent veszélyt az emberre az állattal való találkozás.

 

Kuli Bálint, állatokért felelős igazgató, Veresegyházi Medveotthon: - A medvéktől nagyon félni nem kell, a medve akkor veszélyes az emberre, ha megijed. Táplálkozás céljából, emberölés céljából nem támad emberre. Ha mégis találkozunk vele a legegyszerűbb az, ha kikerüljük nagy ívben, vagy hangoskodunk a medve el fog szaladni és ki fog térni a mi útvonalunkból.

 

Valamint arra is kitért, hogy valószínűleg bele kell törődnünk abba, hogy előbb utóbb Magyarországon is egyre több medve fog élni.

 

Kuli Bálint, állatokért felelős igazgató, Veresegyházi Medveotthon: - Nem jelent problémát, jóval kevesebb húst fogyaszt mint a farkas, kevesebb kárt fog okozni a kiskertekben, gazdaságokban.

 

Bár előfordulhat, hogy elvisz egy kecskét, birkát, vagy egy kisebb háziállatot, de összességében nagy kárt nem fog okozni - mondta.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.270 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28913898 | Ebben a hónapban: 257097 | Ma: 8485 | jelenleg: 1 | Statisztika