ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. november 19. hétfő, Erzsébet napja van. - Holnap Jolán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Mai mozi műsor

15:30 Patkós Irma terem
Legendás állatok: Grindelwald bűntettei

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Lány

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Legendás állatok: Grindelwald bűntettei

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Ruben Brandt, a gyűjtő

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
A sértés

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Ami nem öl meg – A tetovált lány visszatér

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Beszámoló a város és cégei tavalyi gazdálkodásáról

2018.05.24. 16:29 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Főleg gazdasági témákban, terület-értékesítésben és vásárlásban hozott döntést a képviselő testület soros ülésén, de pályázati részvételről is tárgyaltak a májusi ülésnapon, ahol a képviselők tájékoztatást kaptak az Állami Számvevőszék jelentéséről is. A testületi ülést megelőzően köszöntötték a 70 esztendős Kisfaludi István fotóriportert.

További képek ITT »

Csütörtökön tartotta munkaterv szerinti rendes ülését Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A tárgyalási nap elején a városvezetés köszöntötte Kisfaludi Istvánt, akinek városképei, riportképei hosszú évtizedek óta megtalálhatók szinte minden ceglédi kiadványban, könyvben, képeslapon, naptáron, reklámlapon, iskolai tablón. Fotóit ismerik és szeretik, önálló kiállításai mindig sok látogatót vonzanak. Kisfaludi István a Városvédő- és Szépítő Egyesülettől "Együtt a városért" díjat kapott 2004-ben, ugyanebben az esztendőben Cegléd Város Önkormányzata Gubody-díjjal ismerte el munkásságát.

Kisfaludi István május 23-án töltötte be 70. életévét. Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében a polgármester köszöntötte a fotóriportert.

 

A képviselők elfogadták az önkormányzati tulajdonosi részesedéssel rendelkező Bácsvíz Zrt. valamint a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 2017-es évi gazdálkodásáról szóló mérlegbeszámolóját.

 

Elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat 2017-es évi gazdálkodásáról szóló, valamint az önkormányzatnál működtetett belső kontroll-rendszerről szóló beszámolót is.

 

Szintén tárgyalta a testület a városi tulajdonú gazdasági társaságok mérlegbeszámolóját is. A Ceglédi Sportcsarnok Kft, a Ceglédi TV Közhasznú Nonprofit Kft., a Ceglédi Termálfürdő Üzemeltető Kft., a Ceglédi Városfejlesztési Kft., a VÁRVAG Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft. és a Kossuth Művelődési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 2017-es gazdálkodásáról szóló mérlegbeszámolóját is elfogadta a képviselő-testület, mint ahogyan az érintett gazdasági társaságok idei első negyedéves beszámolóját is. E mellett külön napirendi pontként a képviselők elé került a gazdasági társaságok ügyvezetőinek a premizálása is. Az előzőekben meghatározott kritériumoknak két kivétellel - a Ceglédi Termálfürdő Kft. és a Ceglédi TV Kft. - a teljesítménymutatók megfeleltek, így az ügyvezetőket prémiumban részesítette a képviselő-testület. E mellett minden ügyvezetőnek tíz százalékos béremelést hagyott jóvá a testület.

 

Átfogó értékelést kaptak a képviselők a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásról is. Az átfogó jelentés több intézmény gyermekjóléti, gyermekvédelmi tevékenységét foglalja össze. A képviselő-testület elfogadta a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ, a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság, a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági és Igazgatási Irodájának, valamint a Ceglédi Rendőrkapitányság jelentései és beszámolói alapján készült átfogó értékelést, és kifejezi köszönetét a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok ellátásában részvevő intézmények és dolgozóik részére.

 

Az Állami Számvevőszék ellenőrzést végzett Cegléd Város Önkormányzatánál az önkormányzatok integritás - és belső kontrollrendszere, az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének ellenőrzése témában.

 

Az ellenőrzés célja annak megállapítása volt, hogy szabályszerűen történt-e Cegléd Város Önkormányzata belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése, az biztosította-e Cegléd Város Önkormányzatánál a közpénzfelhasználás szabályosságát, a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő szabályszerű és felelős gazdálkodást, a beszámolási és adatszolgáltatási kötelezettségek szabályszerű teljesítését. Az ellenőrzés értékelte a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollok kiépítettségét és az integritás szemlélet érvényesülését, valamint azt is, hogy a belső kontrollrendszer megfelelően lett-e kialakítva, és a kontrollkörnyezet biztosította-e a befektetési tevékenységek szabályszerű végzését. Az ellenőrzés értékelte, hogy az egyes befektetési döntésekkel kapcsolatos döntéshozatal és a döntések végrehajtása, valamint az egyes befektetések számviteli elszámolása, nyilvántartása szabályszerű volt-e, és a belső és külső ellenőrzések támogatták-e az egyes befektetési tevékenységek szabályszerű végzését.

 

Az ellenőrzés típusa a belső kontrollrendszer tekintetében megfelelőségi ellenőrzés volt 2016. január 1. és december 31. között, a befektetési tevékenységeket pedig szabályszerűségi ellenőrzés keretében vizsgálták 2012. január 1. és 2016. december 31. között. Az ellenőrzés megállapításai alapján a polgármester részére kettő, a jegyző részére 19 intézkedési javaslatot fogalmazott meg az Állami Számvevőszék.

 

Az ellenőrzési jelentés tervezetére észrevételt tett az önkormányzat, mert nem értett egyet a feltárt hiányosságok általánosításával, annak összegzésben tett megállapításaival.

A jelentést a polgármester ismertette a képviselő-testülettel, majd a képviselők elfogadták az arra készített intézkedési tervet.

 

Rendelet, illetve rendelet módosítás született a város településképi követelmények alkalmazásának önkormányzati ösztönzéséről, az étkezési díjak kerekítéséről és a lakások és helyiségek bérletéről is.

 

Döntés született a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázaton, valamint a szintén fiataloknak szóló, klímaváltozással kapcsolatos, energiatudatos gondolkodás elterjesztését célzó pályázaton való részvételről is. E mellett az. I. világháborús emlékmű felújítására is pályázatot nyújt be az önkormányzat a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványhoz. A Ceglédi Kosárlabda Egyesület is tulajdonosi hozzájárulást kér az önkormányzattól. A képviselők elé került előterjesztésből kiderül, tornaterem felújításra szeretnének pályázni.

 

Az IRMÁK Közhasznú Nonprofit Kft. felmondta a balatonszárszói volt úttörőtábor üzemeltetésére irányuló szerződést. Az üzemeltetési szerződés felmondását követően tulajdonos önkormányzatoknak döntést kell hozniuk az ingatlan további hasznosítása tárgyában. Rövidtávon megoldást jelenthet a Magyar Vöröskereszt javaslata, amelynek értelmében a szervezet az idei év nyári hónapjaiban több saját nyári rendezvényének helyszíneként hasznosítaná az eddig ifjúsági táborként üzemelő ingatlant. A hosszabb távú ingatlanhasznosítás előkészítése mindenképp további részletes egyeztetéseket igényel a többi tulajdonossal.

 

A képviselő-testület a fürdő környékén területvásárlásokról is határozott.

 

A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.073 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8778596 | Ebben a hónapban: 156509 | Ma: 380 | jelenleg: 10 | Statisztika