ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 20. szombat, Konrád, Tivadar napja van. - Holnap Konrád napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

XI. Nyitott Pince Nap Cegléd

2018.05.11. 13:39 Rovat: Közélet
Fotó: Töreki Zsolt (2016)

2018. május 20. vasárnap - Ismét eltelt egy év, és újból kinyílnak a ceglédi és Cegléd környéki pincészetek, helyi bortermelők kapui, s szíves vendéglátással fogadják a betérőket. Már-már bevett szokás, hogy családok, baráti társaságok felkerekednek és kerékpárra, lovaskocsira vagy buszra ülve keresik fel a pincészeteket.

Ebben az évben újdonság is lesz, csatlakozott a borbarátok napjához a Ceglédi Ipartestület is. A székház előtti parkolóban kézművesvásár, és gyerek foglalkoztató várja az érdeklődő családokat. A felnőtteknek pedig Kiss Attila borász tart borkóstolót, előadást. Aki megéhezik, őket a Kisméhecske kifőzde látja vendégül. A másik újdonság, hogy ne kelljen a nap végén hazamenni, a város központjában, a Toscana Bisztróban lehet tovább kóstolgatni a Megyeri-Hanti pincészet nedűit. Nem csatlakozott az idén a szervezett programhoz a Kökény és Fia Családi Borászat.

 

A résztvevő pincészetek:

 

Aranyhegyi Pincészet (Ceglédbercel - Cserőmajor hrsz 101/11)

Arany Pince (Cegléd, Zrínyi u. 37)

Fekete Pince (Cegléd, Gémeskút u. 13.)

Füle Családi Borászat (Cegléd, Kőrösi út 33.)

Kemenczés Borház (Cegléd, Kossuth Lajos u. 24.)

Kiss Attila borász (Cegléd IPOSZ székház, Bercsényi u 4-6.)

Klément Borház (Cegléd, Külső-Budai út.)

Megyeri Fivérek Borkápolna (Ceglédbercel, Cserői út 27.)

Molnár Családi Borászat (Cegléd, Külső-Budai út.)

 

Kísérő rendezvény Megyeri-Hanti Pincészet - (Toscana Bisztro, Cegléd, Kossuth tér 8-18:00 órától) Részvételi díj: 2500 Ft - 10 db kóstolójegy, 1 db pohár 3000 Ft- 10 db kóstolójegy, 1 db pohár, 1 db buszjegy 3500 Ft 10 db kóstolójegy, 1 db pohár borospohár tartóval, 1 db buszjegy Május 14-től elővételben a Tourinform irodában lehet megvásárolni (08:00- 16:00 óráig hétfőtől péntekig). Telefon: 00 36 500 285, e-mail: tourinform1@cegledikultura.hu


Rendkívüli nyitva tartás május 20-án a Tourinform irodában: 09:00-15:00 óráig. Az autóbusz menetrenddel kapcsolatban érdeklődjön később az irodában.

 

A résztvevő borászatokról bővebben:

 

Aranyhegyi Pincészet - a ceglédberceli dombok déli lejtőjén termett szőlőből kerül ki a jó minőségű bor. A szövetkezet bázisa az 1700-as években löszfalba vájt kiváló klímájú boltíves pince.


Arany Pince - Az Arany Pincészet Arany László és Arany Béla testvérpár munkájából jött létre. Kezdetben a szőlőültetvények gondozása, művelése után mára - köszönet a jó fekvésű szőlőterületeknek - friss, üde borokat készítenek. Többségében fehér bor a jellemző, de készítenek rozé és vörösbort is. Kínálatukban szerepel: akácfa hordóban érlelt Rajnai rizling, Kékfrankos rozé és Kékfrankos vörösbor.

 

Fekete Pince - Szőlészettel-borászattal őstermelőként foglalkozik a tulajdonos, Fekete György. A borász szakmát 2005-ben szerezte meg, saját kedvtelésére. Az eltelt évek során, a borászat felfejlődött, részben gépesített lett, kisebb nagyobb beruházások történtek, ami a végeredményben mutatkozik meg. Hat fajta alföldi tájbort készít: 4 fehéret és 2 vöröset. Van egy kóstoló és egy tároló pince. Tagja a Cegléd és Vidéke Unghváry László Borlovagrendnek.


Füle Családi Borászat - A hagyományos, fahordós érleléssel készült borokkal szeretnék visszaadni azt az életérzést és ízvilágot, amit az alföldi emberek évtizedek óta megszokhattak. Célja az Alföldre jellemző, könnyű borok készítése.

 

Kemenczés Borház - Cegléden huszonöt év hobbi borászkodás után baráti segítséggel 2014-ben indult útjára. Boraik Mátravidéki szőlőből készülnek. Rozé és fehérboraik egy része tartályos erjesztésű, a Szürkebarát és Olaszrizling részben fahordós érlelésű. Vörösboraik 1-2 hét héjon erjesztés után minőségi fahordókban fejlődnek. Kínálatunkban folyó és palackozott bor is megtalálható.

 

Klément Borház - A Klément család leszármazottjai több generációra visszamenőleg szőlő-bortermelők voltak. A családi borászkodást 1996-ban helyezték új alapokra, megteremtve a reduktív technológia lehetőségét. Klément György a helyi hegyközség megalakulása óta annak hegybírója, a Kunsági Borvidéknek pedig alelnöke. Emellett pedig alapító tagja a Cegléd és Vidéke Unghváry László Borrendnek. Céljuk a kulturált borfogyasztás terjesztése. Többször nyerték el a Cegléd Város Bora díjat. Boraik: Cserszegi fűszeres, Chardonnay, Rajnai rizling, Tramini, Bor-ka, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon Rozé. Gyümölcslevek: (100%-os) alma, körte, szilva, meggy, birs, sütőtök, homoktövis, meggy. Mustok: fehér, rozé, vörös.


Megyeri Fivérek Borkápolna - A családi ház alatt húzódik a pince és egy borkápolna, amely hűen követi a középkori altemplomok sajátosságait. Szemet gyönyörködtető boltív alatt folyik a borkóstolás. A pincében néhány ezer palack érlelődik, melyek aprólékos kézműves munkával készültek. Fajtáik: Chardonnay, Muscat Ottonel, Olaszrizling, Kékfrankos, és Cserszegi Fűszeres.


Megyeri-Hanti Pincészet - Monor közelében található a pincészet. Főleg száraz, fehér és rozé borokat készítenek. Cserszegit, Chardonnayt-t Rajnai rizlinget, Irsai Olivert szüretelnek, de a vörös borok kedvelői is találnak kedvükre valót: Kékfrankost, Cabernet Sauvignont, Cabernet Franc-t, és Merlot-t.


Molnár családi Borászat - A családi borászat kapuit 1998-ban nyitotta meg. A kínálatukban megtalálhatók a tradicionális eljárással készült vörösbor mellett a reduktív módszerrel előállított friss, gyümölcsös illatú, ízvilágú borok is. Boraik: Kékfrankos rozé (2011 aranyérem az országos bor versenyen), Rajnai rizling (Temerinben 2014 ezüstérem), Cserszegi fűszeres (Temerin 2014 Nemzetközi Borfesztivál 5. helyezés, Cegléd város bora 2011), Cabernet Sauvignon, Tramini, Chardonnay, Hárslevelű, Princess. 2012 év végére, Uniós Pályázat segítségével elkészült a látványpince is, ahová nagy szeretettel várják a borfogyasztókat.


Tápio-Vin - Borászat Kiss Attila A feldolgozó- és palackozóüzem Gombától 25 kilométerre, Tápiószentmártonon található. Az összes megtermett szőlőt itt nemesítik borrá. Fehér, illetve rozé boraik korszerű, reduktív technológiával készülnek, míg a vörös borok hagyományos módszerrel, de modern köntösbe bújtatva alakulnak a borvidék kiemelkedő boraivá. A szőlősbirtokot zömmel világfajták alkotják. A fehérszőlők között megtalálható Chardonnay, Szürkebarát, Ottonel Muskotály, Zöld Veltelini, míg rozé- és vörös boraik Zweigelt, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és Turán fajtákból készülnek.

 

Várunk Mindenkit szeretettel!! További információk:

 

Tourinform Iroda
2700 Cegléd, Kossuth tér 1.

Tel.: 53/500-285 Fax: 53/500-286

E-mail: cegled@tourinform.hu

Honlap: www.iranycegled.hu www.tourinform.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.304 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28938446 | Ebben a hónapban: 281645 | Ma: 3795 | jelenleg: 4 | Statisztika