ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. május 22. kedd, Júlia, Rita napja van. - Holnap Dezső napja lesz. Az időjárás most: 24 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

19:45 Patkós Irma terem
Deadpool 2.

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Lajkó - Cigány az űrben

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Kínai befektetők jöhetnek Ceglédre

2018.04.24. 16:31 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Újabb munkahelyek jöhetnek létre Cegléden. Egy kínai város, Jiaxing vállalkozói érdeklődnek a város nyújtotta befektetési lehetőségekről. A kínai delegáció meglátogatta az ipari parkot. A polgármester, Takáts László átfogó tájékoztatást adott a lehetséges beruházásról, majd a kínai város és a Cegléd gazdasági együttműködést kötött. A külföldi vendégek elsősorban gépészeti és textilipari üzemben gondolkodnak.

További képek ITT »

Az ipari parkba és az Ecseri Kft-hez is ellátogatott a 4 milliós kínai nagyváros, Jiaxing delegációja. Cegléd 2015. novemberében vette fel a kapcsolatot velük, akkor együttműködési megállapodást is kötöttek, a tegnapi látogatással pedig tovább mélyült a kapcsolat. A polgármester, Takáts László, a Városházán adott tájékoztatást a kínai város polgármesterének, valamint vállalkozóknak a Cegléd kínálta befektetésről. Az ipari park egyre vonzóbb lesz a befektetőknek, a főváros közelsége, valamint a néhány hónap múlva megépülő M4-es gyorsforgalmi út miatt. Takáts László a magyar kormány kínálta kedvezményes hitelekről is beszélt, és felvázolta azt is, hogy milyen helyi adók illetve kötelezettségek járnak egy beruházással. A polgármester elmondta a kínai delegációnak azt is: Cegléden jó a szakképzés, van munkaerő de a dolgozókat meg kell fizetni.

 

Takáts László, polgármester: - Látható most már Cegléden is, ahogy egész Magyarországon is, hogy van szakképzett munkaerő, de meg kell fizetni. Annak az időszaknak már vége, hogy olcsó munkaerőhöz lehet jutni, meg kell fizetni a képzett munkaerőt ahhoz, hogy helyben maradjon. Ezt elmondtuk nekik is, mert így a korrekt.

 

A kínai polgármester és a vállalkozók a tájékoztatást követően komoly érdeklődést mutattak Cegléd iránt. Jiaxing egyik nagyvállalatának vezetője azt mondta: a mostani találkozó csak a kezdet.

 

Zhang Jiansheng, igazgató, Jiaxing Department of Commerce: - Nagyon tetszik Cegléd, szép város. a találkozó mély benyomást tett ránk. A polgármestertől átfogó képet kaptunk a befektetési lehetőségekről. Biztos vagyok benne, hogy van közös jövőnk, és gyümölcsöző lesz a kapcsolatunk Cegléddel.

 

A kínaiak a gépészeti és textilipari vállalkozáson gondolkodnak Cegléden. Takáts László, polgármester és a kínai város első embere gazdasági együttműködést írtak alá a jövőbeli kapcsolatot erősítendő.

 

Takáts László, polgármester: Bízunk benne, hogy itt a személyes találkozó elindítja a gazdasági együttműkődés felélénkülését. Bízunk benne, hogy a következő alkalommal pedig már valami kézzel fogható és konkrét dologról is tudunk beszélni.

 

A gazdaság fejlesztés, új munkahelyek létrehozása mellett a kínai kapcsolat az idegenforgalom szempontjából is kedvező lehet Ceglédre nézve-mondta Takáts László.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/3
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.042 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7117748 | Ebben a hónapban: 217774 | Ma: 8072 | jelenleg: 4 | Statisztika