ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. május 22. kedd, Júlia, Rita napja van. - Holnap Dezső napja lesz. Az időjárás most: 24 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

19:45 Patkós Irma terem
Deadpool 2.

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Lajkó - Cigány az űrben

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Oltassuk be kedvenceinket!

2018.04.19. 16:42 Rovat: Közélet
Oltassuk be kedvenceinket!

Javában tart az eboltás Cegléden. A város különböző pontjain egészen május 19-ig lehet elővezetni a kutyákat. A védőoltást kötelező beadatni minden 2018-ben még nem oltott, 3 hónaposnál idősebb kutyának. Holnap reggel 7 és 8 óra között a Déli út - Petőfi utca sarkánál várja az orvos a gazdákat és az ebeket. Az eboltás díja 4500 Ft. A féregtelenítésé pedig 150 Ft/10 kg-onként.

Szorgalmasan vitték a gazdák kutyáikat az eboltásra. A szervezett védőoltás nagyon hasznos, hiszen az állattartóknak így nincs más dolguk, mint kiválasztani egy időpontot és a megadott helyre elvinni kutyájukat. Györfi András Bolyhos nevű kiskedvencét hozta el beoltatni.

 

Győrfi András: - A bundája alapján nevezték el a gyerekek Bolyhosnak és ez a kutyus egy fajtiszta pulikutya, szabadon van az udvaron, cicával is barátságos, de rendkívül érzékeny, tehát ha járókelők mennek el a kapu előtt, akkor mindig ott van a kapu előtt és megugatja őket. Sőt azt is másképp jelzi, amikor jönnek a családtagok.

 

A kutya gazdája arról is beszélt, hogy miért tartja fontosnak a védőoltás beadatását.

 

Győrfi András: - Természetesen ez nagyon fontos dolog a kutyáknak is, meg vannak veszélyesebb kutyák, akkor veszélyt jelenthet a veszettség. Sajnos a nagyobbik fiamat egyszer megharapta egy kutya és bizony sokáig kellett kutatnom mire meg lett a tulajdonos, mert kérdezni akartam be van-e oltva a kutya. Iskolából jött haza a fiam és elszabadult a gazdától a kutya.

 

Tehát ezért is fontos, hogy évről évre beoltassuk kedvenceinket. Az állatorvos a másodperc törtrésze alatt adta be az injekciót az ebeknek. Utána minden kutya oltási könyvébe feljegyezték az információkat és odaadták a féregtelenítő tablettákat is.

 

Dr. Cservény Antal, állatorvos: - Az az igazság, hogy ennek már hagyományai vannak és ezért csináljuk, de ha megnézzük a beoltott ebek számát ilyenkor bizony nagymértékben lecsökkent az oltott ebek száma.

 

A védőoltás beadásának semmilyen kizáró oka nincs, életkortól, fiziológiás állapottól függetlenül minden állatot be lehet oltani. A kutyákat három hónapos kortól kell oltani. Cservény Antal beszélt a mikrochip eredményességéről is, arról, hogy a chipnek köszönhetően rengeteg elveszett kutya előkerült az elmúlt időszakban. A mikrochip beültetése egyébként kötelező, chip hiányában veszettség elleni védőoltás sem adható.

 

Dr. Cservény Antal, állatorvos: - A veszettségről tudni kell, hogy egy olyan zoonózis, ami halálos kimenetelű, ha nincs időben kezelve. A veszett állatra egyébként az jellemző, hogy állandóan megy, kóborol és emiatt csapzottá válik. Nem fogyaszt vizet, tehát a víz csobogására is agresszívan reagál. Nyálzás jellemző és ami még várható az agresszivitás.

 

Ha valakit vélhetően veszett, vagy gazda nélküli állat harap meg azonnal orvoshoz kell fordulni. Hiszen a veszettség egy visszafordíthatatlan fertőzés, aminek fulladásos halál a vége. Az ebeket a védőoltásra egészen május 19-ig lehet elővezetni. Az időpontokról és a helyszínekről a www.cegledinfo.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.067 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7117979 | Ebben a hónapban: 218005 | Ma: 8303 | jelenleg: 1 | Statisztika