ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Ceglédbercel a legjobb hely!

2018.04.18. 16:59 Rovat: Közélet
Ceglédbercel a legjobb hely!

Kihirdették a "Ceglédbercel a legjobb hely" rajzpályázat eredményét. A település önkormányzata arra kérte az óvodásokat és általános iskolásokat rajzolják le mit szeretnek a legjobban Bercelben, miért szeretnek ott élni és milyen újításnak, fejlesztésnek örülnének. A verseny népszerű volt, összesen 57 gyerek küldte be alkotását. Mindenki kapott oklevelet, a dobogósoknak pedig ajándékcsomaggal is kedveskedett az önkormányzat.

Mindenki megnézhette a paravánokon a "Ceglédbercel a legjobb hely" nevet viselő rajzpályázatra beérkezett gyönyörű alkotásokat. Az önkormányzat azért írta ki a versenyt, hogy megtudják, a berceli gyerekek hogyan látják a települést és milyen újításokat, fejlesztéseket szeretnének még. Az eredményhirdetésen a polgármester, Török József köszöntötte a versenyzőket és szüleiket.

 

Török József, polgármester, Ceglédbercel: - Azt meg tudjuk ígérni, hogy ilyen szép sikere volt ennek a rajzpályázatnak, hogy igyekszünk legközelebb is pályázatot kiírni számotokra és lehet újra gyönyörű rajzokat készíteni, dicséret, aki rajzot készített, nagyon szépen köszönjük!

 

Az alkotásokat szakértő zsűri bírálta el, az ítészek között Oskó Judit, Prima Primissima díjas építész is elismerően szólt a gyerekek alkotásairól. A zsűri elnöke, P.Rónai Gábor is dícsérte a kicsik és nagyobbak munkáit. Mint mondta: sokféle technikával dolgoztak a gyerekek, volt, aki ceruzát, más filctollat, vagy akrillt használt.

 

P.Rónai Gábor, művésztanár: - Pasztellkrétát, különleges módon látok rajzolni, ha színes ceruzával, akkor is különleges módon rajzol, és még kollázsokat is látok, tehát itt vannak a rajztanárok, akiknek szívből gratulálok, meg olyan szülők, akik ebben segítenek.

 

Az eredményhirdetésen mind az 57 versenyző kapott oklevelet, a legjobbak pedig ajándékcsomagot is. Az óvodások között első lett Csikós Dóra, második Bogdán Ferenc, harmadik pedig Dobsán Vanessa. Az alsó tagozatosoknál harmadik helyen végzett Kleindl Sarolta, második Bujdosó Roland lett, a győztes pedig Csikós Hanna. A felső tagozatosok között bronérmes lett Nyakó Iringó, második Bartúc Anna, a legszebb rajznak pedig Kovács Emese alkotását ítélte a zsűri. A közönségdíjat Sinkó Lili, Banai Nóra és Németh Bence kapták. Az óvodás korosztály győztese, Csikós Dóra megmutatta rajzát, ami azt ábrázolja, mit szeretne még, ha lenne Bercelen.

 

Csikós Dóra: - Az óvoda, és azt szeretném elképzelni, hogy legyen egy játszótér az óvoda előtt.

Dóra nagyon szeret Bercelen lakni.

 

Csikós Dóra: - Azért mert itt van a legjobb játszótér, meg a kultúr olyan szép és itt van még a szép iskola is, nekem Ceglédbercel nagyon tetszik.

 

Dóri testvére, Hanna is az győztes lett. Ő Bercel természeti szépségeit is lerajzolta.

 

Csikós  Hanna: - Kávézó és cukrászda, bicikliút, ott a Gödöllői dombságnál, ezt akartam létrehozni. Mit szeretsz Ceglédbercelben a legjobban? - Hogy itt vannak rétek, meg ilyesmi, és ezért nagyon szép, mert domb is van, olyan mintha hegy lenne.

 

A gyerekek alkotásain Ceglédbercel nevezetes épületei, a helyi népviselet, és a fás-virágos környezet is látható. Füleki Zsolt, építési és építésügyi helyettes államtitkár köszöntő gondolatait Ceglédbercel jegyzője tolmácsolta.

 

Pető Zsolt, jegyző: - Külön öröm volt számomra, hogy ilyen sok gyermeknek keltette fel az érdeklődését a település tovább tervezését célzó pályázat.

 

Az államtitkár négy versenyzőnek küldött emléklapot. A legjobb pályaművek megjelennek Ceglédbercel Településfejlesztési Koncepciójában.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.57/7
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.234 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28611105 | Ebben a hónapban: 490919 | Ma: 4063 | jelenleg: 6 | Statisztika