ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. május 22. kedd, Júlia, Rita napja van. - Holnap Dezső napja lesz. Az időjárás most: 24 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

19:45 Patkós Irma terem
Deadpool 2.

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Lajkó - Cigány az űrben

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Pénzügyi ismeretek a matekórákon

2018.04.17. 17:04 Rovat: Közélet
Pénzügyi ismeretek a matekórákon

Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő feladatok is bekerülnek az általános iskola 5. és 6. évfolyamosainak matematika munkafüzetébe. A feladatok célja, hogy a gyerekek könnyebben és jó döntéseket hozzanak a mindennapi életben a pénzügyek terén. Legyen szó a zsebpénz beosztásáról, vásárlásról, és képet kapjanak arról is, milyen kiadásaik vannak a családnak.

Matematika óra a Várkonyi Iskola egyik hetedikes osztályában. A gyerekek szöveges feladatot oldanak meg közösen. Szeptembertől pénzügyi ismeretekkel kapcsolatos feladatok is bekerülnek a matek munkafüzetekbe az 5. és 6. évfolyamokon. A kormány célja, hogy a gyerekek pénzügyi tudatosságát erősítsék, vagyis hogy a diákok könnyebben és jó döntéseket tudjanak majd hozni a mindennapi életben. Az újítás kapcsán a Várkonyi Iskola igazgatóhelyettese elmondta: a felső tagozatosokkal rendszeresen szóba került ez a téma.

 

Balla-Gór Kata, igazgatóhelyettes, Várkonyi István Általános Iskola: - Nem új számunkra, az osztályfőnöki órákon egészen a zsebpénztől egy komolyabb probléma megoldásáig mindig szóba kerülnek a pénzügyi ismeretek, viszont tervezetten, tantervi keretek között eddig még nem foglalkoztunk vele, úgyhogy várjuk és reméljük, hogy haszonnal tudjuk majd ezt használni a hétköznapi életünkben is.

 

A Várkonyi Iskola több diákja is részt vett az egyik bank által szervezett pénzügyi, internetes játékon. A feladatok között több, a mindennapi életből vett példát kellett megoldaniuk a gyerekeknek.

 

Antoni Dániel: - Amit nekem kellett megcsinálni az az volt, hogy egy családi házban meg voltak adva a szobának a paraméterei, és erre kellett kiszámolni, hogy mekkora falfelület van, ki kell festeni, és ki kellett számolni, hogy ez mennyibe is fog kerülni a családnak.

 

A pénzügyi nevelés tehát szeptembertől a matematika órákon is előkerül a 12-13 éves korosztálynál. De sok pedagógus úgy véli: ennél korábban is hasznos elkezdeni, akár már óvodáskorban, persze akkor még játékos keretek között.

 

Balla-Gór Kata, igazgatóhelyettes, Várkonyi István Általános Iskola: - Az általunk kedvelt társasjátékokon keresztül. Hogyan tudnak gazdálkodni a pénzzel, mit jelent a pénz, mi az értéke. Ez nagyon fontos, hogy korán tudatosuljon a gyerekekben.

 

A középiskolákban külön programokat is szerveznek a diákoknak, hogy minél több mindent megtanuljanak a pénzügyi világról, felkészültek legyenek egy-egy döntéshelyzetben. A Közgazdasági Iskola és a Gimnázium is minden évben csatlakozik a Pénzhét nevet viselő programokhoz. Legutóbb március elején kaptak a tizenévesek hasznos információkat banki szakemberektől például a hitellel, a kamatszámítással, és a számlavezetéssel kapcsolatban. A remények szerint ezek az események is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy önállóan és felelősségteljesen tudjanak dönteni 18 éves koruk után.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.062 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7117875 | Ebben a hónapban: 217901 | Ma: 8199 | jelenleg: 3 | Statisztika