ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. március 22. péntek, Beáta napja van. - Holnap Emőke napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Életem értelmei

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
A királynő kutyája

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Mi

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Bazi nagy francia lagzik 2.

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Colette

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Elrabolt világ

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Kormányablak nyílt a ceglédi állomáson

2018.03.21. 16:38 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Ünnepélyesen átadták a ceglédi vasútállomás épületében kialakított kormányablakot. Az új ügyfélszolgálati létesítmény célja, hogy a vasútállomások valódi közösségi térré váljanak, valamint az utasok egyre több szolgáltatást tudjanak elérni - hangzott el az ünnepségen.

További képek ITT »

A ceglédi állomás épületének egyik szárnyában tavaly nyáron kezdődtek a munkálatok. A felújított, rendezett helyiségben kormányablak nyílt. Az ünnepélyes átadón Földi László országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket.

 

Földi László, országgyűlési képviselő: - Ne kerteljünk a hivatali ügyintézés szükséges rossz az életünkben. Tudomásul vesszük, hogy hozzátartozik a mindennapjainkhoz, de elvárjuk, hogy legyen gyors, egyszerű és olcsó. Azt szeretjük érezni, hogy a hivatal van értünk és nem mi a hivatalért. Egyikünk sem arra született, hogy sorban álljon és örökre el akarjuk felejteni még a kifejezést is, hogy ,,hivatali packázás".

 

A ceglédi csomópont fontos szerepet tölt be a MÁV állomásai között. Itt naponta átlagosan 3600 utas fordul meg - mondta a MÁV Zrt. stratégiai és fejlesztési főigazgatója.

 

Kiss-Becze Eszter, főigazgató, MÁV Zrt. stratégia és fejlesztés: - A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a MÁV Zrt. bevonásával 2012-ben határozta el, hogy a három nagyobb budapesti pályaudvaron, a megyeszékhelyeken, a megyei jogú városokban, illetve Pest megyében Cegléden és Vácott az erre alkalmas vasútállomásokon kormányablakokat hoz létre. A beruházás keretében a MÁV kialakítja az állomási szolgáltatások részeként a kormányablak hálózatát, ami új funkciót biztosít a régen nem használt épület részeknek.

 

Kiss-Becze Eszter úgy fogalmazott: a vasúttársaság ezzel a beruházással azt is szeretné elősegíteni, hogy az egyre bővülő kínálat és a színvonal emelése révén a vasútállomások valódi közösségi térré váljanak. Az ünnepségen részt vett Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja is.

 

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja: - Az ablak néha azt is szolgálja, hogy tükröt tartson elénk. A kormányablak ebben az összefüggésben szintén tükröt tud tartani elénk, hiszen én, aki 2011 januárja a kormányhivatalok létrejötte óta dolgozhatok ebben a munkakörben, majdnem egy évtized alatt láttam, hogy hogy sikerült azt az elhatározást véghez vinni, amiről képviselő úr szót ejtett, aminek az a lényege, hogy ne az ügyintéző, ne mi legyünk a középpontban, hanem az ügyfelek.

 

Mindig öröm, amikor a városban valami fejlődik, megszépül - mondta Takáts László polgármester.

 

Takáts László, polgármester: - Cegléd az elmúlt években évtizedekben arra törekedett, hogy újra felkerüljön a térképre, hiszen nagyon sok szempontból a megyei jogú városok közelsége, Pest megye déli csücske és a már ismert uniós pályázati források főváros centrikussága okán bizony nagyon komoly hátrányokban voltak. Azt látjuk, hogy ezek megszűnnek folyamatosan és egyre több olyan lehetőség nyílik a környéken élő embereknek megkönnyíti az életüket.

 

Az országban egyébként most már 270 kormányablak várja az ügyfeleket és a létesítmények száma folyamatosan emelkedik. A kormányablakban több mint ezer ügytípust intézhetünk egy helyen, legyen szó személyes okmányokról, mezőgazdasági területeket, vagy gépkocsit érintő eljárásokról de jogi segítségnyújtással is várják az ügyfeleket. Az átadón a nemzeti színű szalagot Takáts László, Kiss-Becze Eszter, Földi László és Tarnai Richárd vágta át.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.073 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 9767520 | Ebben a hónapban: 193251 | Ma: 3399 | jelenleg: 7 | Statisztika