ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 28. csütörtök, Gedeon napja van. - Holnap Auguszta napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Napelemeket szereltek az iskolákra

2018.03.20. 18:10 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

A Ceglédi Szakképzési Centrum Malom téri épületére és három iskolára került napelem a közelmúltban. A megújuló energiarendszerre uniós és állami támogatással valósult meg, összesen mintegy 136 millió forintot nyertek a beruházásra. A napelemeknek köszönhetően a Bem Műszaki, az Ungváry László Kereskedelmi és a Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium is több mint negyven százalékot tud spórolni az energián. A projekt ünnepélyes avatóját ma délelőtt tartották.

További képek ITT »

KEHOP pályázat, azaz uniós és állami támogatás segítségével kerülhetett napelem az Ungváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Bem Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola valamint a Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium épületére, továbbá a Ceglédi Szakképzési Centrum Malom téri intézményére. A megújuló energiaforrás egy újabb lépés, hogy a diákok korszerűbb iskolákban tanulhassanak - mondta a beruházás ünnepélyes avatóján a polgármester.

 

Takáts László, polgármester: - A diákok Cegléd városából és a környékből olyan intézményekben tanulhassanak, amik korszerűek, amik gazdaságosan üzemelnek, mert ezekben az intézményekből olyan szakemberek kerülnek ki, akik a város lehetőségeit javítják.

 

A városban működő vállalkozóknak ugyanis szükségük van a szakképzett fiatal munkaerőre, a gazdaság növekedésében tehát jelentős szerepük van a szakképzési intézményeknek - tette hozzá a polgármester. Földi László, országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott: öröm látni, hogy a kormány törekvése, miszerint egyre szebb, korszerűbb intézményben képezzék a diákokat, révbe ér. A megújuló energiarendszerre a Ceglédi Szakképzési Centrum pályázott. 136 millió forintot nyertek a napelemekre.

 

Buncsák Gábor, igazgató, Ceglédi Szakképzési Centrum: - Több mint 800 panelt szereltek fel, ezek egyenkénót 260 wattos teljesítménnyel rendelkeznek, és szeretném megköszönni a kivitelezőknek a gyors és hatékony munkát, hiszen kevesebb mint egy év alatt elkészült.

 

A beruházással az iskolák több mint negyven százalékos megtakarítást érhetnek el az energiaszámlákon. Az avatón a Szakképzési Centrum szakmai vezetője, Szabadi Zoltán és a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Katona Miklós is a szakképzés aktuális kérdéseiről, jövőjéről szólt. Mindketten hangsúlyozták: a legfontosabb feladat a szakképzés színvonalának emelése, és hogy a fiatalok piacképes szakképesítéssel kerüljenek ki az iskolából. Ezzel együtt minél többen el tudjanak helyezkedni szakmájukban.

 

Katona Miklós, főosztályvezető, Nemzetgazdasági Minisztérium: - Jelenleg a gazdasági szempontok alapján egész szépen alakul az, hogy hányan dolgoznak Magyarországon. Jól látjuk a képből, hogy ma 4,5 millió ember dolgozik hazánkban. És mi a célunk? Van egy uniós elvárás: 2020-ra a 20 és 64 év közötti korosztály Európai Unió szintjén 75 %-os mértékben munkába álljon, dolgozni tudjon.

 

Jelenleg 73 százalékos a foglalkoztatottság- mondta a főosztályvezető. A megújuló energia rendszert szimbólikus a nemzetiszín szalag átvágásával adták át.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.255 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28593511 | Ebben a hónapban: 473325 | Ma: 9733 | jelenleg: 18 | Statisztika