ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. április 19. csütörtök, Emma napja van. - Holnap Konrád, Tivadar napja lesz. Az időjárás most: 18 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Mai mozi műsor

15:30 Huszárik Zoltán terem
Vándorszínészek

Jegyfoglalás »

 
15:45 Patkós Irma terem
Jönnek a kacsák

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Hurrikán meló

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Senki sem tökéletes

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Fantomszál

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Rampage - Tombolás

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Napelemeket szereltek az iskolákra

2018.03.20. 18:10 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

A Ceglédi Szakképzési Centrum Malom téri épületére és három iskolára került napelem a közelmúltban. A megújuló energiarendszerre uniós és állami támogatással valósult meg, összesen mintegy 136 millió forintot nyertek a beruházásra. A napelemeknek köszönhetően a Bem Műszaki, az Ungváry László Kereskedelmi és a Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium is több mint negyven százalékot tud spórolni az energián. A projekt ünnepélyes avatóját ma délelőtt tartották.

További képek ITT »

KEHOP pályázat, azaz uniós és állami támogatás segítségével kerülhetett napelem az Ungváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Bem Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola valamint a Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium épületére, továbbá a Ceglédi Szakképzési Centrum Malom téri intézményére. A megújuló energiaforrás egy újabb lépés, hogy a diákok korszerűbb iskolákban tanulhassanak - mondta a beruházás ünnepélyes avatóján a polgármester.

 

Takáts László, polgármester: - A diákok Cegléd városából és a környékből olyan intézményekben tanulhassanak, amik korszerűek, amik gazdaságosan üzemelnek, mert ezekben az intézményekből olyan szakemberek kerülnek ki, akik a város lehetőségeit javítják.

 

A városban működő vállalkozóknak ugyanis szükségük van a szakképzett fiatal munkaerőre, a gazdaság növekedésében tehát jelentős szerepük van a szakképzési intézményeknek - tette hozzá a polgármester. Földi László, országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott: öröm látni, hogy a kormány törekvése, miszerint egyre szebb, korszerűbb intézményben képezzék a diákokat, révbe ér. A megújuló energiarendszerre a Ceglédi Szakképzési Centrum pályázott. 136 millió forintot nyertek a napelemekre.

 

Buncsák Gábor, igazgató, Ceglédi Szakképzési Centrum: - Több mint 800 panelt szereltek fel, ezek egyenkénót 260 wattos teljesítménnyel rendelkeznek, és szeretném megköszönni a kivitelezőknek a gyors és hatékony munkát, hiszen kevesebb mint egy év alatt elkészült.

 

A beruházással az iskolák több mint negyven százalékos megtakarítást érhetnek el az energiaszámlákon. Az avatón a Szakképzési Centrum szakmai vezetője, Szabadi Zoltán és a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Katona Miklós is a szakképzés aktuális kérdéseiről, jövőjéről szólt. Mindketten hangsúlyozták: a legfontosabb feladat a szakképzés színvonalának emelése, és hogy a fiatalok piacképes szakképesítéssel kerüljenek ki az iskolából. Ezzel együtt minél többen el tudjanak helyezkedni szakmájukban.

 

Katona Miklós, főosztályvezető, Nemzetgazdasági Minisztérium: - Jelenleg a gazdasági szempontok alapján egész szépen alakul az, hogy hányan dolgoznak Magyarországon. Jól látjuk a képből, hogy ma 4,5 millió ember dolgozik hazánkban. És mi a célunk? Van egy uniós elvárás: 2020-ra a 20 és 64 év közötti korosztály Európai Unió szintjén 75 %-os mértékben munkába álljon, dolgozni tudjon.

 

Jelenleg 73 százalékos a foglalkoztatottság- mondta a főosztályvezető. A megújuló energia rendszert szimbólikus a nemzetiszín szalag átvágásával adták át.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.064 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6808545 | Ebben a hónapban: 164975 | Ma: 2614 | jelenleg: 4 | Statisztika