ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. március 23. péntek, Emőke napja van. - Holnap Gábor napja lesz. Az időjárás most: -2 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Aktuális programok

Mai mozi műsor

15:45 Patkós Irma terem
Sherlock Gnomes

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Sötétben

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Gringo

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Nap nap után

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Mrs. Hyde

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
A szabadság ötven árnyalata

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

"Cegléd - az én városom" fotópályázat eredményhirdetése

2018.02.22. 12:28 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Szerdán tartották a "Cegléd - az én városom" elnevezésű városi fotópályázat eredményhirdetését. A pályázatra ceglédi és nem ceglédi hobbi-, amatőr- és hivatásos fotósok pályaműveit várták.

További képek ITT »

Több, mint 250 gyönyörű fotó érkezett a felhívásra közel 40 alkotótól, így a szakmai zsűrinek nem volt könnyű meghozni döntését. A szebbnél-szebb képek arra ösztönözték a kiírót, hogy különdíjakkal is kifejezze elismerését az alkotóknak, így a kiírásban szereplő díjakon kívül különdíjak kiosztására is sor került.

 

Takáts László polgármester így köszöntötte a megjelenteket:

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves "Ceglédszeretők"!

Igen, "Ceglédszeretők", mert akik úgy fektetnek tehetséget, energiát és munkát a gyönyörű felvételekbe, hogy a képeken csak a könnyedség látszik, azok bizony szeretik ezt a várost. Szeretik és látják értékeit. Köszönöm mindazt, amire felhívták a figyelmünket. Mindent, amit nap mint nap nézünk, ahogyan járjuk városunk utcáit, de nem biztos, hogy a rohanásban látjuk is mindazt a szépséget, amit Önök megörökítettek.

Önök látják és láttatják mindazt, amiért Cegléd Város Önkormányzata sokat tesz.

Mert azt gondolom, sokat teszünk azért, hogy szeretett városunk értékei a legszebb arcukat mutassák a helybélieknek és a hozzánk egyre nagyobb számban érkező vendégeinknek. Önök ezt az "arcot" tették még vonzóbbá a gyönyörű felvételeikkel. Köszönöm munkájukat, köszönöm azt a sok szép látnivalót, amit elénk tártak!

Minden pályázónak köszönöm a munkáját és tiszta szívből gratulálok a díjazottaknak!


A zsűri tagjai közül Markovics Ferenc eképpen beszélt a pályázatról, a beérkezett képekről és a bírálati szempontokról:

 

Nagy megtiszteltetésnek éreztem, amikor mint Cegléd szülötte és neveltje, a város szinte valamennyi kövének-szegletének ismerője és fotókrónikájának korábbi "körmölője", meghívást kaptam, hogy vegyek részt Az Én Városom című fotópályázat zsűrizésében. Most rögtön köszönetet mondok a helyi kulturális élet fő gondozójának, a hagyományok őrzőjének és jeles ápolójának, alpolgármester asszonyunknak, Hegedűs Ágotának.
Odaadó munkájának gyümölcse, hogy amikor észlelte a fényképezés gyakorlóinak mérsékelt érdeklődését az ugyancsak mérsékelt összegű, eredetileg kitűzött pályadíjakat látva, komolyabb summával bővítette az e célra szánt díjkeretet. És ez azonnal megmozgatta a fotográfusok fantáziáját,, s tettre serkentette őket. ( *W. A..: a pénz jó dolog, már csupán anyagi szempontból is).
A zsűri tevékenységéről el szeretném mondani, hogy még két kiváló fotóművész mélyült el a beérkezett pályázati képanyag tüzetes vizsgálatában, Apáti-Tóth Sándor és Kisfaludi István, mindketten Cegléd régi, avatott szemű Képes Krónikásai. Végső ítéletünket egyetértésben alakítottuk ki. A teljesség kedvéért jegyzem meg, hogy alpolgármester asszony, bár jelen volt a bírálati munkánál, az értékelésbe és a döntések meghozatalába nem avatkozott bele, legföllebb egy-két fontos háttér-információval egészítette ki a látottakat.
Feltétlenül rögzíteni szükséges, hogy a pályázók személyét végig titok övezte, jómagam mindmáig sem tudom, kik készítették a remek képeket.. Merthogy most már kitérhetek véleményem részletesebb kifejtésére, amellett, hogy ez nem személy szerinti lebontású az említett okok miatt, hanem általános kritikai észrevételeket tartalmaz. A közös vezérlő elvünk az volt, hogy megpróbáljuk felfedezni és kiemelni azokat a műveket, amelyek túlnőnek a szimpla "látlelet", a primér ábrázolás szintjén és a szerző a saját énjéből, belső világából, egyéni látásmódjából is pluszt ad hozzá a produktumhoz. Nagy örömünkre, szép számmal találtunk ilyen opusokat. Ezek elkülönítése után igyekeztünk előnyben részesíteni azokat, akik több értékes képet is létre tudtak hozni. S ami ezek mellett különösen fontos, "olvasható" róluk a tudatos képalkotás szándéka, vagyis szerzőik nem "véletlenül éppen arra jártak", hanem pontosan ismerték egyrészt a "terepet", másfelől az éppen akkor, a megörökítéshez legideálisabb időpontokat, napállásokat…
Az erények felsorolásánál érdemes kitérni arra jellemző részletre, hogy a fotósok zöme hajlamos beleszédülni a nagylátószögű objektívekkel felölelt totálképek világába. Esetünkben viszont örvendetes tény, hogy számtalan finomság, városképi apró részlet gyűlt csokorba, ezzel is gazdagítva az összképet.
Összefoglalásul: hagyományokat őrizni és pátyolgatni főként betűkkel és képekkel lehet. Meggyőződésem, hogy e pályázat végső lenyomata a kiállítási falon, illetve nyomtatásban, méltóképpen őrzi majd e fontos állomásnak képi eredményét.


A fotók megtekinthetők az alábbi hivatkozáson:

 

http://cegled.hu/?t=fotopalyazat/cegled-az-en-varosom

Értékelés: 5/4
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.048 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6563026 | Ebben a hónapban: 199339 | Ma: 1688 | jelenleg: 7 | Statisztika