ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. március 23. péntek, Emőke napja van. - Holnap Gábor napja lesz. Az időjárás most: -2 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Aktuális programok

Mai mozi műsor

15:45 Patkós Irma terem
Sherlock Gnomes

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Sötétben

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Gringo

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Nap nap után

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Mrs. Hyde

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
A szabadság ötven árnyalata

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Elfogadták a város 2018-as költségvetését - A költségvetés egyharmadát fejlesztésekre fordítja a város

2018.02.15. 16:38 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

A 10 milliárd forintot is megközelíti a város elfogadott költségvetése. Ebben több mint 3 milliárd forintnyi fejlesztés, illetve beruházás szerepel. A bizottsági támogatás után a képviselő-testülettől is megkapta a szükséges támogatást a tervezet. A költségvetés fő összege 7,6 milliárd az intézményekkel kiegészülve 9,6 milliárd forint. A város működési bevételei az idei évben meghaladják a 4,9 milliárd forintot. Az adóbevételek emelkedésével számolnak, összességében 2,1 milliárd forint bevételt terveznek. Ezzel szemben 4,7 milliárd forint kiadás áll.

További képek ITT »

A költségvetés idén is egyensúlyban van, amit jelez, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan hitelfelvétel nélkül tervezi az önkormányzat az esztendőt - emelte ki Takáts László a költségvetés tárgyalása alkalmával.

 

A polgármester elmondta, a 2018-as költségvetés fontos eleme, hogy önkormányzati szinten tartalmaz átlagosan 10% béremelést, ezzel nem marad el az állami szinten látható emelkedéstől, mert fontos azoknak az embereknek a megbecsülése, akik itt dolgoznak.

 

Folytatódik az a tendencia, ami a kormányzat előremutató gazdaságpolitikájának köszönhető: idén is több mint 30%-ot tud a város fejlesztésekre, beruházásokra fordítani. Ilyen fejlesztés lesz például a Gál József Sportcsarnok felújítása, amire idén 428 millió forintot különít el az önkormányzat. De folytatódik a kül- és belterületi utak fejlesztése is, valamint idén elkészül a Rákóczi út teljes felújítása is.

 

A közbiztonság további javulását remélik a plusz 10 millió forintos forrástól, amelyet szintén tartalmaz az idei büdzsé. A sporthoz kapcsolódó és kulturális feladatokat az önkormányzat továbbra is az elmúlt esztendők figyelemre méltó szintjén vállalja és látja el.

 

A költségvetés bevételi része legnagyobb részt az állami támogatásból (béremelés) és a helyi adóbevételekből táplálkozik. A tavalyi 1,3 milliárd forintos iparűzési adó vonatkozásában idén 1,65 milliárdot terveznek, ami jól példázza a helyi vállalkozások fejlődését és a kiváló adómorált, amiért köszönet illeti a helyi vállalkozókat.

 

A kormányzat gazdaságpolitikájának köszönhetően a gazdasági működésből adódó előnyök látszanak (a kormányzati nagy beruházásoknak köszönhetően például ideiglenes plusz iparűzési adó bevételek várhatóak/vannak, mint például a M4-es út építése kapcsán a kivitelező cég által fizetett adó.)

 

Az építményadó tekintetében is emelkedés mutatkozik meg, elég az újabb és újabb üzemcsarnokok építésére gondolni. A Cegléden megvalósuló állami- és magánberuházások is növelik a helyi adóbevételt.

 

Takáts László polgármester a tárgyalásának felvezetésében kiemelte, ez egy költségvetési terv, ami évközben - adott esetben - korrigálható. Az előző évekhez hasonlóan idén sem fog a város többet költeni, mint azt a bevételei megengedik.

 

A költségvetés mellett - de azzal összefüggésben - több más témáról is tárgyalt a testület. Döntöttek arról, hogy önként vállalt feladatként továbbra is támogatja a város az Utcai Gondozó Szolgálat működését, maximum 54 fő/hó létszámig 1000 Ft/fő/hó összegben.

 

Kötelezően ellátandó feladat a fogyatékkal élők nappali ellátása. Ezt - szerződésben foglalt feltételek szerint - az IRMÁK Kft. végzi Cegléden. A szolgáltatásért bepótlást biztosít az önkormányzat és teszi ezt ebben az évben is 1,99 millió forint összegben.

 

Módosította a testület a Várvag Kft-vel kötött feladat-ellátási keretszerződést. A szerződés a bel-és külterületi utak melletti járdák, kerékpárutak karbantartásával egészült ki.

 

Tárgyalt a testület a ceglédfürdői terület és környéke középtávú fejlesztési stratégiájáról is. Az önkormányzat régóta tervezi a Budai úti fürdő, valamint a fürdő körüli területek egymással összefüggő - és nem utolsó sorban bevétel-orientált - rendezését, fejlesztését, hasznosítását. Elképzelések vannak, és történtek is az elmúlt években "szigetszerű" intézkedések (beruházások), de a koherens fejlesztés stratégiai tervezés nélkül kudarcra van ítélve. Ez viszont egy olyan komplex közgazdasági, marketing és ingatlanpiaci menedzsmentszemléletet igényel, amelyet a legcélszerűbben, és a leghatékonyabban csak egy erre szakosodott, megfelelő tapasztalattal rendelkező gazdasági szereplő tud elvégezni. Most arról szavaztak a képviselők, hogy ezt a stratégiát ki készíti el. A város Szuda János Pál egyéni vállalkozóval köt szerződést a feladatra, a megbízási díj 11 és fél millió forint.

 

A képviselő-testület még egy 2016-ban elfogadott határozatával támogatta a ceglédi Gál József Sportcsarnok bővítésére és felújítására vonatkozó TAO pályázat benyújtását. Szintén abban az évben Magyarország kormánya 500 millió forint támogatást biztosított a beruházás megvalósításához. Az így biztosított önerő kapcsán a testület módosította az eredeti határozatot. A módosítás alapján 250-250 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak a pályázó egyesületek. A határozat szerint a TAO pályázatban el nem számolható költségek fedezetére maximum bruttó 160 millió forint összegig vállalt a város kötelezettséget, amelynek fedezeteként a 2018. évi költségvetést jelölték meg. A módosított műszaki tartalom szerinti tervezési munkálatok és a sportszövetségek támogatási határozata módosításának elhúzódása okán a bontási munkálatok csak a második félévben fejeződhetnek be. A TAO pályázatban el nem számolható külső közmű és parkoló építési beruházásokat nem lehet elkezdeni idén, ezért azoknak csak a tervezési és előkészítési munkáira szükséges fedezetet biztosítani 2018-ban. A tervezés és előkészítés bruttó költségei várhatóan nem haladják meg a 20 millió forintot.

 

Az ügyészség és a volt Raiffeisen Bank homlokzatának felújítására, állagmegóvására nyújt be pályázatot a város. A beruházás becsült költségigénye 30 millió forint. A Nemzeti Kulturális Alap pályázatának támogatási intenzitása 50 %, vagyis 15 millió forint önerő szükséges a felújításhoz.

A Földművelésügyi Minisztérium egyik pályázatát is szeretné kihasználni a város. Sikeres pályázat esetén megvalósulhat a Gőz és a Benyus dűlők útfelületének stabilizálása, felújítása, továbbá három közkifolyó létesítése a Gőz dűlőben. A beruházás összköltsége majd’ 10 millió forint, viszont a pályázati támogatás intenzitása 100 százalék, vagyis önerőre nincs szükség.

 

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete határozatban utasítja el a Soros-tervet, és azt, hogy településünkön bevándorlásszervező irodát működtessenek - ezzel Cegléd csatlakozott a "Védjük meg településeinket, védjük meg hazánkat!" elnevezésű felhíváshoz.

 

Nagy Tamás önkormányzati képviselő önálló képviselői előterjesztést nyújtott be a helyi választópolgárok közösségének önkormányzáshoz való jogának fenntartása érdekében. A képviselő sajtóhírekre hivatkozva azt írta, hogy a jelenlegi kormánytöbbség kétharmados választási győzelme esetén alapvetően átszabná az önkormányzati rendszert, mindenekelőtt az önkormányzati szabályokat, így bizonyos lélekszámú kistelepüléseken nem lenne választás 2019 őszén, csak egy települési elöljárót neveznének ki. A polgármester kiemelte, a hír kacsa és a Fidesz-KDNP is eltökélt az önkormányzati rendszer fenntartása mellett.

A jelenlegi választási rendszer fenntartását kérő határozati javaslatot a képviselő-testület egyhangú szavazattal támogatta.

 

A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhat bővebben.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.038 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6563051 | Ebben a hónapban: 199364 | Ma: 1713 | jelenleg: 8 | Statisztika