ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. szeptember 23. vasárnap, Tekla napja van. - Holnap Gellért napja lesz. Az időjárás most: 13 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Mai mozi műsor

14:00 Huszárik Zoltán terem
A művészet templomai: Caravaggio

Jegyfoglalás »

 
14:00 Patkós Irma terem
Macskafogó

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Macskafogó

Jegyfoglalás »

 
16:00 Huszárik Zoltán terem
A művészet templomai: Caravaggio

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A kutyám nélkül sehova

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Egy kis szívesség

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Lajkó - Cigány az űrben

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Végállomás: esküvő

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Elfogadták a város 2018-as költségvetését - A költségvetés egyharmadát fejlesztésekre fordítja a város

2018.02.15. 16:38 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

A 10 milliárd forintot is megközelíti a város elfogadott költségvetése. Ebben több mint 3 milliárd forintnyi fejlesztés, illetve beruházás szerepel. A bizottsági támogatás után a képviselő-testülettől is megkapta a szükséges támogatást a tervezet. A költségvetés fő összege 7,6 milliárd az intézményekkel kiegészülve 9,6 milliárd forint. A város működési bevételei az idei évben meghaladják a 4,9 milliárd forintot. Az adóbevételek emelkedésével számolnak, összességében 2,1 milliárd forint bevételt terveznek. Ezzel szemben 4,7 milliárd forint kiadás áll.

További képek ITT »

A költségvetés idén is egyensúlyban van, amit jelez, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan hitelfelvétel nélkül tervezi az önkormányzat az esztendőt - emelte ki Takáts László a költségvetés tárgyalása alkalmával.

 

A polgármester elmondta, a 2018-as költségvetés fontos eleme, hogy önkormányzati szinten tartalmaz átlagosan 10% béremelést, ezzel nem marad el az állami szinten látható emelkedéstől, mert fontos azoknak az embereknek a megbecsülése, akik itt dolgoznak.

 

Folytatódik az a tendencia, ami a kormányzat előremutató gazdaságpolitikájának köszönhető: idén is több mint 30%-ot tud a város fejlesztésekre, beruházásokra fordítani. Ilyen fejlesztés lesz például a Gál József Sportcsarnok felújítása, amire idén 428 millió forintot különít el az önkormányzat. De folytatódik a kül- és belterületi utak fejlesztése is, valamint idén elkészül a Rákóczi út teljes felújítása is.

 

A közbiztonság további javulását remélik a plusz 10 millió forintos forrástól, amelyet szintén tartalmaz az idei büdzsé. A sporthoz kapcsolódó és kulturális feladatokat az önkormányzat továbbra is az elmúlt esztendők figyelemre méltó szintjén vállalja és látja el.

 

A költségvetés bevételi része legnagyobb részt az állami támogatásból (béremelés) és a helyi adóbevételekből táplálkozik. A tavalyi 1,3 milliárd forintos iparűzési adó vonatkozásában idén 1,65 milliárdot terveznek, ami jól példázza a helyi vállalkozások fejlődését és a kiváló adómorált, amiért köszönet illeti a helyi vállalkozókat.

 

A kormányzat gazdaságpolitikájának köszönhetően a gazdasági működésből adódó előnyök látszanak (a kormányzati nagy beruházásoknak köszönhetően például ideiglenes plusz iparűzési adó bevételek várhatóak/vannak, mint például a M4-es út építése kapcsán a kivitelező cég által fizetett adó.)

 

Az építményadó tekintetében is emelkedés mutatkozik meg, elég az újabb és újabb üzemcsarnokok építésére gondolni. A Cegléden megvalósuló állami- és magánberuházások is növelik a helyi adóbevételt.

 

Takáts László polgármester a tárgyalásának felvezetésében kiemelte, ez egy költségvetési terv, ami évközben - adott esetben - korrigálható. Az előző évekhez hasonlóan idén sem fog a város többet költeni, mint azt a bevételei megengedik.

 

A költségvetés mellett - de azzal összefüggésben - több más témáról is tárgyalt a testület. Döntöttek arról, hogy önként vállalt feladatként továbbra is támogatja a város az Utcai Gondozó Szolgálat működését, maximum 54 fő/hó létszámig 1000 Ft/fő/hó összegben.

 

Kötelezően ellátandó feladat a fogyatékkal élők nappali ellátása. Ezt - szerződésben foglalt feltételek szerint - az IRMÁK Kft. végzi Cegléden. A szolgáltatásért bepótlást biztosít az önkormányzat és teszi ezt ebben az évben is 1,99 millió forint összegben.

 

Módosította a testület a Várvag Kft-vel kötött feladat-ellátási keretszerződést. A szerződés a bel-és külterületi utak melletti járdák, kerékpárutak karbantartásával egészült ki.

 

Tárgyalt a testület a ceglédfürdői terület és környéke középtávú fejlesztési stratégiájáról is. Az önkormányzat régóta tervezi a Budai úti fürdő, valamint a fürdő körüli területek egymással összefüggő - és nem utolsó sorban bevétel-orientált - rendezését, fejlesztését, hasznosítását. Elképzelések vannak, és történtek is az elmúlt években "szigetszerű" intézkedések (beruházások), de a koherens fejlesztés stratégiai tervezés nélkül kudarcra van ítélve. Ez viszont egy olyan komplex közgazdasági, marketing és ingatlanpiaci menedzsmentszemléletet igényel, amelyet a legcélszerűbben, és a leghatékonyabban csak egy erre szakosodott, megfelelő tapasztalattal rendelkező gazdasági szereplő tud elvégezni. Most arról szavaztak a képviselők, hogy ezt a stratégiát ki készíti el. A város Szuda János Pál egyéni vállalkozóval köt szerződést a feladatra, a megbízási díj 11 és fél millió forint.

 

A képviselő-testület még egy 2016-ban elfogadott határozatával támogatta a ceglédi Gál József Sportcsarnok bővítésére és felújítására vonatkozó TAO pályázat benyújtását. Szintén abban az évben Magyarország kormánya 500 millió forint támogatást biztosított a beruházás megvalósításához. Az így biztosított önerő kapcsán a testület módosította az eredeti határozatot. A módosítás alapján 250-250 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak a pályázó egyesületek. A határozat szerint a TAO pályázatban el nem számolható költségek fedezetére maximum bruttó 160 millió forint összegig vállalt a város kötelezettséget, amelynek fedezeteként a 2018. évi költségvetést jelölték meg. A módosított műszaki tartalom szerinti tervezési munkálatok és a sportszövetségek támogatási határozata módosításának elhúzódása okán a bontási munkálatok csak a második félévben fejeződhetnek be. A TAO pályázatban el nem számolható külső közmű és parkoló építési beruházásokat nem lehet elkezdeni idén, ezért azoknak csak a tervezési és előkészítési munkáira szükséges fedezetet biztosítani 2018-ban. A tervezés és előkészítés bruttó költségei várhatóan nem haladják meg a 20 millió forintot.

 

Az ügyészség és a volt Raiffeisen Bank homlokzatának felújítására, állagmegóvására nyújt be pályázatot a város. A beruházás becsült költségigénye 30 millió forint. A Nemzeti Kulturális Alap pályázatának támogatási intenzitása 50 %, vagyis 15 millió forint önerő szükséges a felújításhoz.

A Földművelésügyi Minisztérium egyik pályázatát is szeretné kihasználni a város. Sikeres pályázat esetén megvalósulhat a Gőz és a Benyus dűlők útfelületének stabilizálása, felújítása, továbbá három közkifolyó létesítése a Gőz dűlőben. A beruházás összköltsége majd’ 10 millió forint, viszont a pályázati támogatás intenzitása 100 százalék, vagyis önerőre nincs szükség.

 

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete határozatban utasítja el a Soros-tervet, és azt, hogy településünkön bevándorlásszervező irodát működtessenek - ezzel Cegléd csatlakozott a "Védjük meg településeinket, védjük meg hazánkat!" elnevezésű felhíváshoz.

 

Nagy Tamás önkormányzati képviselő önálló képviselői előterjesztést nyújtott be a helyi választópolgárok közösségének önkormányzáshoz való jogának fenntartása érdekében. A képviselő sajtóhírekre hivatkozva azt írta, hogy a jelenlegi kormánytöbbség kétharmados választási győzelme esetén alapvetően átszabná az önkormányzati rendszert, mindenekelőtt az önkormányzati szabályokat, így bizonyos lélekszámú kistelepüléseken nem lenne választás 2019 őszén, csak egy települési elöljárót neveznének ki. A polgármester kiemelte, a hír kacsa és a Fidesz-KDNP is eltökélt az önkormányzati rendszer fenntartása mellett.

A jelenlegi választási rendszer fenntartását kérő határozati javaslatot a képviselő-testület egyhangú szavazattal támogatta.

 

A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhat bővebben.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.047 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8261214 | Ebben a hónapban: 259402 | Ma: 4442 | jelenleg: 4 | Statisztika