ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. augusztus 17. péntek, Jácint napja van. - Holnap Ilona napja lesz. Az időjárás most: 26 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Ki hol tanul tovább?

2018.01.25. 18:55 Rovat: Közélet
Ki hol tanul tovább?

Három hetük van az általános iskolásoknak, hogy eldöntsék, melyik középiskolában szeretnének továbbtanulni. A jelentkezési lapokat február 19-ig kell eljuttatni az intézményekbe. Vannak, akik a gimnáziumi képzést választják, míg mások szakmát tanulnak. Akik ez utóbbit választják, akár havi ösztöndíjat is kaphatnak.

Az elmúlt hónapokban nyílt napokra várták a végzős általános iskolásokat Cegléden, hogy bemutassák a diákoknak, milyen képzést kínálnak számukra a középiskolák. Az ipartestület székházában például a Bem iskola oktatói a kétkezi szakmákat népszerűsítették.

 

Serfőző Balázs: Amit megnéztünk eddig az a kőműves munka volt, aztán a faesztergályos, és most itt vagyunk bent a gépészetnél. - Melyik tetszett neked eddig a legjobban?-Eddig a kovácsüzem meg a gépészet.

 

A nyolcadikosoknak nem könnyű a választás. És már nincs is sok idejük a döntésig. Február 19-ig el kell küldeni a jelentkezési lapokat a választott intézményekbe. Cegléden a Kossuth Gimnázium, a Közgazdasági, a Kereskedelmi, a Mezőgazdasági és Egészségügyi és a Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola várja a legifjabb tanulóit. A Bem Iskolában a szakgimnáziumi képzés során 4 ágazatban öt szakképesítést tanulhatnak a diákok.

 

Fernengel Katalin, igazgató, Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola: A gépészetben a gépgyártás technológiai technikus, vagy elektronikai technikus. Közszolgálati ügyintéző, ami amúgy a rendészet is. A szépészetben pedig a kozmetikus és a fodrász szakképesítésekre iskolázunk be tanulókat. Szeretném elmondani, hogy azok, akik a rendészeti ágazatra jönnek közszolgálati szakképesítést tanulni, ők az érettségi után elmehetnek valamelyik belügyminisztériumi iskolába és ott a két év helyett másfél év alatt szerezhetnek rendőri szakképesítést.

 

A Bem Iskola szakközépiskolai 3+2 éves képzése során pedig villanyszerelő, szerszámkészítő, gépi forgácsoló, hegesztő, női szabó, festő-mázoló-tapétázó, kőműves, asztalos és rendészeti őr képesítést szerezhetnek a tanulók. Az igazgató kiemelte: néhány képzésnél ösztöndíj is jár.

 

Fernengel Katalin: A szerszámkészítő, gépi forgácsoló illetve hegesztő szakképesítések, azok a tanulók, akik ezekre készülnek fel, a Szabó Adolf ösztöndíjban részesülnek ami a tanulmányi eredményeiktől függően 10-től akár 35 ezer forint is lehet havonta.

 

A hiányszakmákat tanuló diákok biztosan el tudnak helyezkedni. A ’90-es évek óta nem indított az iskola például szerszámkészítő képzést, most viszont nagy igény mutatkozott rá a vállalkozók részéről. A szorgalmas diákok, akik idővel jó szakemberré válhatnak, akár többet is tudnak keresni, mint egy diplomás. Szükség van a frissen végzett fiatalokra-mondta az igazgató.

 

Fernengel Katalin: Bizony a cégek itt álltak a szóbeli vizsga napján, és a tanulók válogathattak hogy melyik céghez mennek el dolgozni.

 

Hogy kit hova vettek fel, az március 14-ig derül ki. Ez időpontig hozzák nyilvánosságra a középiskolák a felvételi jegyzéket.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.045 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7852237 | Ebben a hónapban: 134686 | Ma: 8670 | jelenleg: 9 | Statisztika