ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. augusztus 17. péntek, Jácint napja van. - Holnap Ilona napja lesz. Az időjárás most: 26 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Kiváló pénzügyi helyzetben várja az új esztendőt az önkormányzat

2018.01.25. 16:33 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Továbbra sincs tartozása a helyi önkormányzatnak, így a negyedik negyedév pénzügyi zárása kapcsán ismét kiemelhető, hogy hosszú idő óta stabil ceglédi helyhatóság gazdálkodása. Az esztendő első képviselő-testületi ülésén ezen kívül döntöttek önálló képviselői indítványokról, valamint egyesületi támogatások visszafizetési határidejének meghosszabbításáról, de szó volt a tervezett 400 KV-os távvezeték nyomvonaláról is.

További képek ITT »

A tárgyalási nap elején birkózókat köszöntöttek a képviselő-testület tagjai. Az elmúlt esztendő(k) kiemelkedő eredményeiért, sikereiért Lőrincz Tamást és Viktort (aki verseny miatt nem tudott részt venni az eseményen), valamint edzőjüket, Pap Ferencet díjazták a Városháza Dísztermében. Az élet úgy alakította, hogy a köszöntés egyben búcsúztatás is volt egyben, hiszen Tamás és Viktor előtt időközben olyan lehetőség adódott, amely miatt a fővárosban folytatják pályafutásukat.

Cegléd Város Önkormányzata még 2016-ban hagyta jóvá a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság Szervezeti és Működési szabályzatát és Szakmai Programját. Az eltelt idő alatti jogszabályváltozások, az intézmény szakfeladataiban történt változások viszont szükségessé tették a dokumentumok felülvizsgálatát, de döntöttek a bölcsődék szünidei nyitva- és zárva tartásáról, valamint a bölcsődék napjáról is.

A Deák Utcai Tagbölcsődében felújításokat, a Dózsa Utcai Tagbölcsődében a tetőszerkezet javítását el kell végezni. Ezekre csak akkor van lehetőség, amikor a bölcsődében nincsenek gyermekek. A két bölcsőde a munkálatok alatt váltva, folyamatos ellátást biztosít mindkét tagintézmény ellátott gyermekei számára.

A testület jóváhagyta, hogy a Dózsa György Utcai Tagbölcsőde július 23-tól augusztus 3-ig, a Deák Utcai Tagbölcsőde augusztus 6-tól augusztus 17-ig zárva lesz.

Tárgyaltak a képviselők az önkormányzat negyedik negyedéves pénzügyi helyzetéről is. A kimutatásokból kiderül, hogy a negyedik negyedévi bevételek és kiadások elszámolása után a tartozásállomány záró értéke 0 Ft, tehát az önkormányzatnak 2017. december 31-én nincs nyilvántartott tartozása. Az önkormányzatnál és valamennyi intézményénél, a kötelező és önként vállalt feladatainak ellátása folyamatos, azok pénzügyi teljesítése mindig határidőben megtörtént. Az adókból származó bevételeket gépjárműadóval együtt 1.752.000 e Ft-ban tervezték meg. A december 20-i adóbefizetések teljesítése után az összes adónemre vetítve a 2017. évi adóbefizetés előzetes teljesített összege 1.920.276 e Ft volt. Az adóbevételek 2017. évi tervezett összegéhez viszonyítva a 9,6% -kal több adóbevétel realizálódott. A működési feladatok teljesítéséhez a likvidhitel igénybevételére egész évben nem volt szükség.

Két helyi egyesület, a Ceglédi Kosárlabda Egyesület és a Ceglédi Kék Cápák SE is kérelemmel fordult Cegléd Város Önkormányzatához. Ebben azt kérik, hogy az egyesületek részére korábban jóváhagyott, majd kétszer meghosszabbított havi, visszatérítendő támogatás folyósítását 2018. június 30-ig hosszabbítsák meg. A hosszabbítás indoka, hogy a Gál József Sportcsarnok felújításához kapcsolódó TAO pályázat módosításának elfogadása elhúzódik és addig a támogatás beszedésére nincs mód.

A testületi ülést megelőző bizottsági ülésnapon azután befutott a harmadik, az előzőekhez hasonló határidő-módosítási kérelem is: a Ceglédi KK SE-nek korábban biztosított visszatérítendő támogatását február 28-ig kell visszafizetnie.

A testület a kéréseket azzal hagyta jóvá, hogy a támogatások visszafizetésének dátumát szerződésben is rögzítik.

Fenntartja Cegléd Város Önkormányzata a Roma Nemzetiségi Önkormányzata között létrejött együttműködési megállapodást. Ezt azonban minden évben felül kell vizsgálni. Ez megtörtént és arról is döntöttek, nem csak fenntartják, de - mivel semmi nem indokolja ‑ nem is módosítják azt.

Ebben az évben is támogatja a város ‑ önként vállalt feladatként ‑ a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete működését. A támogatás összege 42.000 Ft.

2018-ban is térítésmentesen használhatja a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete az Alkotmány utcai irodahelyiséget. A közüzemi költséget azonban továbbra is az egyesült állja.

A mezőgazdasági hasznosítású területek és más megnevezésű beépítetlen területek bérleti-, haszonbérleti díjairól is döntöttek a tárgyalási napon a képviselők. A földhaszonbérleti díjak mértékével kapcsolatban utoljára 2016-ban hozott döntést a testület. Akkor változatlanul hagyták a korábbi összegeket. A mostani döntés értelmében továbbra sem emelkednek azok.

Önálló képviselői indítványokról is tárgyaltak a képviselők. Rimóczi Gábor, a Fidesz frakció nevében nyújtott be indítvány a 400 kV-os távvezeték nyomvonalával kapcsolatban.  Ebben úgy fogalmaznak: a frakció tárgyalt az Albertirsa- Kecskemét között tervezett 400 kV-os nagyfeszültségű áramvezeték Ceglédet is ‑ az Ugyer, valamint a Vett út környékének lakott területeit ‑ érintő szakaszáról. Anélkül, hogy szakmai vitákban dönteni kívánnának, úgy látják, a veszély legkisebb esélye esetén is tiltakozni kell a tervezett nyomvonal ellen, különösen akkor, ha kialakítható más, a lakott területeket jobban elkerülő nyomvonal. Úgy vélik, a változatok közül a jelenleg véglegesnek tűnő nyomvonalat a különböző hatósági és közmű tulajdonosi észrevételek figyelembevételével, de a helyi lakosság érdekeit nem teljes körűen figyelembe véve választották ki. Ezért terjesztették a képviselő-testület elé a frakció álláspontját, illetve kérték a testületet, hogy az általuk megfogalmazott határozati javaslat elfogadásával támogassák a kezdeményezést.

A határozati javaslatban azt is megfogalmazták, hogy kérjék fel a beruházás megvalósításában résztvevőket, folytassanak további tárgyalásokat a vezeték nyomvonaláról, és törekedjenek olyan megoldás kidolgozására, amelynek káros hatása a lakosságra és a természeti értékekre nézve minimális, a lakosság mindennapi életét és a természeti környezetet a legkevésbé zavarja.

Önálló képviselői indítványt nyújtott be Horváth Gábor Jobbikos képviselő is. Ő arra kérte a testület, hogy a Mizsei úti telepen tárolt 5-600 db, egykoron használt 120 literes kukákkal segítsék a külterületen élőket. Azokat, akik érintettek a nemrég elindult szervezett szemétszállításban és szociális, anyagi helyzetük nem engedi meg, hogy gyűjtőedényt vásároljanak. Úgy fogalmaz, a térítésmentes használatért az önkormányzat kérjen állagmegóvást. Az ingyenes gyűjtőedényt pedig azoknak biztosítsák, ahol a bejelentett lakók száma meghaladja a négy főt. A beadványban a képviselő az indítványozta, hogy az érintettek a 120 literes gyűjtőedénybe csak 110 liternyi szemetet tehessenek és csak ekkora mennyiség után fizessék a díjat.

A napirend tárgyalása során Takáts László polgármester kiemelte, a javaslat benyújtott formában ellenőrizhetetlen és diszkriminatív a város más területein élőkkel szemben. A módosított indítványt - amelyben ingyenesen kapják a rászorulók a gyűjtőedényt, de anyagi felelősséget vállalnak meglétéért és állagáért, valamint, hogy 120 liternyi hulladék után fizetik meg a szolgáltatás díját - a képviselő-testület egyhangú támogatottsággal elfogadta.

 

A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhatnak részletesen.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.042 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7852194 | Ebben a hónapban: 134643 | Ma: 8627 | jelenleg: 13 | Statisztika