ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. július 17. kedd, Endre, Elek napja van. - Holnap Frigyes napja lesz. Az időjárás most: 15 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Sodródás

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Három tánc

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Haverok harca

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Vissza a gyökerekhez

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Sicario 2. - A zsoldos

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Keserű évkezdés

2018.01.03. 15:22 Rovat: Közélet
Keserű évkezdés

Cegléden az Ugyerben a XV. dűlőben áll egy takaros tanya, biztonságosan körülkerítve. Az udvarán ragyogóra mosott autó áll, a kisudvarra belépőt két hatalmas szelindek fogadja, a tyúkólak előtt pedig a szárnyas jószág káricál.

A barátságosan berendezett otthonban él éppen egy éve Budapestről Tápióságra költözött, majd onnan városunk külterületére költözött házaspár, Viasz Edina és Viasz Péter. Miként kerültek ide, - ahonnan az utóbbi évtizedekben tömegesen elmenekültek a kiskert tulajdonosok -, ráadásul egyre vészesebben romló egészségi állapotban, erről beszélgettem a tulajdonosokkal, Viasz Edinával és Viasz Péterrel. Edina egy fővárosi Auchan áruházban volt pénztáros, Péter a NÉBIH jogelődjénél dolgozott. Egyikük ápolásra szoruló, súlyosan beteg, idős szüleivel éltek együtt, akik időközben elhaláloztak.

 

A devizahitellel vásárolt lakásuk törlesztő részlete megfizethetetlenül megnövekedett. Ezért 2014-ben Tápióságra költöztek örökségükbe, egy régi, ötszobás családi házba. Ahol együtt éltek két nevelt és egy saját gyermekükkel. Edina lánya Virág elköltözött édesapjához Pilisvörösvárra, hogy német nyelvű gimnáziumba tudjon járni. A két nevelt gyermek új nevelőszülőkhöz került, mert Péteréknek hiába volt nevelőszülői vizsgája, egyre romló egészségi állapotuk miatt mind kevesebb munkára voltak képesek. Amíg bírták, baromfit neveltek és azok eladásából éltek. A nagy lakás fenntartását nem győzték, azt eladták és újsághirdetéseket böngészve leltek rá a mostani tanyájukra.

 

A környéket nem ismerték, de az erdős, csendes környezet nagyon megtetszett nekik, ezért költöztek ide. A fiatal nőt egy Guillen barre szindróma nevű ritka betegség érte utol, amely az izmokat, ízületeket, valamint az ideggyököket támadja meg. Ezért a fő jövedelmi forrásukat adó nevelőszülősködés lehetetlenné vált számukra. Az asszony öt hónapi kórházi kezelés után hazakerült, ám az orvosi felülvizsgálat szerint nem jogosult rokkant járadékra. Ő viszont azt mondja, hogy kellő erő hiányában nem tud tartós munkát vállalni. Péter a szakmájában dolgozott kertészként, azonban neki a vállerei erősen nyomnak egy a jobb kezéhez vezető idegszálat, ezért egyre gyengébb a keze.

 

A betegsége sajnos nem lehet műteni, de az orvosi bizottság szerint ettől még dolgozhatna. Péter azt mondja, hogy már a tűzifát is egy jóságos szomszédja vágja fel, annyira elgyengült a keze. Az újesztendő nagy gondot hoz a fejükre, mert január 31-ével megszűnik a nevelőszülői munka befejezése után részükre megállapított "aktív korúak ellátása" megnevezésű csekély juttatásuk is, s a tartalékaik pedig vészesen fogynak. Égre-földre keresnek otthonról számítógépen végezhető munkát. Minden érdekli őket az összeszereléstől a számítógépes tevékenységen keresztül a csomagolásig; csak ne legyen túl megterhelő fizikailag. keresgélésük eddig nem járt sikerrel. A kisállattartással pedig rettentő nehezen boldogulnak a betegségeik miatt. Aki tud számukra valami otthoni munkát ajánlani, úgy kérik, hogy üzenjenek nekik a retep2@freemail.hu Email címen.

Szöveg és fotó: Kőhalmi

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.048 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7594972 | Ebben a hónapban: 121290 | Ma: 1544 | jelenleg: 3 | Statisztika