ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 20. szombat, Konrád, Tivadar napja van. - Holnap Konrád napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Új szervezet, új feladatok, új direktor…

2017.12.28. 10:24 Rovat: Közélet
Új szervezet, új feladatok, új direktor…

A múlt évezred utolsó évtizedeiben tevékenykedő Pest megyei népművelők ikonikus alakja, Lűr István direktori székében manapság egy csinos, mosolygó fiatalasszony, Détári - Lukács Ágnes ül a faragott íróasztal mögött. Munkájáról, és az új gazdasági működési formát kapott Kossuth Művelődési Központról Közhasznú Nonprofit Kft-ről beszélgettünk.

 - Milyen szakmai "előélettel" került a Cegléd kulturális életét jelentősen meghatározó posztra?

 

- Mindig is vonzódtam a kulturális élet és a szervezés iránt. A Kereskedelmibe járva szerkesztettem az iskolarádiót, az iskolaújságot, és az utolsó években diákönkormányzati vezető lettem. Egerben művelődésszervező szakon, idegenforgalom és gyermek szabadidő szakirányra jártam a főiskolán. Ahol bekapcsolódtam különféle rendezvények szervezésébe és nyaranta a ceglédi Tourinfom Irodában dolgoztam. Diploma után a Kereskedelmiben szabadidőszervező lettem, és ott bábáskodtam a városi diákönkormányzat alakulásánál. Eközben a pécsi egyetemen okleveles művelődésszervező képesítést szereztem. Andris fiam születése után a gombai művelődési ház művelődésszervezője lettem. Innen a ceglédi művelődési központba hozott vissza az utam, ahol a tárgyalkotó népművészet szakterület mellett a művelődő közösségek tartoztak hozzám. Én indítottam be a táncházat és a babaruha börzét s kapcsolattartója voltam a városi rendezvényeknek. Nagy szakmai elismerés számomra, hogy 2013-ban megkaptam a Pest Megye Közművelődéséért díjat a Pest Megyei Népművelő Egyesület ezüstgyűrűjét és oklevelét a közművelődésben eltöltött 10 évi munkámért. Az önkormányzat civil referense és városi rendezvény szervezője 2014-ben lettem. Tavaly novemberben a képviselő-testület létrehozta a Kossuth Művelődési Központ Nonprofit Kft-t. Amelynek vezetője idén január 1-étől én lettem.

 

- Könnyű dolga lett, mert elvitték a fele feladatkört a könyvtár kiszervezésével!

 

- Helyes döntés volt, a két profil nagyon nem illett össze! Helyette megkaptuk a városi rendezvények szervezését és a turisztikai információs feladatokat. Továbbá gondozzuk a testvérvárosi kapcsolatok programjait, és mi rendelkezünk a városi címerrel ellátott protokoll-, s a Tourinform irodában eladásra kínált ajándékok készíttetésének feladatával is.

 

- Új vezető, új elgondolások?

 

- Az van bőven. Annál is inkább, mert nonprofit közhasznú kft-ként megnőttek a lehetőségeink, a korábbi költségvetési intézményi mivoltunkhoz képest. A megújuló profilunk kialakítását az alapoknál, az egykori jeles igazgató gyakorlatánál kell kezdeni. Akinek idején a kollektíva megkapta a megye legnagyobb szakmai elismerését, a Fekete Dió Díjat. Ami most is ott van az irodámban a szekrény tetején. Elsőrendű célom, hogy a szakmai kollektívánk valamennyi tagja szerezzen szakirányú képesítést, és mindannyian folyamatosan fejlesszük ismereteinket. Csak így válhatunk hiteles szakemberekké! Cél a minősített intézményi cím megszerzése.

 

- Beszéljünk először a színházi műsorpolitikájukról és a kisközösségekről.

 

- A jelszó itt és minden szakterületen: minőség, minőség és minőség! A felnőtt-színházra kiéhezett ceglédi közönség számára jövőre nagy kőszínházi produkciókat hívunk. Közéjük tartozik például a Katona, az Örkény, a Radnóti és a Nemzeti Színház. Jól tudom, hogy emberek a kultúrára fordítható pénzükért joggal várják el a minőséget. A ceglédieknek is XXI. századi, fővárosi igényeik vannak. A Kamaraterembe szeretném visszahozni a nagy sikerű pódium előadásokat. Sok a látogatója a Pénteki Jazz sorozatunknak, amelynek közönsége még a hajdani Dr. Hajdú Endre által szervezett Róna Jazz Fesztiválokon, majd dr. Lénárd Béla és Kármán Sándor jazz estjein nevelkedett, nevelkedik. Az idősebb jeles muzsikusok mellett sok fiatalt is felkérünk koncertekre, és nem feledkezünk meg a helyi előadókról sem. Rendhagyó módon, a jazz esteken bemutathatja a saját borait egy-egy ceglédi borász is. A nagyszínházi bérletek mellett kelendők a gyermek, ifjúsági bérleteink, sokan vásároltak Filharmónia bérletet és keresettek a Baba Színház előadásai is. A kis közösségeknek mindig kiemelt szerepet biztosítottunk. A több mint két tucat csoport mellé még várjuk újak jelentkezését. A Kaszinóban divattá vált, hogy hétvégéken baráti társaságok, családok tartanak hangulatos összejöveteleket. Felújítjuk a világjáró ceglédi-, vagy környékbeli emberek vetítettképes úti beszámolóit, Bakancslista címmel.

 

- A hajdani iparos székházból lett, több épülettel kibővült intézmény állaga kissé avétos.

 

- Hajaj, de még mennyire! A szilveszterkor 90 éve átadott színházterem és főépület fennállása óta egyetlen komoly korszerűsítésen esett át, még a már említett Lűr István igazgatósága idején. Most a főépület külső falainak és nyílászáróinak energiatakarékos célú felújítása folyik pályázati pénzből. Amit az önkormányzat megfejelt, és így kijavítják a tetőt, illetve szükség szerint a tetőszerkezet is. Reményeim szerint a munka a belső tér renoválásával fog folytatódni jövőre. Bízom benne, hogy kicseréljük a recsegő-ropogó széksorokat és korszerűsítik az öltözőket. Megújul továbbá a színházi fény és hangtechnika. Átalakítjuk a színházi előteret, ahol a büfé kaphat helyet és a jegypénztár-recepció. A B épület belső felújítása hamarosan befejeződik, amelynek során a legtöbb technikai eszközt is kicseréltük. Nagyon bízom benne, hogy a művelődési házak országos felújítási programjában 2019-ben sor kerül a közepes méretű városokra is. Amennyiben ez valóra válik, akkor új épületszárnyat készíttetünk a hajdani zeneiskola, vagyis a B épület helyére.

 

Kőhalmi Dezső

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.325 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28935188 | Ebben a hónapban: 278387 | Ma: 537 | jelenleg: 2 | Statisztika