ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. július 22. vasárnap, Magdolna napja van. - Holnap Lenke napja lesz. Az időjárás most: 22 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

14:00 Patkós Irma terem
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Jegyfoglalás »

 
14:00 Huszárik Zoltán terem
Kim Dzsongil bemutatja

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Örökség

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
A hihetetlen család 2.

Jegyfoglalás »

 
18:00 Huszárik Zoltán terem
Szerelembe gurulva

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Férfiak fecskében

Jegyfoglalás »

 
20:15 Patkós Irma terem
Haverok harca

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Cegléd sikeres évet zár

2017.12.28. 10:18 Rovat: Közélet
Cegléd sikeres évet zár

Cegléd Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője szerint az irány jó, hiszen a város fejlődik, ugyanakkor a továbbiakban is ambiciózus tervekre és hozzáállásra van szükség. Bizakodva tekint 2018-ra, de arra int: tartsuk szárazon a puskaport. Évzáró interjú Földi Lászlóval.

- Számtalan kormányzati intézkedés, hazánk és városunk sorsát alapvetően befolyásoló döntés született idén. Sűrű év volt a 2017-es. Elkészítette már a ceglédi számvetését?

 

Földi László: Természetesen igen. Már csak azért is, mert országgyűlési képviselőként elsősorban arra kaptam felhatalmazást, hogy azokkal a településekkel foglalkozzam, amelyek lakói a parlamentbe küldtek. Meggyőződésem, hogy az embereknek nem klasszikus értelemben vett politikusra, hanem "kijáró" emberre van szükségük - főként, ha nem listáról választják meg, hanem egyénileg, mint engem. Olyanra, aki nagypolitikai csatározások és agresszív szócséplések helyett érdemben foglalkozik a helyi problémák megoldásával, például az utak, a óvodák és az iskolák felújításával, vagy éppen az egészségüggyel. Ennek a szó klasszikus értelmében vett népképviseleti munkának megvan az eredménye. Cegléd sikeres évet zár. Első helyen említem meg az M4-es út ügyét. Balesetvédelmi, gazdaságfejlesztési és általában életminőségi szempontból is kiemelkedő jelentősége van ennek a beruházásnak. Fontos eredménynek tartom azt is, hogy 460 millió forintot szereztünk a Toldy Ferenc Kórháznak, amiből műszereket vásárolhat az intézmény, 90 millió forintból pedig felújíthatja a nővérszállója energetikai rendszerét. Fotovoltaikus - magyarul a nap energiáját elektromos árammá alakító - rendszerek kialakítására 100 millió, a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda energetikai felújítására pedig 300 millió forint jutott. A "Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében" című pályázatunk 298 millió forintot jelent a helyieknek. A Rákóczi útra 30 millió forintot, a többi ceglédi út fejlesztésére pedig 70 millió forintot sikerült elnyernünk. A Ceglédi Szakképzési Centrum 136 millió forintos támogatásban részesült a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében. A ceglédi üzleti infrastruktúra fejlesztésére 500 millió forintot intéztünk, 9 millió forintot pedig az úgynevezett ASP bevezetésére szereztünk: ez egy informatikai rendszer, amit az önkormányzat alkalmazhat a gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés érdekében. Ezek a konkrét helyi eredmények, de közvetve természetesen minden más parlamenti döntésünk kedvezett a ceglédieknek is.

 

- Melyekre gondol?

 

F. L.: Mindenekelőtt arra, hogy az ország biztonságban van a migránsoktól és a terroristáktól. Saját otthonaink mellett megvédtük Európát is, hiszen pajzsot tartottunk minden illegálisan érkező, a határainkat, törvényeinket, kulturális és vallási berendezkedésünket nem tisztelő ember elé. A béke annak a konzekvens és kitartó határvédelmi politikának köszönhető, amit a Fidesz-KDNP képviselt és a jövőben is képviselni fog. Azt is nagyon fontosnak tartom, hogy rendben van a költségvetés. A munkanélküliség csökken - sőt munkaerőhiány van -, a gazdaság bővül, a bérek majdnem minden ágazatban emelkednek, az egészségügyben folyamatosak a fejlesztések, a családokat, valamint a magyar tulajdonú kis-, és középvállalkozásokat pedig egyre több kedvezménnyel, támogatással segítjük, hogy előre léphessenek. Közös eredményeinkből a nyugdíjasok is részesülnek: emelést, prémiumot és Erzsébet-utalványt is kaptak idén. Ezek azt bizonyítják, hogy az országnak nemzeti kormánya van, amely csak a magyar érdekeket veszi figyelembe. Hozzáteszem: a kormányzóképességet is csak egyedül mi bizonyítottunk eddig. Bízom benne, hogy a jövőben is megtehetjük. Tavasszal országgyűlési képviselőválasztást tartunk, ahol nem egyik vagy másik párt szereplése, hanem az ország biztonsága és eredményeink megvédése a tét.

 

- Ez lesz 2018 legfontosabb eseménye?

 

F. L.: Most annak ígérkezik, de én azt mondom, azért tartsuk szárazon a puskaport. Olyan világot élünk, ahol csak a bizonytalanság a biztos, és bármi megtörténhet. Egy ilyen helyzetben még fontosabb, hogy az országot egy erős, összetartó, öntudatos és elszánt csapat irányítsa. Olyan közösség, ami a folyamatos külső és a belső támadások ellen is megvédi az országot, illetve annak közös eredményeit. Sokat léptünk előre 2010 óta, főleg ha azt nézem, hogy mi minden összeomlott körülöttünk a világban. Nem hagyhatjuk veszni a biztonságunkat és a sikereinket. Folytatnunk kell a migráció elleni harcot is, mert Afrikából a népességrobbanás miatt kimeríthetetlen az utánpótlása azoknak a képzetlen és ellenőrizetlen embertömegeknek, akik be akarnak törni a kontinensre és el akarják szívni annak minden anyagi és szellemi erőforrását. Ezt nem hagyhatjuk, főleg, mert bizonyított tény, hogy jönnek velük a terroristák, és az olyan ordas, középkori eszmék is, mint az antiszemitizmus, a vallási fanatizmus és a nőgyűlölet.

 

- A választásig azonban szerencsére még van egy karácsony. Hogyan ünnepli legszentebb ünnepünket?

 

F. L.: Hagyománytisztelő, családcentrikus, keresztény emberként. Nekem nem csupán a karácsony néhány napja, hanem az advent, a felkészülés, a ráhangolódás, az elcsendesedés időszaka is fontos. Gyakran érzem és kárhoztatom, hogy a karácsony üzleti jellegű lett, amivel nemcsak az a baj, hogy kilúgozza, szentségteleníti az ünnepet, hanem az is, hogy megtölti: mégpedig rohanással, idegeskedéssel, feszültséggel és önzéssel. Jó pár éve igyekszem ez ellen hatni és tenni, már ami az én szűkebb környezetem illeti, amire hatással tudok lenni. Fontosnak tartom a jótékonykodást is. Az idei ünnepi időszak nagy élménye volt az "Egy tekercsnyi szeretet" elnevezésű akciónk, amelynek keretében rászoruló embereknek - betegeknek, időseknek, diákoknak - készítettünk és juttattunk el bejglit. Ezúton köszönöm a Zöldházak Cukrászda közreműködését! Cegléd önkormányzata és én, mint FIDESZ - KDNP-s országgyűlési képviselő elkötelezettek vagyunk a rászorulók megsegítése mellett, és azt valljuk, hogy egy település közösségének gondoskodnia kell azokról, akiknek sem anyagi javakból, sem egészségből, sem szeretetből nem adatott annyi, mint a szerencsés többségnek. Egyébiránt pedig igyekszem bepótolni a lemaradásomat a szeretteimmel és az olvasással, elmélyültebben imádkozom - no, és persze jókat eszem! A parlamenti rohanásban ezekre nincs idő. De nem panaszkodom. A munkám megtisztelő és már látszanak az eredményei. Bizakodva nézek 2018-ra. Mi egy irányt ismerünk: amelyik felfelé vezet.

 

Kőhalmi Dezső

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.033 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7635646 | Ebben a hónapban: 161964 | Ma: 2973 | jelenleg: 3 | Statisztika