ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 19. péntek, Emma napja van. - Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Cegléd sikeres évet zár

2017.12.28. 10:18 Rovat: Közélet
Cegléd sikeres évet zár

Cegléd Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője szerint az irány jó, hiszen a város fejlődik, ugyanakkor a továbbiakban is ambiciózus tervekre és hozzáállásra van szükség. Bizakodva tekint 2018-ra, de arra int: tartsuk szárazon a puskaport. Évzáró interjú Földi Lászlóval.

- Számtalan kormányzati intézkedés, hazánk és városunk sorsát alapvetően befolyásoló döntés született idén. Sűrű év volt a 2017-es. Elkészítette már a ceglédi számvetését?

 

Földi László: Természetesen igen. Már csak azért is, mert országgyűlési képviselőként elsősorban arra kaptam felhatalmazást, hogy azokkal a településekkel foglalkozzam, amelyek lakói a parlamentbe küldtek. Meggyőződésem, hogy az embereknek nem klasszikus értelemben vett politikusra, hanem "kijáró" emberre van szükségük - főként, ha nem listáról választják meg, hanem egyénileg, mint engem. Olyanra, aki nagypolitikai csatározások és agresszív szócséplések helyett érdemben foglalkozik a helyi problémák megoldásával, például az utak, a óvodák és az iskolák felújításával, vagy éppen az egészségüggyel. Ennek a szó klasszikus értelmében vett népképviseleti munkának megvan az eredménye. Cegléd sikeres évet zár. Első helyen említem meg az M4-es út ügyét. Balesetvédelmi, gazdaságfejlesztési és általában életminőségi szempontból is kiemelkedő jelentősége van ennek a beruházásnak. Fontos eredménynek tartom azt is, hogy 460 millió forintot szereztünk a Toldy Ferenc Kórháznak, amiből műszereket vásárolhat az intézmény, 90 millió forintból pedig felújíthatja a nővérszállója energetikai rendszerét. Fotovoltaikus - magyarul a nap energiáját elektromos árammá alakító - rendszerek kialakítására 100 millió, a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda energetikai felújítására pedig 300 millió forint jutott. A "Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében" című pályázatunk 298 millió forintot jelent a helyieknek. A Rákóczi útra 30 millió forintot, a többi ceglédi út fejlesztésére pedig 70 millió forintot sikerült elnyernünk. A Ceglédi Szakképzési Centrum 136 millió forintos támogatásban részesült a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében. A ceglédi üzleti infrastruktúra fejlesztésére 500 millió forintot intéztünk, 9 millió forintot pedig az úgynevezett ASP bevezetésére szereztünk: ez egy informatikai rendszer, amit az önkormányzat alkalmazhat a gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés érdekében. Ezek a konkrét helyi eredmények, de közvetve természetesen minden más parlamenti döntésünk kedvezett a ceglédieknek is.

 

- Melyekre gondol?

 

F. L.: Mindenekelőtt arra, hogy az ország biztonságban van a migránsoktól és a terroristáktól. Saját otthonaink mellett megvédtük Európát is, hiszen pajzsot tartottunk minden illegálisan érkező, a határainkat, törvényeinket, kulturális és vallási berendezkedésünket nem tisztelő ember elé. A béke annak a konzekvens és kitartó határvédelmi politikának köszönhető, amit a Fidesz-KDNP képviselt és a jövőben is képviselni fog. Azt is nagyon fontosnak tartom, hogy rendben van a költségvetés. A munkanélküliség csökken - sőt munkaerőhiány van -, a gazdaság bővül, a bérek majdnem minden ágazatban emelkednek, az egészségügyben folyamatosak a fejlesztések, a családokat, valamint a magyar tulajdonú kis-, és középvállalkozásokat pedig egyre több kedvezménnyel, támogatással segítjük, hogy előre léphessenek. Közös eredményeinkből a nyugdíjasok is részesülnek: emelést, prémiumot és Erzsébet-utalványt is kaptak idén. Ezek azt bizonyítják, hogy az országnak nemzeti kormánya van, amely csak a magyar érdekeket veszi figyelembe. Hozzáteszem: a kormányzóképességet is csak egyedül mi bizonyítottunk eddig. Bízom benne, hogy a jövőben is megtehetjük. Tavasszal országgyűlési képviselőválasztást tartunk, ahol nem egyik vagy másik párt szereplése, hanem az ország biztonsága és eredményeink megvédése a tét.

 

- Ez lesz 2018 legfontosabb eseménye?

 

F. L.: Most annak ígérkezik, de én azt mondom, azért tartsuk szárazon a puskaport. Olyan világot élünk, ahol csak a bizonytalanság a biztos, és bármi megtörténhet. Egy ilyen helyzetben még fontosabb, hogy az országot egy erős, összetartó, öntudatos és elszánt csapat irányítsa. Olyan közösség, ami a folyamatos külső és a belső támadások ellen is megvédi az országot, illetve annak közös eredményeit. Sokat léptünk előre 2010 óta, főleg ha azt nézem, hogy mi minden összeomlott körülöttünk a világban. Nem hagyhatjuk veszni a biztonságunkat és a sikereinket. Folytatnunk kell a migráció elleni harcot is, mert Afrikából a népességrobbanás miatt kimeríthetetlen az utánpótlása azoknak a képzetlen és ellenőrizetlen embertömegeknek, akik be akarnak törni a kontinensre és el akarják szívni annak minden anyagi és szellemi erőforrását. Ezt nem hagyhatjuk, főleg, mert bizonyított tény, hogy jönnek velük a terroristák, és az olyan ordas, középkori eszmék is, mint az antiszemitizmus, a vallási fanatizmus és a nőgyűlölet.

 

- A választásig azonban szerencsére még van egy karácsony. Hogyan ünnepli legszentebb ünnepünket?

 

F. L.: Hagyománytisztelő, családcentrikus, keresztény emberként. Nekem nem csupán a karácsony néhány napja, hanem az advent, a felkészülés, a ráhangolódás, az elcsendesedés időszaka is fontos. Gyakran érzem és kárhoztatom, hogy a karácsony üzleti jellegű lett, amivel nemcsak az a baj, hogy kilúgozza, szentségteleníti az ünnepet, hanem az is, hogy megtölti: mégpedig rohanással, idegeskedéssel, feszültséggel és önzéssel. Jó pár éve igyekszem ez ellen hatni és tenni, már ami az én szűkebb környezetem illeti, amire hatással tudok lenni. Fontosnak tartom a jótékonykodást is. Az idei ünnepi időszak nagy élménye volt az "Egy tekercsnyi szeretet" elnevezésű akciónk, amelynek keretében rászoruló embereknek - betegeknek, időseknek, diákoknak - készítettünk és juttattunk el bejglit. Ezúton köszönöm a Zöldházak Cukrászda közreműködését! Cegléd önkormányzata és én, mint FIDESZ - KDNP-s országgyűlési képviselő elkötelezettek vagyunk a rászorulók megsegítése mellett, és azt valljuk, hogy egy település közösségének gondoskodnia kell azokról, akiknek sem anyagi javakból, sem egészségből, sem szeretetből nem adatott annyi, mint a szerencsés többségnek. Egyébiránt pedig igyekszem bepótolni a lemaradásomat a szeretteimmel és az olvasással, elmélyültebben imádkozom - no, és persze jókat eszem! A parlamenti rohanásban ezekre nincs idő. De nem panaszkodom. A munkám megtisztelő és már látszanak az eredményei. Bizakodva nézek 2018-ra. Mi egy irányt ismerünk: amelyik felfelé vezet.

 

Kőhalmi Dezső

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.285 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28919253 | Ebben a hónapban: 262452 | Ma: 922 | jelenleg: 3 | Statisztika