ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 20. szombat, Konrád, Tivadar napja van. - Holnap Konrád napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Szemét ügy

2017.12.21. 10:21 Rovat: Közélet
Szemét ügy

A Cegléd városához tartozó Ugyerben néhány hónapja vezették be a szervezett szemétszállítást, és így megszűnt az áldatlan állapot az iskola melletti konténer környékén. A mezőőrök fokozott ellenőrzésének köszönhetően sok illegális szemétlerakó személyt kaptak el és büntettek meg.

A környéken élők tömérdek kérdéssel fordultak Horváth Gáborhoz, a körzet önkormányzati képviselőjéhez a 0.-tól a XXII. dűlőig bevezetett új szolgáltatás módját és fizetési feltételeinek pontosítását firtatva. Az ifjú városatya a széleskörű tájékoztatás biztosítása érdekében, szakemberek bevonásával, december 20-ára lakossági fórumot hívott össze a külterületi iskola aulájába. Amelyen ott voltak a szemétszállító konzorcium, az önkormányzat szakemberei, és Mótyán Krisztián a dűlőutakat karbantartó VÁRVAG Nonprofit KFT. ügyvezető igazgatója is.

 

A heves hangoskodásoktól sem mentes kérdésfelvetések két fő probléma köré csoportosultak. Sokan panaszolták a díj összegét, amit a Hulladékgazdálkodási törvény állapít meg, és az abban foglaltakat mindenkinek kötelező befizetni, akár aláírták a szerződést, akár nem. A díj mértéke függ az ingatlanba bejelentett lakosok számától, azonban van olyan ingatlan, ahová huszonketten vannak bejelentkezve. A kormányrendelet szerint egy fő esetén a kötelezően kifizetendő díj 60 liter, rendszeresen elszállított szemét után jár. Nem egy bekiabáló fenyegetőzött, hogy ha száz csekket küldenek ki neki, akkor sem fizeti azt be. Akik megkapták a felvilágosítást, hogy a díjat behajtják minden érintetten. Többen panaszolták, hogy vélhetőleg a címek azonosítási problémái miatt számlát kaptak a rendszerbe be nem kapcsolt dűlőkben is. A hibát elismerték a cég képviselői és kérték, hogy az érintettek egy ingyen kiváltható telekkönyvi szemle bemutatásával kérjék a fizetési nyilvántartásból való törlésüket.

 

Részletesen megvitatták egyebek mellett a szállítás rendszerességét, a gyűjtőedények méreteit, a háztartási szemét elvitele mellett az évi két ingyenes lomtalanítás rendszerét. A meghívott szakemberek több ízben is megerősítették a képviselő szavait, miszerint a szemétszállítás nem "pénzlehúzás", mint ahogy azt több hozzászóló állította. Hiszen a hulladékszállításért felelős cég megalakulása előtt százmilliós bepótlást volt kénytelen fizetni a korábban városi kezelésben működő szemétszállítást is végző kft részére az önkormányzat. Ez a teher a konzorcium megalakulásával megszűnt.

 

Azt is hangsúlyozták az előadók, hogy a szemét központi elszállításával jelentős mértékben javul a városrészben a környezetvédelem hatékonysága. Várhatóan tetemesen csökken a szemét árkokban, erdőben és más illegális helyeken való szétszórása, a környezetre káros anyagok elásása illetve elégetése. A fórum témájától függetlenül néhányan felvetették, hogy jó lenne a vezetékes vizet is kivinni az Ugyerbe, és panaszolták az Örkényi út minősíthetetlen állapotát.

 

Kőhalmi

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.263 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28951630 | Ebben a hónapban: 294829 | Ma: 16979 | jelenleg: 8 | Statisztika