ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Nívódíjat kapott Cegléd az Ordass-köz megújításáért

2017.12.18. 12:32 Rovat: Közélet
A képen balról jobbra: Ilyés Marianna építész, NÁNA Építész Stúdió, Pölös István építész, NÁNA Építész Stúdió, Szebeni Dávid ügyvezető Ceglédi Városfejlesztési Kft.

A Ceglédi Ordass-köz  felújítása rangos szakmai elismerést kapott  2017 dec. 15-én. 2017-ben a Magyar Urbanisztikai Társaság és ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottságának  köztérmegújítási nívódíját Városközpont kategóriában a ceglédi ORDASS-KÖZ terve és a megvalósítás résztvevői kapták. A kategóriában egy díjat és egy dicséretet osztottak ki.

Szebeni Dávid ügyvezető, Ceglédi Városfejlesztési Kft.:  - A Köztérmegújítási Nívódíj rangos elismerés és megerősít bennünket abban, hogy az önkormányzat jól döntött, amikor Cegléd minőségi megújulását tűzte zászlajára. Városunk elmúlt években fokozatosan elért eredményei már tágabb hazánkban is egyre ismertebbé válnak és méltán tesznek bennünket büszkévé Ceglédre. Az Ordass-köz felújításán dolgozó csapat több mérnökből, kivitelezőből, önkormányzati kollégából áll, akiket köszönet illet. Külön kiemelendő, hogy ezt az "ékszerdoboz" beruházást a város pályázati támogatás nélkül valósította meg, a ceglédi közösség saját erejét dicséri.

 

A Köztérmegújítási Nívódíj pályázatot a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület (az ICOMOS az UNESCO műemlékvédelmi világszervezete, International Council of Monuments and Sites) alapította és 2010 óta hirdetik meg. A céljuk a  tényleges társadalmi igényeket kielégítő, a meglévő örökségi és egyéb értékeket megőrző, azokat magas színvonalon bemutató és továbbfejlesztő, a település szerkezetébe  illeszkedő, gazdaságilag is fenntartható módon megújult közterek feltárása, azok jó példaként való bemutatása, ezáltal a köztértervezési és fejlesztési tevékenység színvonalának emelése, kultúrájának terjesztése. A bírálat fontos szempontjai között van a városesztétikai követelmények magas színvonalú kielégítése, különös tekintettel a kulturális örökség értékeinek vonzó integrációjára, a különféle meglévő és új elemek összhangjának, azok harmóniájának biztosítására, és  az értékőrző köztérfelújításban résztvevő partnerek jó együttműködése.

 

Nívódíjat kapott Cegléd az Ordass-köz megújításáért

A Bíráló Bizottság tagjait a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT), az ICOMOS  és a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) delegálják. Az idei évben a  Biráló bizottság 10 tagból állt , közöttük olyan építészek neveit találjuk mint Körmendy Imre építészmérnök  a MUT elnöke a BCE Tájépítészeti Kar településépítészeti Tanszék tudományos munkatársa Dr. Fejérdy Tamás DLA építészmérnök műemlékvédelmi szakmérnök ICOMOS elnöke , a BME címzetes egyetemi docense, vagy Dr.Benkő Melinda építészmérnök a BME urbanisztikai tanszék vezetője

Cegléd az Ordass-köz egymás után 2 ütemben megvalósult köztér kialakításával pályázott , melyet a bíráló bizottság 2017 dec. 15-én Köztérmegújítási Nívódíj-ban részesítette városközpont kategóriában.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.306 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28616335 | Ebben a hónapban: 496149 | Ma: 9293 | jelenleg: 5 | Statisztika