ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. június 18. hétfő, Levente napja van. - Holnap Gyárfás napja lesz. Az időjárás most: 16 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Szerelembe gurulva

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Vigyázz, kész, Morc!

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Viszontlátásra odafönt

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Túl szexi lány

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Viktoria

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Jurassic World: Bukott birodalom

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Előzzük meg a bajt!

2017.11.29. 16:57 Rovat: Közélet
Előzzük meg a bajt!

Életet menthet a szén-monoxid érzékelő ,ezért fontos hogy mindenki, akinél gázfűtés van, szerezzen be otthonába ilyen készüléket-ezt javasolja a katasztrófavédelem. A szén-monoxid alattomos, színtelen, szagtalan, és néhány perc is elég ahhoz, hogy halált okozzon. A fűtési szezon kezdete után szinte nincs olyan hét, hogy ne riasztanák a tűzoltókat gázmérgezéshez.

Már nyár végétől sokat lehetett hallani a híradásokban arról, milyen fontos ellenőriztetni a kályhákat és a kéményeket még a fűtési szezon kezdetén. Szerencsére egyre többen figyelnek erre, de a biztonságunk érdekében ez még nem elég. Ajánlatos szén-monoxid érzékelő beszerzése is. A készülék éles 85 decibeles hanggal jelzi, ha a szén-monoxid az épületben magasabb a megengedettnél.

 

Nagy Péter, t.alezredes, mb.kirendeltség vezető, Pest megyei Katasztrófavédelem ceglédi kirendeltsége:  - Amennyiben megjelenik az a szén-monoxid koncentrácó, ami már számunkra veszély jelenthet, ez a készülék jelezni fog és akkor tudunk beavatkozni egy szellőztetéssel, vagy legalább meg tudjuk vizsgáltatni a készülékünket. Nagyon sok múlik ezeken a szén-monoxid érzékelőkön. Ezek beszerezhetőek most már szerencsére elég jó minőségben és higgyük el, hogy életet mentenek.

 

A kis berendezés valóban életet menthet, főleg azoknál a házaknál, ahol régebbi típusú kályhát vagy kazánt használnak. A szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, elég néhány perc, hogy eszméletünket veszítsük, ezért is hívják alattomos gyilkosnak a szén-monoxidot - mondta a ceglédi katasztrófavédelem illetékese. Nagy Péter hangsúlyozta: a szagelszívó is ronthat a helyzeten.

 

Nagy Péter, t.alezredes, mb.kirendeltség vezető, Pest megyei Katasztrófavédelem ceglédi kirendeltsége:  - Egy konyhai szagelszívó is nagyon komoly hatást tud gyakorolni a szén-monoxid illetve az égéstermék áramlására, egy konyhai szagelszívó képes visszaszívni a kéményből az égésterméket, ezáltal a lakótérben marad a mérgező égéstermék, nagyon oda kell figyelni.

 

A gázmérgezésekről szóló híradások után jóval többen vesznek szén monoxid érzékelő készüléket-ez a kereskedők tapasztalata. Szerencsére egyre kevesebb áldozatot követel a gázmérgezés, de a fűtési szezon kezdete után még mindig nem telik el hét hogy ne riasztanák a tűzoltókat szén-monoxiddal összefüggő esetekhez.

 

Nagy Péter, t.alezredes, mb.kirendeltség vezető, Pest megyei Katasztrófavédelem ceglédi kirendeltsége:  - A statisztikák szerint egyre kevesebb ilyen eset van. A tájékoztatásnak köszönhetően az emberek igyekeznek beszerezni ezeket az eszközöket. Sajnos még mindig vannak olyanok, ahol egy eszköz megmenthette volna az adott személyeket, de úgy tűnik, hogy egyre kevesebb itt a mi területünkön.

A készülék riasztása esetén az első feladat a fűtőberendezés kikapcsolása, azt követően a legfontosabb az ajtók és ablakok kinyitása, illetve az, hogy mindenki hagyja el az átszellőzés befejeződéséig az ingatlant- tette hozzá az alezredes.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.175 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7375271 | Ebben a hónapban: 161651 | Ma: 949 | jelenleg: 4 | Statisztika